Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Elävän arkiston blogi pääkuva

Sairautta, velkojia ja vauvahaaveita – Kotikadun kausi 11 nyt Areenassa

Kotikadun Eeva (Lena Meriläinen) makaa sängyssä. Häntä hoitavat lääkärileikissä Kerttu (Linda Liikka) ja Jarkko (Santeri Nuutinen).
Kerttu (Linda Liikka) ja Jarkko (Santeri Nuutinen) hoitavat huonovointista mummiaan Eevaa (Lena Meriläinen). Kotikadun Eeva (Lena Meriläinen) makaa sängyssä. Häntä hoitavat lääkärileikissä Kerttu (Linda Liikka) ja Jarkko (Santeri Nuutinen). Kuva: Yle/Jyrki Valkama Kotikatu

Sairautta, velkojia, menettämisen pelkoa, mutta myös elämän valoisaa puolta on tarjolla Kotikadun 11. tuotantokaudella (jaksot 340–374). Areenassa on katsottavissa nyt suosikkisarjan 10. ja 11. tuotantokausi.

Kotikatu Areenassa.

Kaudella 10 Kotikadun asukkaat kokivat yhden elämänsä suurimmista mullistuksista, kun he jättivät tutun kadun ja muuttivat Helsingin Kallioon. Kaudella 11 heidän elämänsä ovat jo uusilla urilla, mutta mullistukset eivät jääneet vain muuttoon.

Mäkimaiden perheessä Pertin (Jukka Puotila) ja Eevan (Lena Meriläinen) lapsenlapset ovat sopeutuneet elämään Suomessa isovanhempiensa kanssa. Koska lasten vanhemmat tekevät töitä ulkomailla, etenkin Jarkkoa (Santeri Nuutinen) huolettaa, että isovanhemmat lähettävät heidätkin ulkomaille. Mäkimailla on edessään suurempaa surua, sillä Eevalla todetaan vakava sairaus.

Mä en haluaisi lähteä sillä lailla kuin äiti. Haihtua pois, muuttua näkymättömäksi. Onkohan se ainoa tapa kuolla tähän tautiin?― Eeva Mäkimaa (Lena Meriläinen)

Pelkoa on ilmassa myös Luotoloilla. Teemun (Ville Keskilä) tekee työssään palomiehenä virheen ja mies ei uskalla palata työhönsä. Teemun tyttöystävä Niina Saarela (Ria Kataja) yrittää saada miehen uskomaan, että pelko on voitettavissa. Myös Teemun uusi kaveri Roope (Janne Virtanen) auttaa miestä mäessä.

Arvo Jänis (Pertti Koivula) puolestaan on suuremmassa pulassa kuin koskaan. Miehellä on velkojat kintereillään ja hän vetää myös Karinia (Anitta Niemi) mukanaan suohon.

Tuija (Laura Malmivaara) saa läksytyksen Karinilta (Anitta Niemi) Kotikadun 11. tuotantokaudella,
Tuijan (Laura Malmivaara) ja Karinin (Anitta Niemi) riita johtaa rikosilmoituksen tekemiseen. Tuija (Laura Malmivaara) saa läksytyksen Karinilta (Anitta Niemi) Kotikadun 11. tuotantokaudella, Kuva: Yle/Jyrki Valkama Kotikatu

Karin haluaa tehdä tilit selviksi Tuijan (Laura Malmivaara) kanssa. Tuija taas saa selville, miksi Hanneksen naissuhteet ovat epäonnisia yksi toisensa jälkeen.

Hessulla (Petteri Jamalainen) ja Dannylla (Anni Turunen) on avioliitossaan onnea, sillä Pennasten perhe on täydentymässä pienokaisella. Pariskunnalla on rahasta puutetta, mutta Hessulla riittää ideoita. Niihin liittyy vahvasti myös Hannes (Risto Autio). Mutta onko Hessullakaan ratkaisua kaikkiin yllätyksiin, mitä elämä tuo?

Hessu (Petteri Jaamalainen) ja Danny (Anni Turunen) kastavat lapsensa. Danny pitää lasta sylissä, muu juhlaväki katsoo lasta heidän selkänsä takaa.
Hessu (Petteri Jaamalainen) ja Danny (Anni Turunen) kastavat lapsensa. Hessu (Petteri Jaamalainen) ja Danny (Anni Turunen) kastavat lapsensa. Danny pitää lasta sylissä, muu juhlaväki katsoo lasta heidän selkänsä takaa. Kuva: Yle/Heli Sorjonen Kotikatu
Juuso (Kalle Lindroth) katsoo Tuulia (Siiri Sinnemäki) sarjassa Kotikatu. Tuuli katsoo poispäin Juusosta
Juuson (Kalle Lindroth) ja Tuulin (Siiri Sinnemäki) nuoressa rakkaudessa ei ole ainoastaan myötätuulta. Juuso (Kalle Lindroth) katsoo Tuulia (Siiri Sinnemäki) sarjassa Kotikatu. Tuuli katsoo poispäin Juusosta Kuva: Yle/Jyrki Valkama Kotikatu

Partasen Onnilla (Sulevi Peltola) on suuri luottamuspula Tuulin (Siiri Sinnemäki) poikaystävää Juusoa (Kalle Lindroth) kohtaan. Onni tuntee olevansa kasvattajana epäonnistunut ja kaipaisi kipeästi kiireisen vaimonsa Anjan (Eeva Litmanen) apua.