Hyppää pääsisältöön

Pitchaa podcast-ideasi timanttiseksi menestykseksi

Anna Karhunen ja Tiia Rantanen nauravat. Tausta käsitelty pinkillä ja vaalean vihreällä.
Kaverin puolesta kyselen -podcastia Ylelle toimittavat Anna Karhunen ja Tiia Rantanen. Anna Karhunen ja Tiia Rantanen nauravat. Tausta käsitelty pinkillä ja vaalean vihreällä. Kuva: Yle podcast,kaverin puolesta kyselen

Usein pelkkä hyvä podcast-idea ei riitä, vaan suositun kuunteluhitin kehittäminen vaatii lisätyöskentelyä idean parissa. Nyt sinulla on siihen tilaisuus! Kehitä podcast-ideasi timanttiseksi konseptiksi näillä vinkeillä.

Näin pitchaat podcast-ideasi – viisi tärkeää pointtia:

  1. Tarkenna ja löydä idean ydin! Konsepti kirkastuu ja tiivistyy laajasta aiheesta. Voit ottaa muista podcasteista inspiraatiota, mutta muokkaa ideastasi persoonallinen ja omannäköinen.
  2. Tunne kohderyhmäsi. Kuka ohjelmaasi kuuntelee ja missä tilanteessa ja paikassa: esimerkiksi kotona puuhaillessa, nukkumaan mennessä vai työmatkalla bussissa?
  3. Mihin tarpeeseen podcast vastaa? Mitä kuulija saa podcastin kuuntelemisesta? Mikä on oivallus tai tunne, jonka hän kuuntelemisesta saa ja siksi suosittelisi podcastiasi kaverilleen?
  4. Miten ideasi erottautuu nykyisessä podcast-tarjonnassa?
  5. Mistä podcastisi löydetään? Suunnittele podcastin kesto, julkaisutahti ja mahdolliset muut julkaisut ja kanavat osana konseptia.

Vinkit antoi Ylen Luovien sisältöjen konseptisuunnittelija, Kaverin puolesta kyselen -podcastin tekijä Anna Karhunen

Kun olet kehitellyt ideaasi laajasta teemasta tarkemmaksi konseptiksi, voit pitchata podcastiasi Ylelle oheisella lomakkeella (Päivitys: lomake on sulkeutunut 11.8.19). Tarjoa ideaasi niin sanottuna paperikonseptina, eli kerro kirjallisessa muodossa, mistä ideassa on kyse. Älä lähetä demoja, maksimissaan A4-arkin mittainen teksti riittää. Lähetä ideasi lomakkeella viimeistään 11.8.2019.

Ylen Luovien sisältöjen tuotekehitysryhmän jäsen antaa jokaiselle viimeistään 11.8.2019 ideansa lähettäneelle podcast-pitchaajalle henkilökohtaisesti palautetta ja työkaluja, joilla voi jatkokehittää ideaa. Ehkä sinun podcast-ideasi on seuraava menestystarina?

Päivitys: Ideoiden lähetysaika on päättynyt. Kiitos kaikille ideansa lähettäneille, saatte palautetta syksyn 2019 aikana.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Pointti

Katso tästä Pointti-tapahtuman parhaita paloja!

Katso Pointin pitkät tallenteet to 1.8., pe 2.8. ja la 3.8.

#pointti2019