Hyppää pääsisältöön

Mitä jos eläisit sellaista elämää, jota oikeasti haluat?

Muutoksen matkaoppaan toimittaja Maria Jyrkäs
Muutoksen matkaoppaana toimii Maria Jyrkäs. Muutoksen matkaoppaan toimittaja Maria Jyrkäs muutos,Muutoksen matkaopas,maria jyrkäs

Moni janoaa muutosta, mutta ei tiedä, miten edetä. Minä, Maria Jyrkäs, tarjoudun matkaoppaaksi uudessa ohjemassani asiantuntijoiden ja kokijoiden kanssa. Mielestäni kannattaa pyrkiä kohti omannäköistä elämää.

Lapsina me leikimme vain niitä leikkejä, jotka tuottivat meille iloa. Nuorina olimme täynnä elämän vimmaa ja toiveita siitä, mitä meistä tulisi isona.

Mutta jossain vaiheessa aikuistuttuamme mukaan tulivat velvollisuudet, vastuut, kiire, arki ja kompromissit. Ne toki kuuluvat vastuuntuntoisen aikuisen elämään, mutta niiden pyörteessä helposti myös unohtuu, mistä asioista ihan oikeasti itse tykkää, mikä tuottaa iloa, ja millainen sitä onkaan kaikkein omimmillaan.

Me joustamme, ja – ikävä kyllä – aika moni joustaa oman hyvinvointinsa kustannuksella.

Jättäydymme vapaaehtoisesti tärkeysjärjestyksessä viimeiseksi, etenemme elämässämme kyseenalaistamatta kertaakaan, onko suunta yhä oikea, tai kulutamme hirveästi aikaa ja energiaa kulissien rakentamiseen.

Se, mikä näyttää ulospäin hyvältä, voi oikeasti tuntua tosi pahalta.

Omat voimavarat ja potentiaali voivat olla itseltä täysin hukassa.

Ei ole ihme, että niin moni havahtuu kolmenkympin tai keski-iän kriisissään ihmettelemään, että tällaistako elämästä sitten tuli.

Muutoksen tarve ilmenee ehkä vain epämääräisenä huonona olona, ja voi olla vaikea hahmottaa, mihin konkreettista muutosta tarvitsee, tai millainen muutos edes olisi mahdollinen.

Omat voimavarat ja potentiaali voivat olla itseltä täysin hukassa.

Radio Suomen Muutoksen matkaopas kutsuu pohtimaan oman elämän suuntaa tulevana syksynä.

Haluaisitko voida fyysisesti paremmin? Onko ihmissuhteissasi ongelmia, jotka kaipaavat ratkaisemista? Haaveiletko salaa alan vaihtamisesta?

Mietitkö, miten voisit lakata stressaamasta turhaan? Onko menneisyydessäsi jotain kipeää, josta on vaikeaa päästää irti? Haluatko lisätä itsetuntemustasi ja kasvattaa itsetuntoasi? Unelmoitko harrastuksesta, jossa voisit toteuttaa itseäsi?

Muutos on jatkuvaa kasvua kohti oman itsensä ydintä.

Muutoksen matkaopas on ohjelma kaikille, jotka janoavat päästä lähemmäksi itsensä näköistä elämää.

Maanantai-iltaisin pohdimme eri alojen asiantuntijoiden ja kokijoiden kanssa keinoja lisätä hyvinvointia ja toteuttaa itselle merkityksellisiä asioita. Aloitamme elokuussa ja jatkamme jouluun saakka.

Elämänsä suuntaa on terveellistä miettiä, vaikka muutoksen tarvetta ei tuntisikaan. Pohdintojen lopputulos voi olla, että elämäni on hyvää juuri tällaisenaan.

Aito muutos ei tarkoita oman persoonan muuttamista. Joskus on vain syytä tutustua itseensä uudelleen. Muutos on jatkuvaa kasvua kohti oman itsensä ydintä. Se on omien arvojen, tavoitteiden ja erityisvahvuuksien kirkastamista.

Minulla on hyviä uutisia.

Sinun on missä tahansa iässä mahdollista palata tekemään asioita, joista tykkäät, ja elämään sellaista elämää, joka tuntuu sinulle omalta ja hyvältä.

On vain ensin selvitettävä, mihin suuntaan haluat elämääsi kuljettaa. Sen jälkeen pitää uskaltaa lähteä liikkeelle ja tehdä parhaansa vallitsevissa olosuhteissa.

Kun suunta on oikea, muutos on vaivan arvoinen.

Tervetuloa mukaan matkalle.

Muutoksen matkaopas Radio Suomessa ja Areenassa 5.8. alkaen maanantaisin klo 19.05. Juontajana Maria Jyrkäs.

Uusimmat sisällöt - Yle Radio Suomi