Hyppää pääsisältöön

Kaupunkifestivaali Pointti veti Kansalaistorille noin 25 000 kävijää

Iloisia ilmeistä Pointissa Helsingin Kansalaistorilla.
Ylen ja Helsingin kaupungin yhteisessä kaupunkifestivaali Pointissa nähtiin iloisia kohtaamisia Kansalaistorilla. Iloisia ilmeistä Pointissa Helsingin Kansalaistorilla. Kuva: Yle Pointti-kaupunkifestivaali

Ylen ja Helsingin kaupungin yhdessä ensimmäistä kertaa järjestämä utelias kaupunkifestivaali Pointti keräsi kiinnostuneita Helsingin Kansalaistorille 1.–3.8. Festivaalikävijät pääsivät seuraamaan useita Ylen live-lähetyksiä, ennustamaan säätä, selostamaan uusiksi urheilun klassikkohetkiä ja ideoimaan parempaa Helsinkiä.

Järjestäjien arvion mukaan tapahtumassa vieraili kolmen päivän aikana noin 25 000 henkilöä.

Pointin tapahtuma-alueeseen kuuluneessa keskustakirjasto Oodin kävijälaskuri rekisteröi tapahtuman aikana peräti yli 50 000 kävijää.

“Yleisö otti uuden tapahtuman erinomaisesti vastaan. Ylelle on tärkeää olla läsnä suomalaisten arjessa eri tavoilla, ja oli hienoa huomata kuinka tärkeää tällainen vuoropuhelu Ylen kanssa on myös suomalaisille. Kiitos kaikille festivaalivieraille ja Helsingin kaupungille yhteistyöstä”, sanoo Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila.

“Pointti oli hieno lisä kesäisen Helsingin tapahtumatarjontaan. Se houkutteli sankoin joukoin osallistujia Kansalaistorille, josta on muodostumassa uudenlainen tapahtumien keskus kaupunkiin. Pointti innosti niin vauvat kuin varttuneemmatkin tekemään ja kokeilemaan kaikenlaista kiinnostavaa”, sanoo Helsingin pormestari Jan Vapaavuori.

Pointti-festivaali järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa. Tapahtuma levittäytyi Helsingin ydinkeskustassa Kansalaistorille, Keskustakirjasto Oodiin ja Makasiinipuistoon.

Tapahtumassa nähtiin mm. A-studion, Noin viikon studion ja Villi Kortti -ohjelman live-esityksiä, joogattiin ja askarreltiin koruja Strömsön opein. Yle Radio 1, Yle Radio Suomi, Yle Puhe, Yle Vega ja Yle X3M tekivät suoraa lähetystä Oodin aulasta kaikkina kolmena päivänä. Pikku Kakkosen Seikkailukone ja Buu-klubben leikittivät perheen pienimpiä.

Kolmena päivänä Pointin suoraa lähetystä Areenasta käynnistettiin yhteensä 62 700 kertaa. Torstain A-studion suoraa lähetystä seurasi televisiosta keskimäärin 335 000 katsojaa. Lauantain Villi Kortti -ohjelman suoraa lähetystä seurasi televisiosta keskimäärin 148 000 katsojaa.

Sisällöllisesti kiinnostavalle uudelle festivaalille on tilausta

Helsingin kaupunki oli Pointissa mukana mittavalla ohjelmalla. Kansalaistorilla sai päivittäin kokeilla monipuolista liikuntaa aamupilateksesta vauvasirkukseen ja yökorikseen. Helsingin kesien klassikkoa, leikkipuistoruokailua, oli myös mahdollista testata. Kotoklubilla opeteltiin arkielämän suomen kieltä leikkien, liikkuen ja laulaen.

Pointti-festivaalilla juhlistettiin myös Sananvapauden aukion avajaisia sekä vietettiin Helsinki Biennaalin etkoja, kun meriekologisessa taidepajassa tarkasteltiin Itämeren vettä ja levää mikroskoopeilla ja maalattiin meren eliöitä. Kansainvälinen nykytaidetapahtuma Helsinki Biennaali valtaa Vallisaaren ensimmäistä kertaa kesällä 2020.

Pointin ohjelmaa pääsi seuraamaan koko festivaalin ajan Yle Areenasta. Festivaalin ohjelma ja tunnelmapaloja on koottu osoitteeseen yle.fi/pointti sekä someen #pointti2019 ja #punkten2019.

Villi kortin yleisö pääsi tuomaroimaan värikorteilla.
Yleisö pääsi tuomaroimaan Villi kortin suorassa lähetyksessä Helsingin Kansalaistorilla. Villi kortin yleisö pääsi tuomaroimaan värikorteilla. Kuva: Yle, Jussi Nahkuri Pointti-kaupunkifestivaali

Metsähaasteen tubettajia lavalla Pointti-festivaaleilla.
Pointin lavalla nähtiin myös Metsähaasteen tubettajia. Metsähaasteen tubettajia lavalla Pointti-festivaaleilla. Kuva: Yle Pointti-kaupunkifestivaali

Yleisö viihtyi Pointin Babblarnan showta.
Buu-klubbenin Babblarna tanssitti ja laulatti perheen pienimpiä. Yleisö viihtyi Pointin Babblarnan showta. Kuva: Yle / Ilmari Fabritius Pointti-kaupunkifestivaali