Hyppää pääsisältöön

Pepe Willbergin ura laulajana alkoi vahingossa – kaverit pakottivat laulamaan treenikämpällä

Pepe Willberg esiintyy.
Pepe Willberg esiintyy. Kuva: Yellow Film & TV Elämäni Biisi,Pepe Willberg

Pepe Willbergin elämän biisi on Twist and Shout

Pepe Willbergin hieno ura muusikkona alkoi jo kuusikymmentäluvun alkupuolella, ja jatkuu edelleen. Vuosikymmenien varrella hän on ollut mukana monissa kokoonpanoissa ja projekteissa, soittanut, säveltänyt ja laulanut, levyttänyt isoja hittejä ja esiintynyt lukuisissa tv-ohjelmissa. Viimeisin niistä on Elämäni Biisi, jossa Pepe on yhtenä tähtisolistina yhdessä Irinan, Jarkko Aholan ja Diandran kanssa. Sarjassa Pepe tulkitsee ainutlaatuisella äänellään hyvinkin erilaisia lauluja, ja se on hänelle tuttua, sillä vuosien varrella hänen repertuaarinsa on ulottunut popista rockiin ja iskelmästä oopperaan. Pepe keikkailee edelleen aktiivisesti, ja tulevana syksynä hän lähtee konserttikiertueelle ison orkesterin kanssa, jossa on mukana yksitoista soittajaa.

Pepe tunnetaan nykyisin pääosin laulajana, mutta hän kertoo ajautuneensa laulajaksi vahingossa. Hän aloitti kitaransoiton jo 13-vuotiaana. Vähän myöhemmin, kuusikymmentäluvun alkupuolella, Pepe oli komppikitaristina The Islanders-bändissä. Rautalankamusiikki oli niihin aikoihin suuressa suosiossa, muun muassa Twist and Shout -kappale, joka on Pepen elämän biisi. Kappaleen oli alun perin levyttänyt The Top Notes, ja se nousi vuonna 1962 listojen kärkeen The Isley Brothersin esittämänä. The Beatles julkaisi oman cover-versionsa kappaleesta vuonna 1964. Saamme kiittää Pepen bändikavereita siitä, että nyt voimme nauttia hänen upeista tulkinnoistaan. Bändissä ei ollut laulajaa, mutta sellainen piti saada, ja Pepen bändikaverit pakottivat hänet treenikämpällä mikrofonin ääreen laulamaan. Biisi oli Twist and Shout, ja siitä alkoi Pepen mittava ura laulajana.

Pepe Willberg esiintyy.
Pepe Willberg esiintyy. Kuva: Yellow Film & TV Elämäni Biisi,Pepe Willberg

Musiikkiviihdeohjelma Elämäni Biisi lauantaisin 14.3.2020 alkaen klo 22.15, katsottavissa myös Areenassa.

Pelaa kotipelejä!

Katsojat pääsevät osallistumaan leikkiin tekemällä oman arvausrivinsä ohjelmaan liittyvällä mobiilipelillä.

Elämäni Biisi -jaksopeliä voi pelata studiovieraita vastaan ohjelman aikana, tai kaveripeliä milloin vain omilla elämän biiseillä.
Pelit löytyvät maksuttomasta yle.fi-sovelluksesta - lataa tämän linkin takaa kännykkääsi sopiva sovellusversio. Jos sinulla on jo yle.fi-sovellus asennettuna puhelimeesi, varmista että se on päivitetty uusimpaan versioon.

Jaa pelituloksesi somessa tunnisteella #elämänibiisi ja voita arvonnassa Elämäni Biisi -kangaskassi.