Hyppää pääsisältöön

Pekka Vahvanen palaa Yle Perjantain juontajaksi

Perjantain juontaja Pekka Vahvanen.
Pekka Vahvanen jatkaa Perjantain juontajana jälleen 13. syyskuuta vuoroviikoin Sean Ricksin kanssa. Perjantain juontaja Pekka Vahvanen. Kuva: Topi Tirri / Yle Perjantai Pekka Vahvanen,Perjantai

Yle Perjantaissa puhaltavat uudet tuulet: Lähetyspaikka siirtyy aivan Tampereen sydämeen ja Sean Ricksin juontajapariksi palaa toimittaja-kirjailija Pekka Vahvanen.

Pekka Vahvanen juonsi Yle Perjantaita kahden ensimmäisen vuoden ajan, mutta sitten hänen piti lähteä kirjoittamaan tietokirjaa Kone kaikkivaltias.

- Kirjoitin kirjan siitä, kuinka digitalisaatio on tuhoamassa kaiken meille arvokkaan. Jos omaltatunnoltani kysyy, se oli yksinkertaisesti pakko tehdä. Kirja on oma vastaiskuni vaarallista digivouhotusta vastaan.

Puolentoista vuoden Perjantai-paussin aikana Pekka Vahvanen on myös haahuillut Keski-Euroopassa, kirjoittanut lehtijuttuja ja tehnyt Ylelle kymmenosaisen radio-ohjelmasarjan Huominen on huonompi.

Kaiken tämän jälkeen sarkastisesta tyylistään tunnettu Pekka on taas valmis televisiotyöhön.

- Eihän minulla ole parempaakaan tekemistä perjantai-iltaisin. Ja jos Yleisradio antaa ruutuaikaa tällaisen konservatiivisen maalaisjuntin ajatuksille, niin ei kai siitä kannata kieltäytyä, Vahvanen perustelee päätöstään.

Yle Perjantain tuottaja Pasi Toivonen iloitsee Vahvasen paluusta.

- Pekka on itsenäinen ajattelija, joka uskaltaa kulkea myös ajatukselliseen vastavirtaan. Hänen mukanaan Perjantain journalismiin tulee entisestään lisää kontrastia.

Perjantai siirtyy G Livelabiin

Yle Perjantai on aiemmin lähetetty suorana Tampereen Työväen Teatterin Klubilta.

Nyt lähetyspaikka siirtyy Tammerkosken kansallismaisemaan, Tampereen vanhan kirjastotalon entiseen lehtilukusaliin, jonne elokuussa avattiin Suomen muusikkojen liiton musiikkiklubi G Livelab Tampere. Löydät uudet ohjeet live-yleisölle täältä.

Syksyn ensimmäisen Perjantain aiheena 13. syyskuuta on bodaus. Pekka Vahvasen juontama lähetys rakentuu Sanna Ihalaisen ohjaaman Perjantai-dokkarin Suomen vahvin nainen ympärille.

Syksyn toisessa lähetyksessä Sean Ricks keskustelee vieraidensa kanssa lihansyönnistä: miten lihasta voitaisiin nauttia ilman syyllisyyttä?

Jatkossa Vahvanen ja Ricks juontavat Perjantain lähetyksiä vuoroviikoin.

- Sean ja Pekka ovat osoittaneet lahjakkuutensa ja kyvykkyytensä. Uskon, että he molemmat selviävät 40 minuutin suoran lähetyksen juontamisesta niin että riman ja juontajan väliin jää vielä rutkasti ilmaa. Hyvä puoli tässä järjestelyssä on, että kumpikin juontaja saa enemmän aikaa syventyä omaan lähetykseensä, Perjantain tuottaja Pasi Toivonen perustelee.

Yle Perjantaita voi seurata suorana Yle Areenasta perjantaisin klo 16.30. Yle TV1:ssä ohjelma esitetään samana iltana klo 21.05, Perjantain tutulla ohjelmapaikalla.

Perjantai jatkuu Yle TV1:llä perjantaisin klo 21.05 alkaen 13. syyskuuta.

Lisätiedot:
Tuottaja Pasi Toivonen, pasi.toivonen@yle.fi

Uusimmat sisällöt - Perjantain artikkelit