Hyppää pääsisältöön

Abitreeneissä on julkaistu vanhat yo-kokeet yli 10 vuoden ajalta – Löydätkö oman kokeesi?

Kolme ihmistä tietokoneen ääressä.
Kolme ihmistä tietokoneen ääressä. Kuva: Unsplash Abitreenit

Yle Abitreenit julkaisee ainoana Suomessa kaikki ylioppilaskokeet 29 oppiaineesta. Teemme yo-kokeista myös harjoittelukokeet, joilla ylioppilaskokeisiin harjoittelu tai vaikka vieraan kielen treenaaminen onnistuu kätevästi sivuillamme.

Olemme juuri julkaisseet runsaasti uusia harjoittelukokeita, ja nyt sivustoltamme löytyy harjoitteluversioina kaikki sähköiset yo-kokeet. Mukana ovat nyt myös kaikkien sähköisten kokeiden aineistot ja kuuntelut. Yhteensä Abitreeneistä löytyy lähes 800 harjoiteltavaa yo-koetta! Katso esimerkiksi viime kevään äidinkielen lukutaidon koe tai keskipitkän ruotsin koe.

Abitreenit on Suomen tunnetuin lukiolaisten verkkopalvelu. Konseptimme täyttää ensi vuonna 40 vuotta, ja yo-kokeita sivustollamme on julkaistu jo yli kymmenen vuoden ajan.

Harjoittelukokeilla eri oppiaineiden treenaaminen on kätevää: monivalintatehtävissä omat pisteet saa heti näkyviin, avoimissa vastauskentissä omaa vastausta voi verrata mallivastauksiin. Yle Tunnuksella kirjautumalla voi tallentaa vastaukset ja jatkaa harjoittelua siitä, mihin edellisellä kerrralla jäi.

Kokeet löytyvät jokaisen oppiaineen omalta sivulta. Niille pääsee etusivultamme klikkaamalla oppiaineen nimeä. Harjoittele yo-kokeilla -osiossa voit treenata tehtäviä oppiaineittain, kursseittain, tehtävätyypeittäin tai aihealueittain hakemalla.

Oppimisen iloa!