Hyppää pääsisältöön

Älä mene kirjoituksiin treenaamatta näillä! Kaikki yo-kokeet harjoiteltavissa Abitreeneissä

Kolme ihmistä tietokoneen ääressä.
Kolme ihmistä tietokoneen ääressä. Kuva: Unsplash Abitreenit

Hienoja uutisia! Olemme nyt julkaisseet Abitreeneissä kaikki tähänastiset yo-kokeet harjoittelukokeina. Harjoittelukokeilla voit treenata valitsemaasi oppiainetta kätevästi suoraan sivuillamme. Mukana ovat myös kaikkien sähköisten kokeiden aineistot ja kuuntelut.

Yle Abitreenit on ainoa paikka, josta löydät kaikki ylioppilaskokeet 29 oppiaineesta yli kymmenen vuoden ajalta. Olemme juuri julkaisseet runsaasti uusia harjoittelukokeita, ja nyt Abitreeneistä löytyy harjoitteluversioina kaikki sähköiset yo-kokeet aineistoineen.

Harjoittelukoe tarkoittaa sitä, että olemme muuttaneet Ylioppilastutkintolautakunnan virallisen yo-kokeen sellaiseen muotoon, että sillä pääsee kätevästi harjoittelemaan tuleviin kokeisiin. Harjoittelukokeessa kysymyksiin pystyy vastaamaan ja kokeesta riippuen näkee vastauksen jälkeen myös oikeat vastaukset tai pisteet.

Monivalintatehtävissä saat heti näkyviin omat pisteesi, avoimissa vastauskentissä voit verrata vastaustasi oikeisiin vastauksiin. Oikeina vastauksina harjoittelukokeessa ovat Ylippilastutkintolautakunnan koekohtaiset Hyvän vastauksen piirteet.

Yle Tunnuksella kirjautumalla voit tallentaa vastauksesi ja jatkaa seuraavalla kerralla harjoittelua siitä, mihin jäit.

Reaalikokeet harjoitteluversioineen meillä on vuodesta 2006 lähtien, vieraiden kielten ja äidinkielen kokeet vuodesta 2008. Syksyn 2018 kokeista alkaen harjoittelukokeet on tehty myös matematiikan, fysiikan ja kemian kokeista. Yhteensä sivuillamme on lähes 800 harjoiteltavaa yo-koetta!

Kokeet löydät jokaisen oppiaineen omalta sivulta. Niille pääset etusivultamme klikkaamalla oppiaineen nimeä. Harjoittele yo-kokeilla -osiossa voit treenata tehtäviä oppiaineittain, kursseittain, tehtävätyypeittäin tai aihealueittain. Haluatko esimerkiksi treenata pelkästään ruotsin kuunteluita tai solubiologiaa? Onnistuu!

Iloa opiskeluun!

Juttua muokattu 4.2.2020: Otsikkoa muokattu.

Artikkelit