Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Psykologia pääkuva

Opiskeletko psykologian yo-kokeeseen? Katso nämä dokumentit ja kuuntele nämä podcastit

Kahdet kasvot vierekkäin lähikuvassa rajattuna silmiin.
Kahdet kasvot vierekkäin lähikuvassa rajattuna silmiin. Abitreenit

Abitreenit kokosi yhteen psykologiaan liittyviä dokumentteja, sarjoja, podcasteja ja artikkeleita yo-kokeeseen valmistautumista varten. Katso nämä, niin ymmärrät enemmän kuin koulukirjat kertovat!

PS1: Psyykkinen toiminta ja oppiminen

Tietoinen ja tiedostamaton psyykkinen toiminta

Psykologian ykköskurssilla tutustutaan ihmisen toimintaan vaikuttaviin biologisiin tekijöihin sekä perustietoon hermoston toiminnasta. Kuuntele aiheeseen liittyen Tiedeykkösen radio-ohjelma Palaudutko arjesta riittävästi? Miten palautumista voi edistää?, jossa pohditaan sitä, miten pitää huoli tasapainosta stressin ja palautumisen välillä.

Katso myös psykologian tohtori, tutkija Anu Karvosen haastattelu Hermostot samalle aaltopituudelle pariterapiassa Ylen Aamu-tv:ssä. Karvonen on tutkinut on tutkinut puolisoiden hermostojen synkroniaa ja samantahtisuutta terapiassa.

Ykköskurssin aiheita ovat myös perustiedot tunteista ja motivaatiosta. Kuuntele Tiedeykkösen ohjelmasta Dialoginen kohtaaminen - mieli syntyy vuorovaikutuksessa toisiin, miten ihmisen mieli syntyy usean ihmisen vuorovaikutuksessa. Tunteet syntyvät kehossa ja ne vaikuttavat myös autonomiseen hermostoon.

Tiedeykkösen ohjelmassa Mikä meitä ihmisiä ajaa eteenpäin? - Motivaatiopsykologia tuo selityksiä pureudutaan motivaatiopsykologiaan. Haastateltavina ovat Jyväskylän yliopiston psykologian yliopistotutkija Kati Vasalampi ja tutkijatohtori Riikka Hirvonen, jotka tutkivat etenkin koulumaailman motivaatiohaasteita.

Psykologian ilmiöt

Psykologian ykköskurssilla myös tutustutaan johonkin valinnaiseen ilmiöön, kuten agressiivisuus, jännittäminen, riippuvuudet, syömiskäyttäytyminen, sosiaalinen vuorovaikutus, onnellisuus tai rakkaus.

Puoli seitsemän -ohjelman jutussa Aggressio voi tuhota tai viedä kohti unelmia - Tunnistatko aggressiotyylisi? psykoterapeutit Terhi Ketola-Huttunen ja Heli Pruuki kertovat, mitä aggression takana voi olla ja miksi se usein on vaikeasti käsiteltävä tunne. Radio-ohjelman Havaintoja ihmisestä jaksossa Myönteinen aggressio on muutosvoima pohditaan sitä, miksi suutumme, milloin aggressio on myönteinen voima ja miten aikuisena voi opetella terveen aggression ilmaisuja.

Jännittämistä käsitellään esimerkiksi Kultakuume-ohjelman jaksossa Esiintymisjännitys ei ole mörkö. Kultakuumeen vieraana on Sibelius-Akatemian esiintymis- ja oppimisvalmennuksen lehtori Päivi Arjas. Yle Puheen Nostossa Psykologi Minna Martin kertoo, miten selvitä vieraiden ihmisten tapaamisesta, kun jännitys nostaa hien pintaan ja suu kuivuu korpuksi.

Riippuvuuksia käsitellään esimerkiksi Docstopin 4 x MYDAY -lyhytdokumenttisarjassa. jossa esitellään neljä päihteiden ja mielenterveysongelmien kanssa kamppailevaa nuorta. Esimerkiksi ensimmäisessä jaksossa nähtävä Jemina on taistellut menneisyyttä ja arkensa haasteita vastaan koko huumekirjon voimin.

Syömiskäyttäytymistä voi pohtia esimerkiksi Yle Akuutin dokumentin Syömishäiriö varasti elämäni sekä keskusteluohjelma Perjantain jakson Miten elää syömishäiriön kanssa? kautta. Syömistä käsitellään myös Tiina Lundbergin huoltamo -radio-ohjelman jaksossa Miksi syöminen on niin hankalaa?

Onnellisuus kiinnostaa aina. Yle Puheen Aktissa kysytään Mitä onnellisuus on? ja myös Jenny+-ohjelmassa on Tavoitteena onnellisuus. Yle Puheen Nostossa onnellisuusprofessori Markku Ojanen sanoo, että onnellisuus on sitä, ettei tarvitse haikailla menneisyyttä eikä tulevaisuutta. Tiina Lundbergin huoltamossa taas todetaan, että onnea on myötätuntoiset, lämpimät ihmissuhteet, hyvän tekeminen ja tunne omasta kyvykkyydestä. Kokeile myös Tiedeykkönen Extran onnellisuusharjoituksia, kuten Vatvomisesta eroon, Kiitollisuus tuo onnellisuutta sekä Anteeksiantaminen vapauttaa.

Opiskelu ja oppiminen psykologian näkökulmista

Psykologian ykköskurssin viimeisimpänä mutta ei vähäisimpänä aihealueena on opiskelu ja oppiminen psykologian näkökulmasta. Oppimisesta löytyy runsaasti artikkeleita ja tehtäviä Abitreeneistä. Oletko jo tutustunut Paineessa-kampanjan sisältöihin ja kuunnellut Abitreenien Paineessa-podcastin?

Mitä vielä, Ronja Salmi? -podcastissa käsitellään sitä, miten aivot oppii. Aamu-tv:ssä Satu Laitinen Turun yliopistosta kertoo, miten Lasten motivaatioissa eroja jo ennen esiopetusta. Tiedeykkönen Extrassa taas käsitellään oppimisvaikeuksia ja sitä, miten lukivaikeus voi haitata vielä työelämässäkin.

PS2: Kehittyvä ihminen

Kehityksen osa-alueet lapsuudessa

Psykologian kakkoskurssin aiheena ovat ihmisen kehityksen osa-alueet ja niihin vaikuttavat tekijät lapsuudessa ja nuoruudessa. Tiedeykkönen Extrassa käsitellään sikiön ja vauvan fyysis-motorista kehitystä jaksoissa Muistin avulla maailma jäsentyy, Kieli kehittyy vuoropuhelussa ja Sikiöaikana kehittyvät aistit.

Kognitiivista kehitystä käsittelevät muun muassa Tiedeykkösen ohjelma Äidin stressi ja lakritsi altistavat sikiön kehityshäiriölle sekä Tiina Lundbergin huoltamon jakso Miten kehittää lapsen aivoja?.

Puheen aamussa käsitellään sekä ihmisen kognitiivista että emotionaalista kehitystä, kun kognitiotieteilijä Jussi Palomäki kertoo, miten emotionaalinen työkalupakkimme on peruja esi-isiltämme eli savanniapinoilta. Tunteita käsitellään myös Tiedeykkönen Extran jaksossa Aivojen kehitys: Tunteet ja itsesäätely opitaan vuorovaikutuksessa.

Tiedeykkösen ohjelmassa Tätä on autismin kirjo: monimuotoisia häiriöitä, kehityksellisiä ongelmia, mutta myös erityislahjakkuutta käydään läpi, mitä kaikkea autismikirjon häiriöihin kuuluu ja mistä ne johtuvat. Akuutin jaksossa Lapseni on Down käsitellään yleisintä kehitysvammaa, Downin syndroomaa.

Minuuden ja minäkäsityksen kehitystä tutkitaan Sari Valto -ohjelman jaksossa Muuttuuko minuus?

Nuoruusiän psyykkinen kehitys

Kakkoskurssin aiheisiin kuuluu myös nuoruusiän psyykkinen kehitys ja sen haasteet. Ajattelun kehitystä käsitellään Tiedeykkösen jaksossa Milloin ihminen on valmis? Mitä virkaa on tunteilla?

Identiteetin kehitystä ja erityisesti kulttuurista identiteettiä käsitellään Havaintoja ihmisestä -podcastin jaksossa Suomalaisilla on keskimäärin kuusi pyhää asiaa ja Kalle Haatasen ohjelmassa Kansallinen identiteetti ja kieli. Suomalaisten arvoja ja identiteettiä käsitellään myös Politiikkaradio Extrassa jaksossa Miten identiteetti ja omakuva heijastuvat poliittisiin mielipiteisiin?

Kurssin aiheisiin kuuluvat myös sukupuoli-identiteetti ja seksuaalisuuden kehittyminen. Akuutin dokumentissa Seksiä vai ei? käsitellään sitä, mitä seksuaalisuus merkitsee. Lue myös Akuutin artikkeli, jossa Ina Mikkola, Kaisa Merelä ja Tiia Kotamaa puhuvat suunsa puhtaaksi seksistä. He haluavat, että seksistä voi puhua yhtä avoimesti kuin nukkumisesta tai syömisestä. Mitä mietit, Ronja Salmi? -ohjelmassa käsitellään seksuaalisuutta muun muassa Jaksossa 4: Penispaineet sekä Jaksossa 7: Mistä nainen syttyy?

Transsukupuolisuutta käsitellään muun muassa Perjantai-dokkarissa Btw, mä en oo tyttö, Docstopin dokumentissa Mun sukupuoli sekä Akuutin jaksossa Julia syntyi pojaksi.

Kehityksen jatkuvuus elämänkaaren aikana

Kakkoskurssilla tutustutaan myös käsitteeseen elämänkaari. Kuusi kuvaa -ohjelmassa tavataan kirjailija Pepi Reinikainen, joka on luonut elämänkaarikirjoittamisen mallin. Pepi Reinikainen on hyväksynyt elämäntarinassaan myös kurjat vaiheet.

Aivojen muovautumisesta elämänkulun aikana löytyy runsaasti kuunneltavaa, katsottavaa ja luettavaa ylen Aivot & muisti -paketista. Sarjassa Superaivot Peter Lund Madsen tapaa tanskalaisia, jotka ovat rasittaneet aivojaan liikaa ja maksaneet siitä kovan hinnan. Tiedeykkösessä käsitellään musiikin merkitystä aivoille jaksossa Aivot ja musiikki - "Musiikin kuuntelu on monipuolinen piristysruiske aivoille".

Kurssin aiheisiin kuuluvat myös varhainen vuorovaikutus ja kiintymyssuhteet. Kiintymyssuhteita käsitellään muun muassa Aamu-tv:n insertissä Lapsen kiintymyssuhde vanhempiinsa vaikuttaa pitkälle elämään, Kalle Haatasen ohjelmassa Kiintymyssuhteiden kehitys elämänkaaressa, Miesten tunti -ohjelman jaksossa Isä on isä ja äiti on äiti sekä podcastsarjassa Lastenkotilapsia.

PS3: Tietoa käsittelevä ihminen

Psykologian kolmoskurssilla tutustutaan kognitiivisen toiminnan periaatteisiin, kuten sisäisiin malleihin ja havaintokehään. Mistä esimerkiksi riittämättömyyden tunne johtuu? Tätä käsitellään Mitä mietit, Ronja Salmi? -ohjelman jaksossa Miksi riittämättömyydestä on tullut maailman ykkösneuroosi? sekä Mitä vielä, Ronja Salmi? -podcastin jaksossa Kympin tytöt.

Kurssin aiheisiin kuuluvat myös kognitiivisen psykologian ja aivotutkimuksen tutkimusmenetelmät. Aivotutkimusta käsitellään muun muassa Tiedeykkösen ohjelmassa Aivot alkavat rappeutua jo 30-vuotiaana, mutta oppimiskykyä voi ylläpitää elämätavoilla ja aivoharjoituksilla. Aivot - tärkein pääomasi on seitsemänosainen ohjelmasarja, jossa annetaan vinkkejä aivoterveyden vaalimiseen.

Havaitsemisesta, tarkkaavaisuudesta ja muistista löytyy myös paljon kuunneltavaa ja katseltavaa. Esimerkiksi Teemana terveys -radio-ohjelmassa pohditaan, voiko aivojen toimintaa buustata. Tiedeykkösessä mietitään, onko vikaa työssä vai päässä, kun muisti pätkii ja tietotyö tökkii.

Hillan ja Minnan Akuutti -radio-ohjelmassa etsitään tapoja aivojen lepuuttamiseen. Katso myös videolta ohjeet aivojumppaan, jonka avulla voit löytää tasapainon ja rauhoittua. Myös Juuso Pekkisen ohjelmassa keskustellaan aivojen suorituskyvyn parantamisesta. Keskittymiskykyä käsitellään Tiina Lundbergin huoltamon jaksossa Miksei uppoutuminen onnistu? Näin elvytät keskittymiskykysi sekä Tiedeykkösen jaksossa Onko sinun vaikea keskittyä? Taito on mahdollista elvyttää - sopivissa olosuhteissa myös ADHD voi olla etu.

PS4: Tunteet, psyykkinen hyvinvointi ja mielenterveys

Tunteet

Psykologian neloskurssilla yhtenä aiheena on tunteiden muodostuminen ja niiden biologinen perusta. Tiedeykkönen Extran Tunteet- ja Tunteet 2 -sarjoissa käydään läpi monia eri tunteita. Muun muassa Suru näyttää, mikä on tärkeää elämässä, Ilo antaa hyvää virettä, mutta voi johtaa uupumukseen ja Pelko auttaa pelastumaan. Kuuntele myös jaksot vihasta, kateudesta, häpeästä, rakkaudestaja inhosta. Häpeää käsitellään myös Puheen Noston ohjelmassa "Mua hävetti niin, että meinasin kuolla".

Tunteita psykologisen tutkimuksen kohteena käsitellään muun muassa Tiedeykkösen ohjelmassa Empatia ja tunteet digitaalisessa työssä – auttaisiko tunnehiha? Ohjelmassa tavataan tutkija Katri Saarikivi, jonka ryhmä selvittää Helsingin yliopistossa neurotieteen keinoin, miten tunnetietoa voi mitata ja kuinka sen välittymistä voi parantaa vuorovaikutusteknologioissa.

Empatiaa käsitellään myös Mitä vielä, Ronja Salmi? -podcastin jaksossa Minä-minä-minä vs. empatia. Vieraana psykologian tutkijatohtori Silja Martikainen, joka on mukana tutkimusprojektissa, joka keskittyy empatian ja vuorovaikutuksen tutkimiseen tosielämän tilanteissa. Martikaista kuullaan myös Kulttuuriykkösen ohjelmassa Empatian salaisuus on aivojen taajuussynkronointi - omaa empatiakykyään voi kehittää olemalla empaattinen erilaisia kohtaan.

Psyykkisen tasapainon ylläpitäminen

Psyykkisen hyvinvoinnin ylläpitoa käsitellään muun muassa Tiina Lundbergin huoltamon jaksoissa Henkisen vahvuuden kehittäminen kiinnostaa. Miten sitä kohti pääsee? sekä Millaisia ovat mielenvahvuudet, joihin keskittymällä luodaan hyvinvointia? Ensimmäinen käsittelee mindfulnessia ja itsemyötätuntoa, jälkimmäinen positiivista psykologiaa. Tiedeykkösessä taas pohditaan, millainen on joustava mieli ja kuinka sellainen hankitaan. Urheiluhullut-ohjelmassa käsitellään psyykkistä valmennusta urheilussa.

Yle Akuutin dokumentissa Loppuunpalaneet Mikko “Kalenterikarju” Toiviainen kertoo, miten työuupumus hiipi salakavalasti arkeen ja ajoi pitkälle sairauslomalle. Voit lukea Mikon tarinan myös artikkelina. Burnoutia käsitellään myös Mahadura & Özberkan -ohjelman jaksossa Minä, mieleni ja burnout.

Uni ja nukkuminen hyvinvoinnin osatekijöinä

Kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin kuuluu olennaisesti uni. Puheen Aamussa kehotetaan pitämään huolta aivoista nukkumalla aina kun mahdollista. Tiina Lundbergin huoltamossa hyvinvointibloggaajat Jenny Belitz-Henriksson ja Elina Hovinen kertovat, että he eivät tingi unesta.

Ajankohtaisohjelma Perjantain uniaiheisessa jaksossa käsitellään muun muassa sitä, voiko unia hallita ja miten pystyy elämään, jos uni ei tule. Vieraana ovat kroonisesti uneton Juulia Vuojala, unihalvauspotilas Elina Leskinen sekä unitutkija Timo Partonen. Akuutin dokumentissa Kadonneen unen metsästäjät pohditaan sitä, miten iltavirkut joutuvat taistelemaan laiskuusleiman ja varhaisten aamuherätysten kanssa. Voit myös lukea Akuutin artikkelin väärässä vuorokausirytmissä elämisestä.

Unten mailla -sarjassa puhutaan nukkumisesta, unesta ja unen puutteesta. Kuuntele esimerkiksi jakso Ilman unta emme selviä, jossa käsitellään sitä, mitä uni tai unettomuus tekee aivoille. Samaa aihetta käsitellään myös Tiedeykkösen jaksossa Aivojen viemärijärjestelmä – aivot puhdistuvat unessa.

Stressi, kriisit ja niistä selviytymisen keinot

Akuutin dokumentissa Tosielämän selviytyjät tavataan Eveliina, joka tippui kiipeilyseinältä, Elina, joka sai aivoverenvuodon sekä Sara, joka joutui niskaleikkauksen jälkeen pyörätuoliin. Dokumentissa kolme nuorta naista kertoo, miten he ovat selviytyneet, kun elämä muuttuu toisenlaiseksi yhdessä hetkessä.

Lue myös artikkeli alppihiihtäjä Nette Kivirannasta, jonka elämä muuttui lopullisesti kisamatkalla tapahtuneen autokolarin jälkeen. Kun onnettomuudesta on kulunut vuosi, Nette on palannut lukioon ja suunnittelee jo toisenlaista urheilu-uraa. Miten rakentuu mieli, jota kriisi ei muserra?

Katso myös Akuutin dokumentti traumoista ja niiden hoidosta. Jaksossa Lento-onnettomuuden jälkeinen trauma tavataan Ulrika Björkstam, joka jäi kadulle pudonneen piensuihkukoneen tulimeren alle. Voit lukea Ulrikan tarinan myös artikkelina.

Keskeiset mielenterveyden ongelmat ja niiden hoito

Mielenterveyttä käsitellään muun muassa parhaan lasten- ja nuortensarjan Kultaisella Venlalla palkitussa fiktiivisessä Sekasin-sarjassa. Perjantain jaksossa Kuka on hullu? käsitellään sitä, missä kulkee normaaliuden raja. Vieraina skitsofreniaa sairastaneen tyttären äiti Aira Samulin, diagnoosikapinallinen Nanna Vänttinen ja tutkija Sanna Tirkkonen.

Depressiopäiväkirjat on podcast, joka kertoo, miltä masennus tuntuu ja mitä se todella on. Myös Mitä mietit, Ronja Salmi? -ohjelmassa pohditaan, miltä masennus oikeasti tuntuu. Masennusta käsitellään myös Akuutin jaksossa Masennuksesta uusi alku?

Ahdistuksen vankina on sarja kahdesta nuoresta tanskalaisnaisesta joita ahdistaa. Caroline pelkää bakteereja niin paljon, ettei normaalista asioiden hoitamisesta tule mitään. Ditte yrittää saada paniikkikohtauksia aiheuttavan avarien paikkojen pelkonsa hallintaan. Lue pakko-oireista myös artikkeli "Lähimmäiseni on sanonut häpeävänsä minua" – 4 tarinaa siitä, kuinka pakko-oireet hallitsevat elämää.

Elias Metsämaa sai narsisti- ja psykopaattileiman esiinnyttyään Temptation Island -sarjassa. Akuutin jaksossa Olenko narsisti? Elias kuulee terapeutin mielipiteen.

"Ken tästä käy, saa kaiken toivon heittää", kirjoitti Topelius Turun saariston Seilin saaresta, jonne perustettiin Suomen ensimmäinen mielisairaala. Katso Seilistä ja mielenterveyden hoidosta historiallinen dokumentti Seilin naiset.

Lääketieteen uudet kuviot -sarjan neljännessä jaksossa käsitellään psyykettä. Tuomas Enbuske ja Märta Westerlund ottavat selvää, kuinka niihin suhtaudutaan tulevaisuudessa ja minkälaisia uusia hoitotapoja on jo kehitteillä.

Kurssilla käsitellään myös mielenterveyden ongelmien syntyyn liittyviä tekijöitä. Tiedeykkösessä kerrotaan, että Psykiatristen sairauksien riskigeenit altistavat, mutta eivät määrää ketään sairastumaan. Alttiusgeenejä käsitellään myös Tiedeykkösen ohjelmassa Kestääkö pää nykymeininkiä, se riippuu myös kivikautisista geeneistä. Miksi evoluutio ei ole karsinut mielenterveyden riskigeenejä?

PS5: Yksilöllinen ja yhteisöllinen ihminen

Psykologian vitoskurssilla käsitellään persoonallisuutta: sen määrittelyä, sen pysyvyyttä ja muuttuvuutta sekä erilaisia persoonallisuusteorioita. Yksi persoonallisuuden selittäminen malli on temperamenttiteoria, jonka tutkimuksen uranuurtaja Suomessa on Liisa Keltikangas-Järvinen.

Hillan ja Minnan Akuutti -ohjelmassa Keltikangas-Järvinen sanoo, että temperamenttien lokerointi on turhaa. Katso myös tutkijan vierailu Aamu-tv:ssä, jossa hän pohtii erilaisten temperamenttien ilmenemistä työelämässä. Määrittävätkö jotkin temperamenttipiirteet "hyvän tyypin"?

Kurssin aiheisiin kuuluu myös kulttuurin vaikutus persoonallisuuteen, vuorovaikutukseen ja yhteisölliseen toimintaan. Tiedeykkösessä pohditaan, mitä itse voi tehdä oman onnellisuutensa eteen ja mikä on persoonallisuuspiirteiden rooli ihmisen koetussa onnellisuudessa. Mitä mietit, Ronja Salmi? -ohjelman jaksossa 10 käsitellään projektia nimeltä minä. Vaikka minuuteen panostetaan paljon, tuoko se meille onnellisuuden?

Lähde: Lukion Opetussuunnitelman Perusteet 2015, Opetushallitus

 • 2020 kevät: psykologia

  Lukion psykologian yo-kokeet.

  Tällä sivulla pääset joko katselemaan Ylioppilastutkintolautakunnan laatimaa koetta (katseluversio) tai harjoittelemaan tekemällä sen itse (harjoittelukoe). Katseluversio ja hyvän vastauksen piirteet julkaistaan yo-koepäivänä ja harjoitteluversio mahdollisimman pian kokeen jälkeen.

 • 2019 syksy: psykologia

  Lukion psykologian yo-kokeet.

  Tällä sivulla pääset joko katselemaan Ylioppilastutkintolautakunnan laatimaa koetta (katseluversio) tai harjoittelemaan tekemällä sen itse (harjoittelukoe). Katseluversio ja hyvän vastauksen piirteet julkaistaan yo-koepäivänä ja harjoitteluversio mahdollisimman pian kokeen jälkeen.

Abitreenit

Oppimateriaalit

 • Navigaatiokuva aineelle Biologia.
  Navigaatiokuva aineelle Biologia. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Elämänkatsomustieto.
  Navigaatiokuva aineelle Elämänkatsomustieto. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Englanti.
  Navigaatiokuva aineelle Englanti. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Espanja.
  Navigaatiokuva aineelle Espanja. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Filosofia.
  Navigaatiokuva aineelle Filosofia. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Fysiikka.
  Navigaatiokuva aineelle Fysiikka. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Historia.
  Navigaatiokuva aineelle Historia. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Italia.
  Navigaatiokuva aineelle Italia. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Kemia.
  Navigaatiokuva aineelle Kemia. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Latina.
  Navigaatiokuva aineelle Latina. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Maantiede.
  Navigaatiokuva aineelle Maantiede. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Matematiikka.
  Navigaatiokuva aineelle Matematiikka. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Portugali.
  Navigaatiokuva aineelle Portugali. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Psykologia.
  Navigaatiokuva aineelle Psykologia. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Ranska.
  Navigaatiokuva aineelle Ranska. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Ruotsi.
  Navigaatiokuva aineelle Ruotsi. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Saame.
  Navigaatiokuva aineelle Saame. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Saksa.
  Navigaatiokuva aineelle Saksa. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Suomi.
  Navigaatiokuva aineelle Suomi. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Terveystieto
  Navigaatiokuva aineelle Terveystieto Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Uskonto.
  Navigaatiokuva aineelle Uskonto. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Venäjä.
  Navigaatiokuva aineelle Venäjä. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Yhteiskuntaoppi.
  Navigaatiokuva aineelle Yhteiskuntaoppi. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Äidinkieli.
  Navigaatiokuva aineelle Äidinkieli. Abitreenit

Seuraa Abitreenejä Instagramissa: @abitreenit