Hyppää pääsisältöön

Vedensäätelyn vaikutuksista Floridan kuvernöörin mielenrauhaan

Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko
Mmmh? Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko Kuva: Yle / Annukka Palmén-Väisänen ajatusten miljoonalaatikko

Monesti on joku asia pienestä kiinni; esim että tuliko hyvä vai huono päivä.

Kuitengin.

Jos ihmisestä kuivattaisi kaiken veden, jäisi 70-kiloisen keskivertoheppulin painosta jäljelle vain about 28 kiloa epämääräistä pulveria.

Tämä kuiva-aines sisältäisi mm. reilut kaksitoista kiloa hiiltä, pari kiloa typpeä, kilon verran kalsiumia sekä hiukan natriumia, kaliumia, rikkiä, fosforia ja muutamia Heikki-vainaan hyppysellisiä kaikellaista muuta kuivatettua ryöhnää. Ja vielä ehkä jotain muuta joka ei tule maallikolle nyt mieleen.

Mikä säästö mannertenvälisessä lentöliikenteessä, jos matkustajat kentällä pikakuivatettaisiin, sitten ainekset turvatarkastettaisiin, pussitettaisiin ja vietäisiin koneeseen.

Murto-osan painostaan painaisi potrinkaan matkustaja matkan aikana!

Lennon jälkeen kentän palautuskojussa lentoemäntä kopistelisi kunkin matkustajan jauheen omaan pottuun, varmistaisi vielä sormella, ettei pussin pohjalle ole jäänyt mitään, sitten lisäisi hanasta vettä, hämmentäisi hyvällä katajaisella pikkumelalla, ja vot, jo kohta sieltä pulpahtelisi virkeitä ja kiitollisia turisteja innokkaina tutkimaan uutta manterea.

Samalla lailla voitaisiin lähtökentällä kuivattaa puudeli, jos jollain ulkomaille matkustajalla olisi sellainen narun päässä mukana.

Tietenkin tällaisessa prosessissa on omat riskinsä.

Jos terroristit jossain kuivattaisivat rokotiilin, ja ujuttaisivat rokotiilijauheen lentokoneeseen, merkittynä että ”hirmu pitkä, matala puudeli”.

Niin kun palautuskojussa lisättäisiin rokotiilijauhepottuun vesi, tulisi kentällä kamala hässäkkä.

Se kuivetuksestaan virjennyt, yli kuusimetrinen ja yhdeksänsataa kiloa painava floridanrokotiili kun alkaisi virkansa mukaisesti salamannopein refleksein jahdata matkustavaisia ja näiden puudeleita.

Röhisten se hyökkäisi kita ammollansa oikealle ja vasemmalle salamana, kuin röhisevä, verenhimoinen siksak.

Ai että!

Saisivat Securittaan miehet ja naiset hutkia sitä ruojaa taskulampuillaan koko penteleesti, ennen kuin elukka saataisiin usutetuksi kuivatuskoppiin, kuivatetuksi, ja postitetuksi Floridan kuvernöörille (Ronald DeSantiille, os. Office of Governor Ron DeSantis, PL 05 The Capitol, 400 South Monroe Street, Tallahassee, FL 32399-0001 U.S.A.).

Siinä vaiheessa kun rokotiilijauhea oltaisiin postittamassa Floridaan, paketin päälle merkittäisiin, että "Elkää mieluummin lisätkö tippaakaan vettä jauheeseen. Ei kannata. Uskokaa!"

Mutta uskoisivatko kuvernöörin turvamiehet sitä varoitusta? Eipä! Macho-uhillaan juurikin oikein holaamalla lisäisivät vettä, ja siitä palkasta alkaisi hemmetinmoinen säntäily, sihteerien ja teekutsulaisten kirkuna, pyssynpauke ja rähistys kuvernöörilässä.

Vasta iltamyöhällä olisi se elukka saatu kyörätyksi Jordaaniin, ja aamuun asti saisi kuvernööri selitellä uutisvälineille, miksi turvamiehet olivat yrittäneet ampua nelivitosillaan reikiä uhanalaiseen elukkaan, mutta osuneet vain teekutsusalin kristallikattokruunun vaijeriin, ennakoitavin seurauksin.

Ei olisi hyvä päivä niille turvamiehille ja kuvernöörille se.

Paska päivä”, kirjoittaisi kuvernöörin apulainen päiväkirjaan.

Ja että “Älä edes kysy.”

(Siinä ero.)

Toivoo:

Nimim.

Yksi monten puolesta.

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Näkökulmat

 • Ajatuksilla iloa elämään

  Flamingot onkin kai valkoisia. (Sei liity tähän mitenkään.)

  Ajatuksista on paljo harmia elämässä! Monesti ne tuo harmia pääähän. Ja joillekin vatsaan, esmes närästäen häntä sisältä. Mutta voi joskus olla iloakin niistä.

 • Energiatilanne kulissien takana

  Kierrätys-opettavainen kansalaiskertomus Kajolta.

  ..Valitettavasti huippukoulutetullekin ammattilaiselle, jonka vuotuinen työaika on kaksi minuuttia, palkkatulon auvo jää onnettoman pieneksi, lomarahoineenkin...

 • Luurailijat

  Omat haasteensa on siinä, jos puolet on näkymättömiä.

  Ken kurja olisi sattunut muutoshetkellä olemaan kelteisillään, hän joutuisi pysyttelemään ilkialastonna, jos mieli pysyä muiden huomaamattomissa..

 • Yhtenä hetkenä vain

  Yksinäisyys was here.

  Hiukan oli kepakko lyhyt tökkimiseen ja tutkimiseen, mutta kuivuuttaan kalahteli kivasti, kun sen sivulla kepitteli ison kiven kylkeen.

 • Kopioelämää

  Monenlaista saisi aikaan vaikka jo 150 miljardilla.

  "Ilomantsilaisbaarista poistuvien humalikkaiden ad hoc kännirallatuksistakin jouduttaisiin maksamaan tekijänoikeusmaksu"

 • Koulun hiihtopäivä (!!)

  Näin riivaa Saatana meitä, opinahjojen avulla.

  Pieni hiihtäjäparka uursi latua niin syvällä monimetrisessä hangessa, ettei sieltä hanki-urasta illalla hiihtäessään nähnyt kuin noin 2° kapean viirun tähtitaivasta, jos pipo silmillä edes jaksoi yrittää katsoa lumisesta ”ojastaan” ylös kuin Oscar Wilde.

 • Pieniä lämmön pilkahduksia

  Itsen varhaiskasvattumismuistelua, vaatimattomin annein.

  Koska noihin aikoihin ei ollut tietokoneita, nettiä, eikä paljon mitään muutakaan (paitsi verot, sairausvakuutustoimisto, invaliidien kioski, perunannosto, kuolema ja poliisi), piti lapsena keksiä jotakin tekemistä, että olisi ollut jotakin tekemistä.