Hyppää pääsisältöön

Viikon 34 vinkit: Game of Thronesin uusinnat ennen viimeistä kautta alkavat!

Khal Moro (Joe Naufahu) ja Daenerys Targaryen (Emilia Clarke)
Game of Thronesin kuuden ja seitsemännen kauden uusinnat alkavat! Khal Moro (Joe Naufahu) ja Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) Kuva: HBO / Yle Kuvapalvelu Game of Thrones

Viikolla 34 päästään nauttimaan menestyssarja Game of Thronesin kuudennen kauden uusinnoista. Heti sen perään näytetään myös sarjan seitsemäs kausi ennen viimeisen tuotantokauden esitystä joulukuussa 2019! Ja jos viime kevään puheenaiheeksi noussut suomalaiskomedia M/S Romantic jäi välistä, senkin pääsee ahmimaan elokuun puolivälin sarjanälkään. Luvassa on myös dokumentteja Ratko Mladicin oikeudenkäynnistä, Euroopan asekauppiaista ja Amerikan intiaanien vaikutuksesta rockmusiikkiin sekä ruotsalaissarjan Rouvat ryöstäjinä uusi, toinen tuotantokausi. Perjantain elokuvissa Hercule Poirot matkustaa Lähi-Itään ja kurkistetaan Juoppohullun päiväkirjaan. Audiotarjonnasta löytyy mm. 8 klasaria, jossa perehdytään klassisen musiikin ikihitteihin.

MAANANTAI 19.8.

Rouvat ryöstäjinä - Uusi kausi

Yle Fem klo 20.00, alkaen. Julkaistaan Areenaan klo 06.00 (kausi täydentyy Yle Areenassa jaksolla viikottain ja poistuu 23.10.2019). 6 jaksoa
Katso ohjelma Areenassa

(Enkelstöten, 2. tuotantokausi) Lääkäri Cecilia ja matikan opettaja Jenny palaavat tehtävien pariin, jotka ovat heidän mukavuusalueensa ulkopuolella. Kaksi keski-ikäistä naista saivat ensimmäisessä tuotantokaudessa sattumalta käsiinsä täydellisen pankinryöstösuunnitelman. Pettyneinä tulevaisuuden näkymiinsä he päättivät ryhtyä toimeen ja monien käänteiden kautta saivat pitää ison osan saaliistaan.

Nyt tulevaisuus näyttää taloudellisesti valoisammalta, mutta tämä ei tarkoita etteikö yhteiskunnassa olisi epäoikeudenmukaisuutta. Onko uuden ryöstön aika oikeudenmukaisuuden nimissä? Cecilian ja Jennyn seuraava projekti on taidekeikka, jonka kohde on Kalmarin "ukkomafia", herrakerho joka kokoontuu säännöllisesti. Onhan se oikein että miehet, jotka suunnittelevat veronsa ja tienaavat isoja summia, myös antavat omaisuudestaan muille.

Kaksi naista seisoo syksyisessä maisemassa
Rouvat ryöstäjinä. Kaksi naista seisoo syksyisessä maisemassa Kuva: FLX / Yle Rouvat ryöstäjinä

Elokuva: Chalet Girl (12)

Yle TV2 klo 21.30, Yle Areenassa katsottavissa 29 päivää klo 06.00 alkaen
Katso ohjelma Areenassa

Entisen mestariskeittaaja Kimin kaiken ajan täyttää tylsä työ hampurilaisravintolassa ja loputtoman laskupinon pienentäminen. Tilaisuus tulevaisuuteen lumisten vuorten vierellä aukeaa, kun hänelle tarjotaan talveksi töitä Alpeilta. Uusi maailma rikkaiden ihmisten ja poksahtelevien samppanjapullojen keskellä tuntuu kuitenkin vieraalta ja Kimin veri alkaa vetää rinteisiin.

Kauden lopussa järjestettävät suuret lautailun mestaruuskilpailut isoine palkintosummineen saavat hänet yrittämään vielä kerran huipulle, mutta sitä ennen hänen on voitettava pelkonsa ja selvitettävä välinsä pomoonsa, komeaan ja kovin suorapuheiseen Jonnyyn.

Nainen laskettelusukset olallaan.
Chalet Girl. Nainen laskettelusukset olallaan. Kuva: Etienne Braun / Yle elokuva,Chalet Girl

Game of Thrones, 6 ja 7 kauden uusinnat ennen viimeistä kautta!

Yle TV2 klo 23.50, Yle Areenassa katsottavana jo 18.8.2019 klo 23.50
Katso ohjelma Areenassa tästä

Menestyssarjan kaudet 6 ja 7 uusitaan ennen kuin 8 eli sarjan viimeinen kausi alkaa.

2000-luvun suosituin ja merkittävin fantasiasarja, HBO:n tuottama Game of Thrones perustuu George R. R. Martinin kirjoittamaan Tulen ja jään laulu -saagaan. Sarjaa on esitetty Ylen kanavilla yhteensä seitsemän tuotantokautta. Ennen kuin kahdeksas ja viimeinen kausi alkaa (Yle Areenassa 15.12.2019 ja Yle TV2:ssa 16.12.2019), uusitaan kaudet 6 ja 7. Yle Areena 30 vrk.

Game of Thrones 6. kauden key image: Jon Snow, jonka silmistä vuotaa verta.
Game of Thrones, 6. kausi. Game of Thrones 6. kauden key image: Jon Snow, jonka silmistä vuotaa verta. Kuva: HBO Game of Thrones,Jon Snow (hahmo),game of thrones (kausi 6)

TIISTAI 20.8.

Josephine Baker, amerikkalainen Pariisissa

Yle Teema Fem klo 20.00, Yle Areenassa 19.8. klo 06:00
Katso ohjelma Areenassa tästä

Josephine Baker oli afroamerikkalainen tanssija ja laulaja, joka tuli kuuluisaksi Pariisissa 1920-luvulla. Hän osallistui myös kansalaisoikeustaisteluun ja toimi toisen maailmansodan aikana Ranskan vastarintaliikkeessä. Alkuperäisnimi: Joséphine Baker, histoire d'un éveil politique.

Josephine Baker
Josephine Baker, amerikkalainen Pariisissa. Josephine Baker

Vogue Williams: Kuoleman tabu

Yle TV2 klo 21.00 ja Yle Areena
Katso ohjelma Areenassa tästä

(Vogue Williams: The Afterlife) Irlantilainen tv-toimittaja Vogue Williams joutui vastakkain kuoleman kanssa jo nuorena, sillä hän menetti isänsä vuonna 2010. Isän kuolema sai Voguen pohtimaan, onko kuolema todella kaiken loppu vai onko mahdollista saada yhteys rajan taakse? Vogue haastattelee dokumentissa selvännäkijöitä sekä meedioita ja havaitsee että läheisensä menettäneiden ympärillä pyörii suuri bisnes.

Mies ja kaksi naista kynttilöiden valossa jonkinlaisessa luolamaisessa tilassa
Vogue Williams: Kuoleman tabu. Mies ja kaksi naista kynttilöiden valossa jonkinlaisessa luolamaisessa tilassa Kuva: Yle Kuvapalvelu Vogue Williams,Vogue Williams: Kuoleman tabu

KESKIVIIKKO 21.8.

Nainen, joka tuli Suomeen: Khristine Varonen, Filippiinit

Yle Radio 1 klo 12.10

Khristine Varonen palkattiin Filippiineiltä töihin Suomeen hoitamaan hoivakodissa asuvia ikäihmisiä. Juuri kun Khristine aikoi muuttaa pois Suomesta, hän rakastuikin suomalaiseen mieheen ja he saivat lapsen.

Nyt kuusi vuotta myöhemmin hän asuu Lahdessa suomalaisen miehensä ja pienen poikansa kanssa ja pitää töissä huolta suomalaisista vanhuksista filippiiniläisellä asenteella. Khristine arvostaa Suomen äitiysvapaita, koska Filippiineillä töihin palataan mahdollisimman pian synnytyksen jälkeen. Ohjelman on toimittanut Kaisu Nevasalmi ja tuottanut Kirsi Mattila/Icebreaker Productions.

Elossa 24h 1/8, 3. kausi uusintana

Yle TV1 klo 20, Yle Areenassa
Katso ohjelma Areenassa tästä

Elossa 24h kertoo tavallisten suomalaisten koskettavia tarinoita terveydenhuollon parissa yhden vuorokauden ajalta. Sarjassa ovat mukana kaikki Suomen yliopistosairaalat, lääkärihelikopteritoiminnasta vastaavan FinnHEMSin yksiköt Pirkkalassa ja Oulussa sekä erilaiset hoitoyksiköt mm. Mikkelissä, Vaasassa, Seinäjoella, Kemijoella ja Hämeenlinnassa. Kolmannen tuotantokauden jaksoissa nähdään jo aiemminkin ohjelmassa esiintyneitä hoitavan henkilökunnan osaajia sekä paljon uusia tuttavuuksia. Sarjan jaksot on kuvattu yhden vuorokauden aikana.

Piritta Setälä, Mikko Viitanen ja Junnu Leikola ovat Elossa 24h -ohjelman päähenkilöitä.
Elossa 24h. Piritta Setälä, Mikko Viitanen ja Junnu Leikola ovat Elossa 24h -ohjelman päähenkilöitä. Elossa 24h,elossa24h

M/S Romantic (7) 1/4

Yle TV2 klo 21, Yle Areenassa
Katso ohjelma Areenassa tästä

Paljon huomiota ja ylistäviä arvioita kerännyt minisarja uusitaan Kakkosella! Mitä kaikkea voi tapahtua yhden illan, yön ja aamun aikana Helsingin ja Tukholman välisellä risteilyaluksella? Eturivin näyttelijöiden tähdittämä neliosainen sarja M/S Romantic on sekoitus koomista draamaa ja tragedian alleen kätkevää komediaa. Käsikirjoitus Jani Volanen ja Tommi Korpela, ohjaus Jani Volanen. Tuotanto Yellow films/Marko Talli (2019).

M/S Romantic tv-sarjan näyttelijöitä laivalla.
M/S Romantic. M/S Romantic tv-sarjan näyttelijöitä laivalla. Kuva: Yellow Film TV Oy M/S Romantic

Tanna (12)

Yle Teema klo 21.50, Areenassa 30 päivää
Katso ohjelma Areenassa tästä

Tosipohjainen Romeo ja Julia -draama sijoittuu Tannan saarelle Tyynessä valtameressä, missä kaksi nuorta päättää mennä naimisiin rakkaudesta, vanhempiensa ankarasta vastustuksesta huolimatta. Venetsiassa palkittu elokuva oli myös Oscar-ehdokkaana.

Wawa (Marie Wawa) ja Dain (Mungau Dain) istuvat kivellä elokuvassa Tanna
Tanna. Wawa (Marie Wawa) ja Dain (Mungau Dain) istuvat kivellä elokuvassa Tanna Kuva: Philippe Penel / Cinema Mondo Tanna,teeman elokuvat

TORSTAI 22.8.

Dokumenttiprojekti: Ratko Mladicin tuomio (12)

Yle TV1 klo 19.00, Yle Areenassa 12.8. klo 06.00
Katso ohjelma Areenassa tästä

Jugoslavian sota 1990-luvulla vaati yli 100 000 siviiliuhria. Bosnialaiskenraali Ratko Mladic oli yksi julmuuksien päätekijöistä: hänen johdollaan Srebrenicassa surmattiin yli 7 000 muslimia. Mladic tuomittiin kansamurhasta elinkautiseen Haagin tuomioistuimessa viimein vuonna 2017. Oikeudenkäynnissä ääneen pääsivät niin Mladicin syyttäjät kuin häntä sankarina pitävät puolustajat. The Trial of Ratko Mladic. Ohjaus: Henry Singer ja Rob Miller. Tuotanto: Sandpapers Films/Jawa Films, Britannia, 2018.

Dokumentti Ratko Mladićin tuomio seuraa Haagin tuomioistuimen oikeudenkäyntiä.
Dokumenttiprojekti: Ratko Mladicin tuomio. Dokumentti Ratko Mladićin tuomio seuraa Haagin tuomioistuimen oikeudenkäyntiä. Kuva: Zoran Lesic Yle TV1,Ratko Mladić,Dokumenttiprojekti: Ratko Mladićin tuomio

Ulkolinja: Euroopan asekauppiaat (12)

Yle TV1 klo 22.05, Yle Areenassa 12.8. klo 00.01
Katso ohjelma Areenassa tästä

Saudi-Arabia liittolaisineen on pommittanut Jemenin huthikapinallisia vuodesta 2015. Länsimaiden myymillä aseilla on surmattu siviilejä, ja sotarikosten määrä vain kasvaa. Asekauppa Saudi-Arabiaan jatkuu edelleen - kansainvälisistä sopimuksista huolimatta. Onko Euroopalla verta käsissään?

Dokumentti länsimaiden asemyynnin roolista Saudi-Arabian sotatoimissa.
Ulkolinja: Euroopan asekauppiaat. Dokumentti länsimaiden asemyynnin roolista Saudi-Arabian sotatoimissa. Kuva: Capa Yle TV1,Ulkolinja: Euroopan asekauppiaat

PERJANTAI 23.8.

Hercule Poirot: Murha Mesopotamiassa (12)

Yle TV1 klo 18.30, Yle Areenassa 30 päivää
(Murder in Mesopotamia/Britannia 2001) Poirot ja Hastings matkustavat arkeologisille kaivauksille Lähi-Itään. Ennen pitkää Poirot joutuu selvittämään juuri tapahtunutta murhaa. N: David Suchet, Hugh Fraser. (U)

Hercule Poirot seisoo ilta-auringossa mietteliäänä olkihattu päässään.
Hercule Poirot: Murha Mesopotamiassa Hercule Poirot seisoo ilta-auringossa mietteliäänä olkihattu päässään. Kuva: Granada Media International Hercule Poirot,Murha Mesopotamiassa

Drottningholmin linna - kuninkaan koti

Yle Teema Fem klo 18.30, Yle Areenassa 30 päivää alkaen klo 06.00

1/2. Prinsessa Christina esittelee Drottningholmin ensimmäisen kuningattaren. Kuningatar Silvia kertoo linnan ystävällisistä kummituksista. Dokumentti Drottningholmin linnan historiasta 1600-luvulta nykypäivään. Uusinta vuodelta 2017.

Kino: Musta ratsu (16)

Yle Teema klo 21.00, Yle Areenassa 2 viikkoa

(The Dark Horse, Uusi-Seelanti 2014) Palkittu tosipohjainen elokuva maorimiehestä, joka löysi shakista keinon auttaa sekä omia vakavia mielialahäiriöitään että vaikeuksiin joutuneita nuoria. Pääosissa Cliff Curtis ja James Rolleston. Ohjaus: James Napier Robertson. (U)

Mies ja poika istuvat vierekkäin. Mies pitää kättään pojan toisella olalla / niskassa.
Kino: Musta ratsu Mies ja poika istuvat vierekkäin. Mies pitää kättään pojan toisella olalla / niskassa. Kuva: Kirsty Griffin / Yle Kuvapalvelu elokuvat,Musta ratsu

Juoppohullun päiväkirja (16)

Yle TV2 klo 21.30, Yle Areenassa 7 päivää

Juha Berg on rapajuoppo. Viinanhuuruinen hauskuus saa kuitenkin kovan kilpailijan, kun Juha rakastuu. Kaikki rajat rikkova komedia perustuu Juha Vuorisen romaaniin. O: Lauri Maijala. N: Joonas Saartamo, Krista Kosonen. (U)

Juoppohullun päiväkirja-elokuvan Kuvassa Juha (Joonas Saartamo) ja Tiina (Krista Kosonen).
Juoppohullun päiväkirja. Juoppohullun päiväkirja-elokuvan Kuvassa Juha (Joonas Saartamo) ja Tiina (Krista Kosonen). Kuva: Yle juoppohullun päiväkirja

LAUANTAI 24.8.

Aika on meidän - 2. kausi alkaa uusintana

Yle Teema Fem klo 18.30, Yle Areenassa 3 kk

(Vår tid är nu) Ruotsalainen sukukronikka rakkaudesta, ristiriidoista ja tulevaisuuden toiveista toisen maailmansodan jälkeen. Toinen kausi alkaa joulukuusta 1955. Ravintolalla sujuu loistavasti, ja elämän pitäisi olla uomassaan. Löwanderin perhe on kuitenkin pahasti jakaantunut. Pääosissa: Suzanne Reuter, Adam Lundgren, Peter Dalle, Mattias Nordkvist ja Hedda Stiernstedt. Ruotsalainen draamasarja.

Huvudkaraktärerna i den andra säsongen av Vår tid är nu samlade kring ett bord.
Aika on meidän. Huvudkaraktärerna i den andra säsongen av Vår tid är nu samlade kring ett bord. Kuva: SVT / Johan Paulin Yle Fem,Aika on meidän

Rumble: The Indians Who Rocked the World

Yle Teema klo 20.00, Yle Areenassa 3 kk alkaen klo 06.00

(USA 2017) Dokumenttielokuva Amerikan intiaanien vaikutuksesta rockmusiikkiin. "Jylisee riffi ja rytmi kerrallaan katsojan sydämeen." Rakkautta & Anarkiaa -festivaali 2017. Mukana muun muassa Charley Patton, Mildred Bailey, Link Wray, Jesse Ed Davis, Stevie Salas, Buffy Sainte-Marie, Robbie Robertson, Randy Castillo ja Jimi Hendrix. Ohjaus Catherine Bainbridge. HD. Ensi-esitys.

Linka Wray poseeraa kitara kaulassa. Kuva dokumenttielokuvasta Rumble.
Rumble: The Indians Who Rocked the World Linka Wray poseeraa kitara kaulassa. Kuva dokumenttielokuvasta Rumble. Kuva: Films Transit International Link Wray,kitaristit,intiaanit,teeman rockdokumentit

Vera Cruz (12)

Yle Teema Fem klo 21.45, Yle Areenassa 7 päivää alkaen klo 06.00

Toiminnallisessa westernissä kaksi amerikkalaista seikkailijaa kauppaa palveluksiaan Meksikon vallankumouksen eri osapuolille. Pääosissa Gary Cooper, Burt Lancaster, Denise Darcel, Cesar Romero ja Ernest Borgnine. Ohjaus: Robert Aldrich. (USA 1954)

Gary Cooper ja Burt Lancaster elokuvassa Vera Cruz
Vera Cruz Gary Cooper ja Burt Lancaster elokuvassa Vera Cruz Kuva: MGM International Vera Cruz,teeman elokuvat

SUNNUNTAI 25.8.

Radioteatteri esittää: Tie Konyaan

Yle Radio 1 klo 15.00, toinen lähetys maanantaina 26.8. klo 19.02 + Yle Areena

Ensilähetys. Tie Konyaan on saanut alkunsa näyttelijä Jari Virmanin Turkin maaseudulla ja vuoristossa tekemästä vaelluksesta. Virman taivalsi 670 kilometrin matkan Istanbulista Konyaan törmättyään maailmankuulun dervišširunoilija Mawlana Rumin runoon, joka veti häntä oudolla tavalla puoleensa. Näyttelijä pakkasi rinkkansa ja lähti vaeltamaan kohti Rumin hautaa. Matkan aikana hän kohtasi Erdoğanin ajan Turkin ja nauhoitti kaiken kokemansa.

Vaelluksen pohjalta syntynyt teatteriesitys, joka lähetetään nyt myös Yle Radio 1:ssä kuunnelmana, on henkilökohtainen hartausharjoitus, löytöretki tuntemattomaan; se kurottaa kohti pyhää ja kysyy ääneen suuria kysymyksiä. Kyseessä on näyttämöruno ja äänitaideteos, joka on Kansallisteatterin, Ruska Ensemblen ja Yle Draaman yhteistyö.

Jari Virman pimeässä huoneessa valokeilassa, valkoisessa paidassa, kämmenet ojennettuina eteenpäin.
Tie Konyaan. Jari Virman pimeässä huoneessa valokeilassa, valkoisessa paidassa, kämmenet ojennettuina eteenpäin. Kuva: Mitro Härkönen/Kansallisteatteri/Yle/Jari Virman Jari Virman,Radioteatteri,Tie Konyaan

Toivomus: vieraana Sonja Kailassaari

Yle Fem klo 20.00, Yle Areenassa klo 00.01

(En önskan) Osa 4/10. Toimittaja Sonja Kailassaari on tehnyt pitkän uran media-alalla ja rakastaa yhä työtään. Hän on luonnostaan utelias ja kyseenalaistaa ikään ja perheeseen liitettyjä normeja. Parad Media, 2019.

Elokuva: Enkelten talo (7)

Yle Fem klo 21.00. Yle Areenassa 30 päivää alkaen klo 06.00

(Änglagård) Kabareeartisti Fanny perii vanhan kartanon isoisältään, jota ei ole koskaan tavannut. Hän muuttaa kartanoon ystävänsä Zacin kanssa, joka on dragshowartisti. He kohtaavat epäluuloja, ennakkoluuloja ja juoruja. Maalaisidylli kätkee alleen juonitteluja, jotka paljastuvat vähitellen. Käsikirjoitus ja ohjaus: Colin Nutley. Rooleissa mm. Helena Bergström, Rikard Wolff, Sven Wollter, Viveka Seldahl, Reine Brynolfsson. Uusinta vuodelta 2002.

Hymyilevä nainen ajaa mopolla kameraa kohti hiekkatiellä. Hiekka pöllyää naisen takana.
Enkelten talo. Hymyilevä nainen ajaa mopolla kameraa kohti hiekkatiellä. Hiekka pöllyää naisen takana. Kuva: Yle Enkelten talo,Änglagård

Kuunneltavaa Areenassa:

8 klasaria - Yle Areenan audiosarja

Yle Areenassa jo nyt
Mikä tekee teoksesta vuosisatoja kestävän hitin? 8-osainen audiosarja kertoo kahdeksasta musiikinhistorian herkkupalasta, joita on soitettu, levytetty satoja kertoja, rakastettu ja vihattu. Niitä on kuultu elokuvissa, mainoksissa, jingleinä ja erilaisina cover-versioina hevistä moderniin jazziin.

Yhden teoksen säveltäjä käveli satoja kilometrejä tavatakseen idolinsa, toinen oli sitä mieltä, ettei biisissä ollut yhtään musiikkia. Eräs nousi ryysyistä rikkauksiin ja takaisin, ja yksi pakeni ensin natseja ja sitten kommunisteja. Hänen musiikkinsa päätyi avaruusseikkailuun. Eva Tigerstedt kertoo tarinoita Bolerosta Kevätuhriin, Vuodenajoista Finlandiaan.

8 klasaria Areenassa vuoden ajan 23.7.2020 asti.

Piirroskuva klassisen musiikin säveltäjästä, mahdollisesti Beethovenista.
8 klasaria. Piirroskuva klassisen musiikin säveltäjästä, mahdollisesti Beethovenista. Nykyajan klassinen musiikki,Jean Sibelius,Claude Debussy,Igor Stravinsky,Johann Sebastian Bach,Ludwig van Beethoven,8 klasaria

Lue myös - yle.fi:stä poimittua