Hyppää pääsisältöön

Yle vastaa: Ylen Aamu-tv:llä ei tekemistä Kansalaistorin mielenosoituksen kanssa

Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä
Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä Yle,yle vastaa

Julkaisemme Ylestä lehdille lähetettyjä kirjoituksia, vastauksia ja oikaisuja. Tämä vastaus on lähetetty Ilkkaan 19.8.2019.

Juho Kössi Seinäjoelta esitti mielipidekirjoituksessaan (Ilkka 16.8.) väitteen, että Ylen Aamu-tv:n lähetyksessä 15.8. Yle olisi osallistunut poliittiseen toimintaan, kun haastattelun taustalla julkisessa tilassa oli joukko mielenosoittajia.

Yle uutis- ja ajankohtaistoimituksen Aamu-tv on koko kesän ajan ollut liikkeellä ihmisten joukossa. Tunnelma lähetyspaikoilla on ollut positiivinen ja kansalaiset ovat arvostaneet toimintaamme.

Torstaina lähetysautomme oli Helsingissä Kansalaistorilla, joka on julkinen paikka, jossa kaikilla on oikeus olla. Emme valitettavasti ehtineet reagoida taustalla toimineeseen, meistä riippumattomaan mielenosoittajaryhmään. Ylellä ei ollut mitään tekemistä ao. mielenosoituksen kanssa.

Tulevien lähetysten osalta varaudumme tämänkaltaisiin tilanteisiin paremmin, mutta toivomme, että lähetykset voidaan toteuttaa ilman poikkeusjärjestelyitä.

Mielipidekirjoituksen toiseen väitteeseen, jonka mukaan uutistoimitus olisi ottanut maa- ja karjatalouden silmätikukseen, totean että se ei pidä paikkaansa. Ylen journalismi perustuu totuudenmukaiseen, olennaiseen ja monipuoliseen tiedonvälitykseen. Yle ei ota mitään asiaa silmätikukseen vaan esittelee yhteiskunnan ilmiöitä monipuolisesti ja laajasti erilaisista näkökulmista.

Reeta Kivihalme
Päällikkö, tv- ja radiolähetykset
Uutis- ja ajankohtaistoiminta
Yle