Hyppää pääsisältöön

Muistipeli – testaa miten hyvin muistisi toimii!

Silmälasipäinen nainen koskettaa sormella päätä
Silmälasipäinen nainen koskettaa sormella päätä Kuva: WAYHOME studio / Shutterstock nainen,silmälasit

Pitäisikö sinun oppia laulun sanat tai muistaa, mitä kaikkea lähikaupasta piti ostaa illaksi kotiin? Työmuistimme on usein kovalla koetuksella, ja yksinkertaisetkin asiat tuntuvat valuvan sieltä hetkessä pois. Testaa, miten hyvin muistisi toimii!

Paina mieleesi ruudulla näkyvät sanat. Kun aika on loppu, kirjoita sanat ruudulle ilmestyviin laatikoihin. Halutessasi saat vastauslaatikot näkyviin nopeammin painamalla sekuntikellon kuvaa.

Työmuisti on ihmisen muistijärjestelmän heikko kohta. Aivotutkija Minna Huotilaisen mukaan ihminen kykenee muistamaan vain noin 3–5 asiaa kerrallaan.

Tarvitsemmekin työkaluja, joiden avulla voimme vapauttaa lisää tilaa työmuistiin. Myös erilaisista muistitekniikoista ja mielikuvista voi olla apua.

Eikö testi sujunut niin hyvin kuin toivoit? Opettele videolta yksinkertainen mielikuvatekniikka, jonka voi ottaa oman työmuistin avuksi:

Haluatko oppia uusia asioita nopeammin tai muistaa paremmin? Ota opiskelutekniikat haltuun täältä!

Edit: Muutettiin testiä siten, että sanoja näytetään sitä pidemmän aikaa mitä enemmän sanoja on. 21.8. klo 11.50.

Kommentit
 • 4. osa: ¡Hogar, dulce hogar!

  Paikan ilmauksia, olla-verbejä, historiaa.

  Tässä osassa opit kysymään tietä ja paikan ilmauksia. Kieliopissa opiskellaan muun muassa olla-verbi merkityksessä "sijaita, olla jossakin": estar – hay. Lisäksi tutustutaan Espanjan historiaan 1500-luvulle saakka.

 • Vihdoinkin mä oon mä

  Joonatan on 28-vuotias transmies.

  Transmies Joonatan kertoo millaista on tulla vihdoin kohdatuksi sellaisena kuin on, miehenä

 • Mediataitoja kouluun

  Mediataitoja kouluun

  Mediakompassi-kokonaisuus koostuu kolmesta eri ohjelmasarjasta, joista ensimmäinen on tarkoitettu alkuopetukseen, toinen alakouluun ja kolmas yläkouluun ja lukioon.