Hyppää pääsisältöön

Ulkolinjan syksy 2019 - alkusyksyn ohjelmisto julkaistu

Saudi-Arabiasta paennut Salwa Zahrani Montrealissa.
Saudi-Arabiasta paennut Salwa Zahrani Montrealissa. Kuva: Ghadi Boustani / Yle henkilökuvat (valokuvat),ulkolinja: saudinaisten pako

Ulkolinjan alkusyksyn 2019 ohjelmisto on nyt julkaistu. Löydät Ulkolinjan tutulta lähetyspaikaltaan, TV1 torstaisin klo 22.05. Ulkolinjan tv-uusinnat nähdään sunnuntain myöhäisillassa. Yle Areenassa Ulkolinjat julkaistaan tv-lähetysviikon maanantaina. Pääset kurkistamaan myös Ulkolinjan kulissien takaiseen elämään ottamalla seurantaan Ulkolinjan Instagram-tilin.

15.8. Saudinaisten pako

Kasvava joukko saudi-arabialaisia naisia yrittää paeta eri puolille maailmaa perheidensä väkivaltaa ja suljetun yhteiskunnan sääntöjä. Ulkolinja tapasi paossaan onnistuneita saudinaisia Kanadassa.
Ohjaus: Pirkko Pöntinen.

22.8. Euroopan asekauppiaat (12)

WAR CRIMES DEALERS / Newen Distribution

Saudi-Arabia liittolaisineen on pommittanut Jemenin huthikapinallisia vuodesta 2015. Länsimaiden myymillä aseilla on surmattu siviilejä, ja sotarikosten määrä vain kasvaa. Asekauppa Saudi-Arabiaan jatkuu edelleen - kansainvälisistä sopimuksista huolimatta. Onko Euroopalla verta käsissään?

29.8. Norjan öljymiljoonat

VIKINGS VS WOLVES ON WALLSTREET / Nordic Stories

Norjan valtio säätiöitti öljystä saamansa triljoonan dollarin varat, nyt säätiö on maailman suurin valtion omistama säätiö. Miten norjalaiset sijoittajat pärjäävät markkinatalouden kourissa turbulentissa New Yorkin pörssissä, jossa etiikan ohi menee nopeus ja pikavoittojen tavoittelu?

5.9. Sota korkeimmasta oikeudesta

FRONTLINE: SUPREME REVENGE

Donald Trump nimitti Brett Kavanaug’n korkeimman oikeuden tuomariksi pitkän kamppailun jälkeen. Tuomariston kokoonpanolla on suuri merkitys Yhdysvaltain demokratialle, ja siksi jokaisesta nimityksestä taistellaan. Raportti paljastaa kuinka republikaanit saivat tahtonsa läpi yli 30 vuoden taistelun jälkeen.

12.9. Köyhänä Amerikassa

USA: BEING POOR IN THE WORLD'S RICHEST COUNTRY/ Java Films

Yhdysvalloissa köyhien määrä on kaksinkertaistunut viidessä vuodessa. 43 miljoonaa ihmistä elää köyhyysrajan alapuolella. Kodittomia lapsia on 1,5 miljoonaa, se on kolminkertainen määrä verrattuna 1930-luvun lamaan. Millaista on elää köyhänä maailman rikkaimmassa maassa?

19.9. Abortti jakaa Yhdysvallat

FRONTLINE: THE ABORTION DIVIDE / PBS

Pennsylvaniassa 1980-luvulla taistelu abortin puolustajien ja vastustajien välillä oli kiihkeää. Yhdysvalloissa sama meno jatkuu yhä, 36 vuotta myöhemmin, mutta onko mikään muuttunut? Miksi aborttia puolustetaan ja vastustetaan niin kiihkeästi?

26.9. Tiekartta tuhoon

Miten pystytään tuhoamaan maailman suurimpien öljyvarojen päällä istuva, periaatteessa upporikas valtio? Venezuelassa se on onnistunut. Miten, siitä kertoo Ulkolinjan toimittaja Pertti Pesonen, joka on seurannut tiiviisti Venezuelan kehitystä 1990-luvulta lähtien.

3.10. Uusi kylmä sota?

THE NEW COLD WAR – MORE NUCLEAR WEAPONS IN EUROPE? New Docs

Kansainväliset jännitteet ovat jälleen voimistuneet, ja suurvaltasuhteet ovat kylmemmät kuin Kylmän sodan aikana. INF-ydinasesopimus on tullut tiensä päähän ja asevarustelu kiihtyy. Onko ydinsodan uhka Euroopassakin todellinen, ja uusi kylmä sota vain ajan kysymys?

10.10. Vaarallinen kulta

THE SHADOW OF GOLD / Newen Distribution

Kulta on metalleista halutuin, vaurauden ja rakkauden symboli, jonka arvo nousee talouden heilahduksista riippumatta. Viimeisen 15 vuoden aikana sitä on kaivettu enemmän kuin koskaan. Kultakaivokset ja jalostaminen uhkaa kuitenkin koko planeettamme tulevaisuutta.

17.10. Saksalaiset asekauppiaina

THE BND FILE - SHIPPING COMPANIES AND THE ARMS BUSINESS / New Docs

Salaisten asiakirjojen mukaan Saksan ulkomaantiedustelupalvelu BND on sekaantunut aktiivisesti laittomaan asevientiin sotaakäyviin maihin ja kriisialueille, kuten Sudaniin, Myanmariin ja Jemeniin. Aseet ja tankit lähtevät määränpäähän saksalaisilla rahtialuksilla salaisen ukrainalaisen sataman kautta, jota ei näy kartalla.

24.10. Pohjois-Irlanti - Katkera saari

Britannian tuleva ero Euroopan unionista ravistelee Pohjois-Irlantia. Vanhat jännitteet ovat nostaneet päätään ja puolisotilaalliset ryhmät yrittävät käyttää tilannetta hyväkseen. Ohjaus: Minna Pye.

31.10. Mosul nousee tuhkasta

REBUILDING MOSUL / Java Films

Yhdeksän kuukautta kestäneen verisen sodan jälkeen Mosul vapautui vihdoin Isisin vallasta. Reportaasi seurasi vuoden ajan tuhotun historiallisen kaupungin kivuliaasti etenevää jälleenrakentamista ja kysyy nyt, päättyykö koston kierre koskaan?

21.11. Arvottomat lapset

Filippiinien populistinen johto haluaa rangaista yhä nuorempia lapsia rikoksista. Kovan rikospolitiikan kohteeksi ovat jo pitkään joutuneet erityisesti köyhimmät ja kaduilla kasvaneet. Hylättyjä ja hyljeksittyjä lapsia on UNICEFin mukaan lähes kaksi miljoonaa. Dokumentti seuraa Manilan kaduilla ja köyhyydessä keskenään kasvavia lapsia ja aikuisten yrityksiä pelastaa ja kurittaa heitä. Ohjaus: Kirsi Crowley.

Löydät kaikki Areenassa olevat Ulkolinjat täältä!

Ohjelmisto julkaistu 20.8.2019. Muutokset ohjelmistossa mahdollisia.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua