Hyppää pääsisältöön

Nyt kuunnellaan Yhden yön juttuja

Kuvassa Yhden yön juttuja -podcastin tekijät Thelma Siberg, Amelie Blauberg ja Hennariikka Laaksola
Kuvassa Yhden yön juttuja -podcastin tekijät Thelma Siberg, Amelie Blauberg ja Hennariikka Laaksola Kuva: Anne Hämäläinen/Yle Thelma Siberg,Amelie Blauberg,Hennariikka Laaksola

Halataanko vai kätelläänkö? Milloin pussataan? Kuka maksaa? Kuka nukkuu silmät auki, kenen on pakko järjestää hammasharjallekin kaveri? Puristaako kuukuppi? Millä peset kasvosi? Miksi mökillä tulee aina näppyjä? Onko työkaverin kanssa pakko jutella?

Kun nuoret näyttelijät Thelma Siberg, Amelie Blauberg ja Hennariikka Laaksola ensimmäistä kertaa tapasivat Uusi Päivä -sarjan kuvauksissa, eivät he tunteneet toisiaan, eikä tosiystävyys heti syntynyt:. “Ei me varmaan muuten oltais koskaan tavattu - eikä ainakaan ystävystytty, silloin oli vähän pakko.” Kuvauksissa ja omaa vuoroa odotellessa oli kuitenkin aikaa jutella ja nykyään suositun tv-sarjan näyttelijät puhuvat keskenään kaikesta - ihan kaikesta. Tuntikausien keskusteluissa syntyi myös idea omasta podcastista: “Tuntui että meillä on niin paljon sanottavaa!”, naiset nauravat.

Thelma, Amelie ja Hennariikka ovat eri-ikäisiä ja erilaisissa elämäntilanteissa, yksi asuu kommuunissa, toinen ihanan poikaystävän kanssa ja kolmas aivan ehdottomasti yksin.Yhden yön juttuja -podcastissa naiset käyvät läpi suhteita ja eroja, deittailukulttuurin vaietut puolet, hirviömenkat ja kuukupit, riitelemisen eri muodot ja tietenkin omat ja toistensa oudot tavat - yllätyksiä ja mielipide-eroja löytyy, vaikka naiset luulevat tuntevansa jo toisensa läpikotaisin: “Ihanko oikeesti sie noin aattelet?”

Äänessä ja oman elämänsä asiantuntijoina:

Thelma Siberg
Thelma Siberg Thelma Siberg

Positiivinen ja toimelias Thelma Siberg, 27, on helsinkiläinen freelancer-näyttelijä, tunnetaan tv-sarjasta Uusi päivä ja radiokanava YleX:ltä

Amelie Blauberg
Amelie Blauberg Amelie Blauberg

Mietiskelevä ja ihana Amelie Blauberg, 22, on helsinkiläinen freelancer-näyttelijä, tunnetaan tv-sarjoista Uusi päivä ja Syke.

Hennariikka Laaksola
Hennariikka Laaksola Hennariikka Laaksola

Humoristi ja heittäytyjä Hennariikka Laaksola, 34, helsinkiläinen freelancer-näyttelijä, tunnetaan tv-sarjoista Uusi päivä ja Mun ainoot 30 minsaa, sekä elokuvasta Espoon viimeinen neitsyt.

Kuuntele viikoittain julkaistava Yhden yön juttuja Yle Areenasta. Uusi jakso ilmestyy aina torstaisin.

Lisää ohjelmasta

 • Huvittavat ja ihanat isät – mokaileeko iskäsi yhtä hauskasti?

  Suosikkipodcastin isämokat: Onnittele isää huumorilla!

  Löytyikö isän puhelimesta arkaluontoisia kuvia äidistä? Sujahtiko iskän päähän hattu, joka ei ollutkaan oikeasti päähine? Kuulostaako tutulta, eli mokaileeko oma rakas isäsikin hassusti? Suosittu Kaverin puolesta kyselen -podcast teki isänpäivän kunniaksi spesiaalijakson, ja tässä Anna Karhunen ja Tiia Rantanen jakavat kavereiden hauskimmat isämokat. Kuuntele ja lue – naurutakuu!

 • Hotellimuusien matkassa

  Keskustelut luovat teoksia

  Kaksi taiteen tekijää - romaanikirjailija Riikka Pulkkinen ja teatteriohjaaja Hilkka-Liisa Iivanainen - hyppäsivät itselleen uudelle alueelle tehdessään keväällä 2019 podcastin Hotellimuusat Yleisradiolle.

 • Nyt kuunnellaan Yhden yön juttuja

  Mitä mielessä pyörii, kun oikeasti pitäisi jo nukkua?

  Halataanko vai kätelläänkö? Milloin pussataan? Kuka maksaa? Kuka nukkuu silmät auki, kenen on pakko järjestää hammasharjallekin kaveri? Puristaako kuukuppi? Millä peset kasvosi? Miksi mökillä tulee aina näppyjä?

 • Avoin kysymys - konkaritoimittajien opissa

  Kaikki haastattelemisesta.

  Miten Maria Veitola murtaa julkkiksen? Entä Seija Vaaherkumpu poliitikon? “Avoin kysymys” lupaa kertoa kaiken haastattelemisesta. Palkittu toimittaja Olli Seuri haluaa podcast-sarjallaan juhlistaa journalismia, mutta myös edistää journalismin avoimuutta ja hyviä journalistisia käytäntöjä. Diktaattori, julkkis, urheilija, poliitikko, nuori, asiantuntija, tavis.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua