Hyppää pääsisältöön

Hieno mutta pelottava biisi sai Katja Ståhlin oivaltamaan lapsena, että raja-aitoja voi ylittää

Pepe Willberg esiintyy tv-studiossa
Pepe Willberg esittää Katja Ståhlin elämän biisiä, Tiikerihai-kappaletta. Pepe Willberg esiintyy tv-studiossa Kuva: Yellow Film & TV Pepe Willberg,Elämäni Biisi

Katja Ståhlin elämän biisi on Tiikerihai

Ihmisellä voi olla monta elämän biisiä, jotka liittyvät johonkin tärkeään ihmiseen, tapahtumaan tai asiaan. Elämäni Biisi -sarjan juontaja Katja Ståhl kertoi jo aikaisemmin yhdestä elämänsä biisistä, josta voit lukea lisää täältä. Mutta Katjalla on toinenkin elämän biisi, nimittäin Tiikerihai.

Reino Helismaa teki suomenkieliset sanat tähän Peter Basil Hodgkinsonin jo 1930-luvulla säveltämään kappaleeseen, jonka alkuperäinen nimi oli Tiger Shark. Laulun levyttivät Suomessa vuonna 1955 sekä Juha Eirto että Olavi Virta, ja sitä seuraavana vuonna vielä instrumentaaliversiona Onni Gideon orkesterinsa kanssa. Edelleenkin kappaleen tuntee varmaan suurin osa suomalaisista, muodossa tai toisessa, ja sitä lauletaan innokkaasti karaokessa ja yhteislauluilloissa.

Katjan ollessa ala-asteen kolmannella tai neljännellä luokalla, joka perjantai äidinkielen tunnilla pidettiin laulukilpailut. Kilpailuissa laulettiin paljon lastenlauluja ja "Meil on metsässä nuotiopiiri" -tyyppisiä lauluja. Eräällä kilpailukerralla Katjan luokkakaverit Virpi ja Tiia menivät esiintymään. Tytöt esittivät Tiikerihai-kappaleen. Laulun sanat olivat pelottavat, mutta biisi oli silti Katjan mielestä aivan uskomaton ja tyrmistyttävän hieno.

Yhdeksänvuotias Katja mietti, ettei hänenkään tarvitsisi enää laulaa tai kuunnella vain lastenlauluja, kun kerran Virpi ja Tiiakin voivat laulaa tuollaisia kappaleita. Tiikerihai avasi Katjalle kerralla kokonaisen uuden, äärettömän musiikkimaailman. Ehkä se oli lähtölaukaus pitkälle uralle toimittajana ja musiikin monitoimijana.

Pepe Willberg laulaa.
Pepe Willberg laulaa Tiikerihai-kappaletta. Pepe Willberg laulaa. Kuva: Yellow Film & TV Elämäni Biisi,Pepe Willberg

Musiikkiviihdeohjelma Elämäni Biisi lauantaisin 14.3.2020 alkaen klo 22.15, katsottavissa myös Areenassa.

Pelaa kotipelejä!

Katsojat pääsevät osallistumaan leikkiin tekemällä oman arvausrivinsä ohjelmaan liittyvällä mobiilipelillä.

Elämäni Biisi -jaksopeliä voi pelata studiovieraita vastaan ohjelman aikana, tai kaveripeliä milloin vain omilla elämän biiseillä.
Pelit löytyvät maksuttomasta yle.fi-sovelluksesta - lataa tämän linkin takaa kännykkääsi sopiva sovellusversio. Jos sinulla on jo yle.fi-sovellus asennettuna puhelimeesi, varmista että se on päivitetty uusimpaan versioon.

Jaa pelituloksesi somessa tunnisteella #elämänibiisi ja voita arvonnassa Elämäni Biisi -kangaskassi.