Hyppää pääsisältöön

Piia Nokelainen Ylen elokuvatiimin tuottajaksi 2020

Kameramies Ylen studiossa.
Kameramies Ylen studiossa. Kuva: Ilmari Fabritius / Yle Kameramies,kamerat,studiot

Yle Draaman elokuvatiimin tuottajaksi on valittu Piia Nokelainen. Hän aloittaa Ylessä 1.8.2020 päävastuunaan pitkät näytelmäelokuvat.

Piia Nokelainen on valmistunut taiteen kandidaatiksi Taideteollisen korkeakoulun elokuva- ja lavastustaiteen osastolta tuottajaksi tuotannon linjalta.

Yle Draaman elokuvatiimi vastaa uusien kotimaisten elokuvien ennakko-ostoista ja hankinnasta Ylen ohjelmistoon. Tiimin esimiehenä toimii tilaaja Erkki Astala. Hän vastaa pitkien näytelmäelokuvien tilaamisesta vielä elokuuhun 2020 asti ja valmistelee päätökset yhdessä Yle Draaman päällikkö Jarmo Lampelan kanssa.

Piia Nokelainen on toiminut aiemmin tuottajana, linjatuottajana ja tuotantopäällikkönä pitkissä näytelmäelokuvissa, lyhyt- ja dokumenttielokuvissa. Yleen hän siirtyy kesällä 2020 Suomen elokuvasäätiöstä, jossa on toiminut lyhytelokuvien ja dokumenttielokuvien tukiesittelijänä vuodesta 2016.

“Parhaillaan tapahtuva elokuvan jakelutapojen ja elokuvarahoituksen muutos asettaa haasteen myös Ylen elokuvaohjelmistoon valittaville tuotannoille ja niiden esitysoikeuksille. Olemmekin iloisia saadessamme Piia Nokelaisen mukaan elokuvatiimiin. Piia on viimeiset vuodet seurannut aitiopaikalta nuoren sukupolven sekä kokeneiden elokuvantekijöiden työtä lyhytelokuva- ja dokumenttihankkeissa sekä tuntee hyvin myös kotimaisen pitkän teatterielokuvan kentän”, sanoo Yle Draaman päällikkö Jarmo Lampela.

“On hienoa jatkaa työskentelyä suomalaisen elokuvan parissa Ylen tuottajana ja olla mukana hankkimassa ja kehittämässä kiinnostavia sisältöjä eri yleisöille yhteistyössä alan toimijoiden kanssa. Odotan innolla ensi syksynä alkavaa uutta tehtävääni”, kertoo Piia Nokelainen.