Hyppää pääsisältöön

Ylen monipuolista syksyä värittävät kiehtova fakta ja laadukas fiktio

Sarjan päähahmot, näyttelijät Jari Virman, Pietu Wikström, Mikko Nousiainen ja Tiina Weckström, seisovat kuvan edustalla ruumisauton vieressä.
Kauhu-mysteerisarja Hiljaisten palvelijat alkaa Areenassa ja Yle TV2:lla 1.11.2019. Sarjan päähahmot, näyttelijät Jari Virman, Pietu Wikström, Mikko Nousiainen ja Tiina Weckström, seisovat kuvan edustalla ruumisauton vieressä. Kuva: Jukka Lintinen / Yle Kuvapalvelu kauhu,jännitys,televisio-ohjelmat,Jari Virman,Mikko Nousiainen,Tiina Weckström,mystery fiction,Pietu Wikström

Ylen kanavat täyttyvät niin uusista kuin vanhoista suosikeista syyskaudella. Luvassa on lukuisia uutuusdraamoja sekä -asiaohjelmia niin kotimaasta kuin ulkomailta: mm. kauhumysteerisarja Hiljaisten palvelijat sekä komediasarjat Pientä laittoa ja Justimus: Samu ja Joona rikastuttavat kotimaista sarjatarjontaa. La República, Hyvän karman sairaala ja The Heights, varjojen paratiisi viihdyttävät ulkomaisen draaman ystäviä ja uusia kausia nähdään ainakin suosikkisarjoista True Detective ja Sorjonen. Lisäksi syksyllä alkaa neljä minisarjaa laatusarjojen mekasta, Iso-Britanniasta. Fakta- ja viihdeohjelmista jatkuvat mm. Sohvaperunat, Eränkävijät ja Naissotilaat, ja upouusia ohjelmia ovat Muuttopäiväkirjat, Markus vs. kansa ja Minun musiikkini. Yleisurheilun MM-kisat käydään poikkeuksellisesti vasta syys-lokakuussa.

KOTIMAISET SARJAT

Pientä laittoa

6.10. Yle TV1 ja Areena UUSI SARJA
Draamasarja Pientä laittoa kertoo itsepäisestä ja kireähermoisesta jääkäriprikaatin kapteeni Teppo Markkulasta, jonka elämä menee remonttiin, kun paikka majurikurssilta jää taas kerran saamatta ja vaimo jättää. Sitten Teppo saa aivoinfarktin. Teppo lähetetään Sodankylästä kuntoutumaan Helsinkiin, jossa hän joutuu kohtaamaan täysin erilaisen maailman. Tässä ympäristössä Teppo joutuu infarktista toipuessaan opettelemaan elämään toisten avun varassa, vaikka hänen ole helppo myöntää, saati hyväksyä omaa vajavaisuuttaan. Häntä auttaa naapurustossa remppahommissa pyörivä Asko, jonka kanssa Teppo alkaa kuoria itsestään uutta, parempaa – Teppo 2.0:a. Pientä laittoa on lämmin, komediallinen draamasarja ihmisyydestä, sivullisuudesta ja muuttuneesta maailmasta. Pääosissa Juho Milonoff ja Santtu Karvonen.

Santtu Karvosen ja Juho Milonoffin esittämät autot seisovat kasvotusten ulkona valkoisen pakettiauton edessä. Karvosella tupakka suussa.
Pientä laittoa. Santtu Karvosen ja Juho Milonoffin esittämät autot seisovat kasvotusten ulkona valkoisen pakettiauton edessä. Karvosella tupakka suussa. Kuva: Zodiak Finland Oy Juho Milonoff,Santtu Karvonen,televisio-ohjelmat,Pientä laittoa

Hiljaisten palvelijat

1.11. Yle Areena ja Yle TV2 UUSI SARJA
Hiljaisten palvelijat on mysteeriä ja kauhua yhdistävä 5-osainen draamasarja. Sarjan tapahtumat lähtevät vyörymään, kun 19-vuotias Luukas (Pietu Wikström) aloittaa työt perheensä hautaustoimistossa. Raakamat noutavat kuolleita virka-aikojen ulkopuolella, ja yöllisillä keikoilla isänsä kanssa Luukas löytää itsestään ihmeellisen kyvyn. Hänelle aukeaa uusi maailma ja kaikki haaveet tuntuvat toteutuvan. Noudoilta tarttuu kuitenkin mukaan jokin tai jotain kohtalokasta. Alkaa kammottava ajojahti, jossa mikään ei tunnu enää kuolevan. Erilainen sarja koukuttaa tunnelmallaan, vinoilla hahmoillaan ja hurmeisella, välillä mustallakin huumorilla. Rooleissa nähdään mm. Mikko Nousiainen, Jari Virman, Pietu Wikström ja Tiina Weckström. Lue lisää »

Mikko Nousiaisen ja Jari Virmanin esittämät hahmot istuvat ruumisautossa etupenkillä.
Hiljaisten palvelijat. Mikko Nousiaisen ja Jari Virmanin esittämät hahmot istuvat ruumisautossa etupenkillä. Kuva: Yle Kuvapalvelu kauhusarjat,Jari Virman,Mikko Nousiainen,Ruumisauto,televisio-ohjelmat,Hiljaisten palvelijat

Justimus esittää: Duo

22.11. Areena UUSI SARJA - Vain Areenassa
Justimus tarjoaa kahdeksan jakson verran räävitöntä mutta riemukasta kreisikomediaa, jossa seurataan erottamattomien ystävysten, Samun ja Joonan, ällistyttäviä edesottamuksia. Sarjan sankarit käyvät pikkupaikkakunnan lukiota, haaveilevat tyttöystävistä ja yhteisestä pelikaupasta. Suuret suunnitelmat kuitenkin uhkaavat romuttua, kun Samun äiti rakastuu ja ilmoittaa koko perheen lähtevän Tampereelle. Alkaa teinihienkatkuinen taistelu aikaa vastaan, kun Samu ja Joona yrittävät estää muuton. Mitään keinoja ei kaihdeta eikä esteitä kavahdeta. Sarja perustuu kaksi vuotta sitten Justimusfilmsin YouTube-kanavalla julkaistuun Rakkauden aikakaudet 2017 –lyhytelokuvaan, jota on katsottu yli 1,8 miljoonaa kertaa.

Nörttimäiset hahmot Samu ja Joona poseeraavat kameralle.
Justimus esittää: Samu ja Joona Nörttimäiset hahmot Samu ja Joona poseeraavat kameralle. Kuva: Marek Sabogal / Yle Justimusfilms,Justimus,samu ja joona

Sorjonen

1.12. alkaen Yle TV1 ja Yle Areena 3. KAUSI
Huippusuositun Sorjosen kolmas ja viimeinen kausi koetaan talvisissa maisemissa. Lappeenrannan pikkukaupungin luminen idylli tarjoaa vastapainoa uusille, synkille rikoksille. Sorjonen saa vastaansa rikollisen, joka vaikuttaa olevan Sorjostakin taitavampi ja älykkäämpi. Luvassa on yllätyksellisiä tapauksia, koskettavia ihmiskohtaloita sekä mutkikkaita rikosjuonia. Siinä missä menneisyys oli Sorjosen toisen kauden teemana, on kolmannen kauden ytimessä tulevaisuus – niin päähenkilöiden tarinoissa kuin rikostapauksissakin: mitä me olemme valmiita tekemään, että meillä ja läheisillämme olisi edessä parempi tulevaisuus?

Ville Virtanen Sorjosena karvalakki päässään.
Sorjonen. Ville Virtanen Sorjosena karvalakki päässään. Kuva: Fisher King Ville Virtanen,Sorjonen,yle draama

ULKOMAISET SARJAT

Hyvän karman sairaala

30.8. Yle TV1 ja Areena UUSI SARJA
(Good Karma Hospital, Iso-Britannia 2017-2019) Ruby Walker on vastavalmistunut nuori lääkäri, jolle tähänastisen elämän haaveet ovat hyvin palkattu työ, toimiva parisuhde ja ehkä perheen perustaminen. Haaveet haihtuvat kuitenkin nopeasti petolliseen poikaystävään, eikä työkään enää maistu. Käykö Ruby yksinkertaisesti liikaa tunteella? Ehkä. Suostuuko hän tallattavaksi? Ei! Ruby nappaa itselleen lääkärin viran hienolla yksityisklinikalla eksoottisessa Intiassa - ainakin se on tarpeeksi kaukana, jotta voi jättää taakseen kaiken entisen. Ruby suuntaa rinta rottingilla kohti uutta maata, kohti uusia seikkailuja. Onkohan onni kääntynyt viimein? Yle esittää kaikki kolme tähän mennessä valmistunutta tuotantokautta.

Sarjan key art -kuva. Kaksi naishahmoa on kuvan etualalla, toinen intialaisperäisen näköinen, toinen vaaleatukkainen eurooppalaisen näköinen nainen.
Good Karma Hospital. Sarjan key art -kuva. Kaksi naishahmoa on kuvan etualalla, toinen intialaisperäisen näköinen, toinen vaaleatukkainen eurooppalaisen näköinen nainen. Kuva: Endemol Shine / Endemol Shine International Endemol Shine Group draamasarjat,Good Karma Hospital

Pure

1.9. Yle Areena UUSI SARJA
(Iso-Britannia 2019) Pure on kuusiosainen nuorten aikuisten draama Briteistä. Kaksikymppinen Marnie alkaa nähdä harhoja, joissa tutut ja tuntemattomat ihmiset harrastavat seksiä. Hänelle on kehittynyt pakko-oireinen häiriö nimeltään Pure O, joka häiritsee hänen arkielämäänsä. Tarina itsensä löytämisestä, ystävyydestä, rakkaudesta ja uudesta elämästä isossa kaupungissa.

Pure-sarjan päähenkilö, nuori nainen jolla on pitkät tummat hiukset, istuu nojatuolilla ja nojaa käteensä katsoen kameraan.
Pure. Pure-sarjan päähenkilö, nuori nainen jolla on pitkät tummat hiukset, istuu nojatuolilla ja nojaa käteensä katsoen kameraan. Kuva: Sophia Spring / BBC draamasarjat,pakko-oireinen häiriö,BBC

Mr. Student Body President

Yle Areena 1.9. 2. KAUSI
(USA 2016-) Amerikkalaisen, 12-15-vuotiaille nuorille suunnatun komediasarjan keskiössä on Berenger High School, jota ei missään nimessä voi pitää tavanomaisena lukiona. Täällä opiskelijayhdistys ja sen kunnianhimoinen puheenjohtaja Tyler Prendergast yrittävät kaikin keinoin pitää vallan itsellään. Tämä johtaa juonitteluun, korruptioon ja älykkäisiin, ei-tavanomaisiin mutta kyseenalaisiin strategioihin - erityisesti kamppailussa uutta rehtoria Renee Helfrickiä vastaan. Macchiavellilainen Tyler saa tukea ja ideoita oikealta kädeltään, Hadley Pulitolta. Onko valtataistelu todellisuutta vai fantasiaa? 2. tuotantokausi julkaistaan Yle Areenassa 1.9. Katso ensimmäinen kausi Areenassa

key art kuva Mr. Student Body President -sarjasta. Graafinen kuva, jossa näkyy sarjan eri hahmoja, päähenkilö katsoo suoraan kameraan, etusormi ojossa, puku päällään.
Mr. Student Body President. key art kuva Mr. Student Body President -sarjasta. Graafinen kuva, jossa näkyy sarjan eri hahmoja, päähenkilö katsoo suoraan kameraan, etusormi ojossa, puku päällään. Kuva: Keshet International UK Ltd. komediasarjat,nuortensarjat,Mr. Student Body President

The Heights, varjojen paratiisi

9.9. Yle TV1 ja Areena UUSI SARJA
(Australia 2019) Tervetuloa mukaan australialaisen Arcadia Heightsin tornitalon asukkaiden arkeen ja juhlaan! Arcadia sijaitsee keskellä Sydneyn kaupunkia, kuvitteellisella, nopeasti kehittyvällä esikaupunkialueella. Paremmalla puolella asuvien kaupunkilaisten mielestä tornitalo on häpeäpilkku, sosiaalipummien kansoittama slummi, joka alentaa kiinteistöjen arvoa lähistöllä. Todellisuudessa Arcadiassa elää sulassa sovussa kirjava joukko eri kansallisuuksia, rotuja, ihmistyyppejä, ammatteja sekä monenlaisella tavalla suuntautuneita miehiä, naisia ja lapsia. Siellä asuu kunnon väkeä, eikä kukaan kuvittele olevansa parempi kuin toinen. Arcadian väki viettää juuri rentoa ulkoilupäivää pelaillen ja grillaillen, kun pusikosta kuuluu outoja ääniä. Vastasyntynyt vauva löytyy hylättynä pensaasta, ja sen pelastaminen joukolla kertoo paljon paikan yhteishengestä. Kenen vauva on ja kuka sen hylkäsi? Tieto kiinnostaa erityisesti viranomaisia mutta myös Arcadian asukkaita.

Sully (Koa Nuen), Pav (Marcus Graham), Ash (Phoenix Raei), Claudia (Roz Hammond) och Leonie (Shari Sebbens)
The Heights, varjojen paratiisi Sully (Koa Nuen), Pav (Marcus Graham), Ash (Phoenix Raei), Claudia (Roz Hammond) och Leonie (Shari Sebbens) Kuva: Yle TV1 The Heights,Marcus Graham,Roz Hammond,Shari Sebbens

La República - Tasavalta

18.9. klo 20 Yle Teema UUSI SARJA
(14 de abril. La República, Espanja 2011-2018) La república – Tasavalta on sarja Espanjan kuohuvista vuosista 1931–33, jolloin osa kansasta juhli kuningasvallan vaihtumista tasavaltaan ja toinen osa valmistautui tulevaan taisteluun. Elettiin aikaa, jolloin mahdottomat rakkaussuhteet ja intohimot riehuivat. La república – Tasavalta on suositun La Señora -sarjan "spinoff", eli yksi sen keskushenkilöistä on La Señorasta tuttu köyhissä oloissa kasvanut Encarna (Lucía Jiménez). Muita päähenkilöitä ovat rikkaan de la Torren suvun jäsenet. Sarjasta nähdään sen molemmat kaksi tuotantokautta, ensimmäisellä kaudella on 18 jaksoa ja toisella 19.

Murhaajajahti

21.9. Yle TV1 ja Areena UUSI SARJA
(Manhunt, 2019) Murhaajajahti on tositapahtumiin perustuva minisarja "bussipysäkkimurhaajasta", joka murhasi kolme nuorta naista Lontoon seudulla 2000-luvun alussa. Tavallinen etsivä Colin Sutton saa tutkittavakseen todella epä-tavallisen jutun ja omistautuu tutkinnalle täysin, jopa oman mielenrauhansa kustannuksella. Sarjassa keskitytään ranskalaisopiskelija Amélie Delagrangen murhan tutkintaan. Colin Suttonin roolissa loistaa yleensä komediarooleissa nähty Martin Clunes.

Martin Clunesin esittämä poliisihahmo seisoo rikospaikalla nurmikolla.
Murhaajajahti (Manhunt). Martin Clunesin esittämä poliisihahmo seisoo rikospaikalla nurmikolla. Kuva: ITV rikossarjat,minisarjat,Martin Clunes,Manhunt

Koston kierre

5.10. Yle TV1 ja Areena UUSI SARJA
(Cheat, 2019) Psykologinen trilleri yliopistonopettajasta, jonka turvallinen maailma alkaa murentua, kun hän ottaa opettajanvastuunsa vakavasti. Sosiologi Leah Dale saa syyn epäillä, että yksi hänen oppilaistaan on palauttanut omissa nimissään esseen, jota hän ei ole itse kirjoittanut. Tunnollinen Leah tekee ilmoituksen plagiointiepäilystä yliopiston hallinnolle. Siitä käynnistyvä rutiiniselvitys lähtee kuitenkin ensi hetkestä alkaen kieroutuneille urille.

kaksi naista seisoo vakavana oven suussa, toinen on opiskelija ja toinen opettaja.
Koston kierre (The Cheat). kaksi naista seisoo vakavana oven suussa, toinen on opiskelija ja toinen opettaja. Kuva: Two Brother Pictures rikossarjat,The Cheat

True Detective

7.10. Yle TV2 ja Areena 3. KAUSI
(USA 2019) Synkän rikosantologiasarjan kolmannella kaudella seurataan Ozarkin ylängöillä 1980-luvulla kadonneiden lasten rikostutkintaa. Tapausta tutkii poliisietsivä ja Vietnam-veteraani Wayne Hayes, jota esittää Oscar-voittaja Mahershala Ali. Kaudella liikutaan kolmella eri aikajanalla. Sarjalle uskolliseen tapaan kauden keskiössä ovat etsivä Hayesin sisäiset demonit ja menneisyyden traumat, jotka korostuvat Ozarkin synkissä ja jylhissä maisemissa. Ylistäviä arvioita keränneellä kolmannella kaudella nähdään myös näyttelijät Stephen Dorff, Carmen Ejogo, Scoot McNairy ja Mamie Gummer. Sarjan on luonut Nic Pizzolatto.

Mahershala Alin esittämä hahmo True Detective -sarjan 3. kauden key art -kuvassa.
True Detective, 3. kausi. Mahershala Alin esittämä hahmo True Detective -sarjan 3. kauden key art -kuvassa. Kuva: HBO True Detective,Mahershalalhashbaz Ali,Nic Pizzolatto

Juttu joka ei jätä rauhaan

12.10. Yle TV1 ja Areena UUSI SARJA
(Life of Crime, Iso-Britannia 2013) Minisarja valottaa sitä joskus hyvin kipeää prosessia, kun aloitteleva poliisi kasvaa ja kehittyy työssään. Toisinaan jo ensimmäinen kosketus poliisintyöhön jättää niin vahvan muistijäljen, ettei se hellitä koko uran aikana. Entä kuinka paljon vaikuttavat henkilön omat ominaisuudet ja kokemukset? Kukin jakso sijoittuu eri vuosikymmenelle, kolmeen eri vaiheeseen päähenkilön, Denise Woodsin, uralla. Tarina alkaa vuodesta 1985.

Solsidan - Onnea onkimassa

21.10. Yle Fem ja Areena 6. KAUSI
Ruotsalainen menestyskomedia Solsidan palaa uusin jaksoin! Uudet jaksot alkavat puolitoista vuotta Solsidan-elokuvan tapahtumien jälkeen. Alex ja Anna ovat jälleen yhdessä ja Annan näyttelijäura etenee vauhdilla, kun hän saa pääroolin pukudraamasta. Alex saa sen sijaan kantaa vastuun kodista ja hoitaa viemiset ja päiväkotilogistiikan. Fredde kokee muutaman rankan työviikon jälkeen herätyksen ja aloittaa sapattivuoden viettääkseen aikaa unohdettujen harrastusten parissa. Idea ei ole Mickanin mieleen. Ove ja Anette huolehtivat pikku-Mauritzista ja päättävät samalla vuokrata talonsa uuden kekseliään menetelmän/keinon avulla. Solsidaniin muuttaa myös uusi pariskunta, joka herättää ihastusta ja päänsärkyä. Eric ja Suzy Kenneby ovat älykkäitä, sosiaalisia ja tyylikkäitä, ja kuin luodut Fredden ja Mickanin ystäviksi. Mutta Suzylla ja Mickanilla on yhteinen menneisyys: Suzy kiusasi Mickania koulussa. Nyt Mickan joutuu näkemään entisen kiusaajansa jotakuinkin päivittäin, eikä tilannetta auta se, että Suzy tutustuu Mickanin ystäväpiiriin. Osissa: Felix Herngren (Alex), Mia Skäringer (Anna), Johan Rheborg (Fredde), Josephine Bornebusch (Mickan), Henrik Dorsin (Ove), Malin Cederbladh (Anette), Peter Apelgren (Eric) & Katia Winter (Suzy). Katso Areenassa

Solsidan-sarjan ydinporukka istuu pöydän ääressä katsoen kameraan, ikkunan takana vilkuttavat ärsyttävät naapurit Ove ja Anette.
Solsidan Solsidan-sarjan ydinporukka istuu pöydän ääressä katsoen kameraan, ikkunan takana vilkuttavat ärsyttävät naapurit Ove ja Anette. Kuva: Pär Bäckstrand / Jarowskij Sverige AB Onnea onkimassa,Solsidan,Solsidan, season 6

Twin

28.10. Yle Fem ja Areena UUSI SARJA
(TWIN, Norja 2019) Norjalaisdraama kertoo identtisistä kaksosista Adamista ja Erikistä. He elävät keskenään erilaista elämää Lofooteilla, molemmat tahoillaan. Erik on vapautta hakeva surffaaja ja Adam puolestaan johtaa menestyk-sekästä perheyritystä Ingridin ja heidän kahden lapsensa kanssa. Kun Adam kuolee tapaturmai-sesti, Ingrid ylipuhuu Erikin esittämään Adamia vankilatuomion välttääkseen. Pian selviää, ettei tuomion välttäminen ole vaikeinta, vaan se, että esittää toista ihmistä. Sarjan pääosassa nähdään Game of Thronesista ja uusista Beck-elokuvista tuttu Kristofer Hivju.

Kristofer Hivju och Rebekka Nystabakk står och håller om varandra.
TWIN. Kristofer Hivju och Rebekka Nystabakk står och håller om varandra. Kuva: Eirik Evjen Kristofer Hivju,Yle Fem

Uhri

2.11. Yle TV1 ja Areena UUSI SARJA
(The Victim, Iso-Britannia 2019) Uhri on Skotlantiin sijoittuva 4-osainen jännityssarja, joka heittää ilmaan raastavan kysymyksen: kun rikos on tapahtunut, kuka on todellinen uhri ja kuka pahantekijä? Kuinka äiti voi selvitä siitä, että oma lapsi on surmattu? Anna Dean on menettänyt pienen poikansa. Naapurustoon on hiljattain muuttanut perheellinen mies, jolla on hirvittävä salaisuus. Anna on varma siitä, että juuri tuo mies on hänen lapsensa murhaaja, eikä hän kaihda keinoja osoittaakseen olevansa oikeassa. Ja kun mies pahoinpidellään, Anna joutuu itse tutkinnan kohteeksi. Pahantekijästä tulee vuorostaan uhri, ja poikansa menettäneestä äidistä pahantekijä. Onko kenelläkään missään olosuhteissa oikeutta kostaa toiselle ihmiselle tämän pahoja tekoja?

Aika on meidän

3.11. Yle Fem ja Areena 3. KAUSI
(Vår tid är nu, Ruotsi 2019) Ruotsalainen suursarja Aika on meidän palaa televisioon tuorein jaksoin, joissa seuraamme Löwanderin perheen käänteitä ja heidän omistaman Djurgårdskällaren-ravintolan tapahtumia Tukholmassa. Kausi alkaa vuodesta 1968. Nuoret aktivoituvat poliittisesti ja haastavat sosiaalidemokraattiset arvot. Ensimmäiset yökerhot ilmestyvät pääkaupunkiin ja vaikuttavat ravintola-alaan. Perinteikkään Djurgårdskällarenin vanha kaarti on siirtynyt sivummalle. Löwanderin sisarusten ohella seuraamme Angeloa, joka haluaa jättää murhaepäilykset taakseen ja Mirkoa, joka esiteltiin edellisen kauden lopussa. Seuraavan sukupolven on nyt aika astua tapahtumien keskiöön.

Gruppbild av skådespelarna i Vår tid är nu, säsong 3.
Aika on meidän. Gruppbild av skådespelarna i Vår tid är nu, säsong 3. Kuva: Carl-Johan Paulin Fotograf C-J Paulin i Stockholm / Jarowskij Sverige AB Aika on meidän,Charlie Gustafsson,Hedda Stiernstedt,Mattias Nordkvist,Josefin Neldén,Adam Lundgren,Rasmus Troedsson

VIIHDE JA FAKTA

Sohvaperunat

6.9. Yle TV2 ja Areena 8. KAUSI
Parhaan viihdeohjelman Kultaisella Venlalla jo kolme kertaa palkittu Sohvaperunat jatkuu uusin jaksoin. Kahdeksannella kaudella mukaan sohvisjoukkoon liittyvät helsinkiläiset Esko ja Jouko ja hämeenlinnalaiset Juha ja Markus – sekä paluun ohjelmaan tekevät lohjalaiset Eila, Minna ja Olli! Ennen kahdeksannen kauden alkua Sohvaperunat-tunnelmaan virittäydytään jo 30.8. seitsemännen kauden parhaita paloja tarjoilevan best of -jakson merkeissä.

8. kauden sohvaperunat ryhmäkuvassa.
Sohvaperunat. 8. kauden sohvaperunat ryhmäkuvassa. Kuva: EndemolShine Sohvaperunat

Hyvät katsojat

7.9. Yle TV1 ja Areena 2. KAUSI
Hyvät katsojat, tv- ja elokuva-aiheinen visailu-ohjelma jatkuu 2. kauden jaksoin jälleen Marco Bjurströmin luotsaamana. Viikoittain vaihtuvissa joukkueissa nähdään sekä nousevia tähtiä että rakastettuja pitkän linjan tekijöitä. Myös kotikatsomoissa päästään jälleen testaamaan tv-tietoutta: katsojat voivat osallistua kisaan yle.fi-sovelluksesta löytyvän Hyvät katsojat -kotipelin avulla.

F-ordet

15.9. Yle Areena UUSI SARJA
"Miehet ja naiset eivät sovi samaan työhön. Isot pojat eivät itke. Irtosuhteita harrastavat pojat ovat viileitä, tytöt huoria." Ulrikke Falch, joka tunnetaan Vildenä sarjassa Skam, tutkii muun muassa huumorin kautta suhdettamme sukupuoleen ja sukupuolirooleihin. Hän perehtyy ajatustapoihin, jotka voivat tuntua iki-aikaisilta, mutta joita edelleen esiintyy. Ulrikke viettää 30 päivää noin tuhannen oppilaan lukiossa Oslon lähellä. Mitkä normit vaikuttavat oppilaisiin kohdistuviin odotuksiin ja miten se vaikuttaa heidän tekemiin päätöksiin? Ulrikken tavoite on tehdä koulun oppilaista feministejä. Tehtävä ei ole helpoimmasta päästä – ”feministi” on monille miltei haukkumasana.

Ulrikke Falch nojaa pienen puisen kioskin tiskiin. Kioskin edessä on kyltti, jossa lukee feminist.
F-ordet Ulrikke Falch nojaa pienen puisen kioskin tiskiin. Kioskin edessä on kyltti, jossa lukee feminist. Kuva: Xueqi Pang / NRK Ulrikke Falch,feminismi

Eränkävijät

29.9. Yle TV1 ja Areena 4. KAUSI
Eränkävijät jatkuu syksyllä. Venla-palkitun sarjan neljäs tuotantokausi tuo mukanaan uusia päähenkilöitä, harvinaisia eränkäynnin kohteita sekä myös eränkäyntiä lasten näkökulmasta. Riista- ja kalakantojen suojelu on eränkävijöille edelleen harrastuksen ja elämäntavan elinehto. Akin ja Äijän jäädessä seikkailemaan Kilpisjärven ruskaan tuttuihin maisemiin Emilia ottaa elämässään ison askeleen, joka erottaa pariskunnan puoleksi vuodeksi. Riikka taas korkkaa kalastuskautensa hyppäämällä tuntemattomaan, syvälle Vienan Karjalan erämaihin. Minkki-Manu ei malta lopettaa hämmentämistä, vaikkakin hauskoilla keksinnöillä ja metodeilla on vakavampikin tarkoitus. Sanna ja Antti taas tekevät paluun Riekkolandiaan, ja Hopi-pennusta on kasvanut aikuinen metsästyskoira, jolle itselleen aiotaan jo hankkia pentuja. Uusi päähenkilö, Aleksi Klytseroff, on rakennusalalla työskentelevä nuori mies Oulusta, jonka intohimo on lohen perhokalastus. Kauden aikana Aleksi ja hänen ystävänsä kiertävät Skandinavian upeimpia jokia hopeakyljet mielessään. Eränkävijöiden ensimmäisiltä kausilta tuttu Ari Turunen eräilee tällä kertaa lastensa, Veikan ja Moonan, kanssa. Eränkävijöiden neljäs tuotantokausi nostaa esiin eränkäynnin seuraavan sukupolven, sekä syventää käsitystä luontoa kunnioittavista elämäntavoista.

Emilia Laitinen ja Äijä-koira valjakkoajelulla.
Eränkävijät. Emilia Laitinen ja Äijä-koira valjakkoajelulla. Kuva: Mika Hirvonen Eränkävijät,suomenlapinkoira

Muuttopäiväkirjat

7.10. Yle TV2 ja Areena UUSI SARJA
Yhteisiä haaveita, kädestä suuhun elämistä, ihmissuhdesoppaa ja toiseen tutustumista. Laskut pitää saada maksetuiksi, ruokaa pitää opetella valmistamaan, kumppani pitää ottaa huomioon ja ylipäätään opetella elämään yhdessä. Uusi ohjelmasarja näyttää, miten neljän nuorenparin elämä sujuu, kun hynttyyt laitetaan yhteen. Parien arkea ja juhlaa seurataan puoli vuotta eri puolilla Suomea. Tuloksena on rehellinen kuvaus nuorten Suomesta, jossa ilot ja surut ovat hyvin erilaisia. Kymmenosaisessa sarjassa näytetään kiinnostavat tarinat viisihenkisen uusioperheen onnesta ja toimeentulon kamppailusta; miesparin yhteisen ajan tavoittelusta ja haaveista; luonteiltaan erilaisen opiskelijan ja kausityöttömän elämästä, kun eri rytmissä elävät sovittavat yhteiseloaan; sekä tarina lapsuuden kodeistaan pois muuttavan parin itsenäistymisestä. Lue lisää »

Hippihenkinen pariskunta istuu sotkuisessa ja värikkäässä keittiössä selät vastakkain videokamerat kädessä.
Muuttopäiväkirjat. Hippihenkinen pariskunta istuu sotkuisessa ja värikkäässä keittiössä selät vastakkain videokamerat kädessä. Kuva: Sami Malmberg Same-eYes Oy / Filmaattiset Reality,muuttaminen,muuttopäiväkirjat

Laika, Lada, Marx ja mä

8.10. Yle TV1 ja Areena UUSI SARJA
Kylmä sota oli erikoista aikaa. Se näyttää erityisen oudolta, jos sitä ei ole itse kokenut. Toimittaja Jussi Nygren täytti neljä vuotta, kun Berliinin muuri murtui. Uudessa 3-osaisessa historiasarjassa hän uppoutuu aikaan, jolloin sosialistinen itä ja kapitalistinen länsi kamppailivat lähes kaikesta, myös teknologiasta. Miten tämä suurvaltojen kilpailu heijastui Suomeen? Millaisia olivat itäautot? Mitä eroa oli kapitalistisella ja sosialistisella tietokoneella? Miksi Neuvostoliitto houkutteli Suomea osallistumaan kosmonauttiohjelmaan? Miksi Suomi kieltäytyi?

Jussi Nygren avaamassa punaisen Ladan ovea.
Laika, Lada, Marx ja mä. Jussi Nygren avaamassa punaisen Ladan ovea. Kuva: YLE Lada (sukunimi),kylmä sota,jussi nygren

Pirjo

15.10. Yle Areena ja Yle TV2 UUSIA JAKSOJA
Nolojen tilanteiden nainen on täällä taas! Luvassa on 10 uutta herkullista jaksoa Pirjon (Pirjo Heikkilä) edesottamuksia. Pirjo joutuu kiusallisiin tilanteisiin arjen käänteissä.

Pirjo-sarjan nimihenkilöä esittävä Pirjo Heikkilä.
Pirjo. Pirjo-sarjan nimihenkilöä esittävä Pirjo Heikkilä. Kuva: Yle/Aito Media/Annamaria Palsi-Ikonen Pirjo Heikkilä,Pirjo

Minun musiikkini

15.10. Yle Teema ja Areena UUSI SARJA
Minun musiikkini on kuusiosainen musiikkisarja, jossa tunnetut lauluntekijät esittävät kappaleitaan ja käyvät keskusteluita biisinteosta ja luovuudesta kirjailija Juha Itkosen kanssa. Keskusteluissa ohjelman vieraat kertovat omasta musiikistaan: vaikutteistaan ja työtavoistaan, luovan työnsä prosesseista uransa erilaisissa vaiheissa. Jaksojen alussa lähdetään liikkeelle Itkosen omasta suhteesta kyseiseen artistiin ja liikutaan kohti isomman yleisön kokemusta. Juha Itkonen on kirjoittanut musiikista koko kirjailijanuransa ajan on myös itse muusikko. Kukin sarjan osa esittelee yhden lauluntekijän, ja tämän tekijyyttä käsitellään myös Ylen arkistomateriaalein. Minun musiikkini -sarjassa Itkosen vieraina nähdään Chisu, Samuli Putro, Sanni, Iisa, A.W. Yrjänä sekä Mariska.

Chisu ja Juha Itkonen istuvat vierekkäin. Chisulla on kädessään vanha mankka.
Minun musiikkini. Chisu ja Juha Itkonen istuvat vierekkäin. Chisulla on kädessään vanha mankka. Kuva: Anne Hämäläinen / Yle Chisu,Juha Itkonen,Minun musiikkini

Naissotilaat

21.10. Yle TV2 ja Areena 2. KAUSI
Naissotilaat-sarjan toisella tuotantokaudella pääsemme viiden nuoren naisen mukana seuraamaan inttielämää, kun Henna, Anni, Milla ja Anne jättävät tutun ja turvallisen arjen taakseen ja aloittavat kurinalaisen elämän Upinniemen rannikkoprikaatissa. Miltä tuntuu hoitaa aamutoimet kolmessa minuutissa, ryömiä pölisevässä metsämaastossa ja marssia kilometrikaupalla kesähelteessä täysissä varusteissa? Uusia alokkaita opastaa tuvan no:8 esimies, kunnianhimoinen alikersantti Henni Sinilaakso. Kenen kantti kestää palveluksen loppuun saakka ja pääseekö naisista kukaan merivoimien reserviupseerikoulutukseen, johon valitaan vain noin kolme prosenttia merivoimien varusmiehistä?

Viisi naista vierekkäin armeijan tervehtimisasennossa.
Naissotilaat Viisi naista vierekkäin armeijan tervehtimisasennossa. Kuva: Jan-Niclas Jansson Suomen puolustusvoimat,armeija,naissotilaat

Docventures

22.10. Yle TV2 ja Areena
Docventures tulee jälleen! 22. lokakuuta alkaen viisi viikkoa, viisi mielenkiintoista leffaa, viisi tiukkaa keskustelua. Docventuresia luotsaavat tietenkin Riku ja Tunna.

Rikollinen mieli

29.10. Yle TV1 ja Areena UUSI SARJA
Mitä mielessä tapahtuu rikoksen teon hetkellä? Voiko tekoa ymmärtää? Rikollinen mieli -dokumenttisarjan jokaisessa jaksossa kohdataan vankilaan tuomittu rikollinen. Kriminaalipsykologi Taija Stoat vie katsojan syvälle rikollisen mieleen. Rikoksen tekijä ja katsoja haastetaan pohtimaan tekoa, josta ei ole paluuta. Ohjelman juontaa Veeti Kallio.

TLDR Mad

1.9. Areena UUSI SARJA - Vain Areenassa
Yle Kioskin Aleksi Rantamaa laajentaa repertuaariaan YouTubesta Yle Areenan puolelle. Syksyllä julkaistaan TLDR Mad -dokumenttisarja, joka puheenaiheistaa nuorten mielenterveys-hoidon tilaa ja erityisesti hoitoonpääsyn vaikeutta. Ohjelmassa käsitellään myös sitä, miten mielenterveyden ongelmia on aikanaan hoidettu. Mikä on muuttunut?

Aleksi Rantamaa pelokkaan näköisenä kuulokkeet päässän ja nahkaremmi kaulan ympärillä.
TLDR Mad Aleksi Rantamaa pelokkaan näköisenä kuulokkeet päässän ja nahkaremmi kaulan ympärillä. Kuva: Yle Yle Kioski,mielenterveys,mielenterveysongelmat,Aleksi Rantamaa,TLDR Mad

Markus vs. kansa

27.11. Yle Areena ja 28.11. UUSI SARJA
Markus Kuotesaho, 59, on Revonlahdella asuva entinen romukauppias. Markus lienee myös Suomen kuuluisin transvestiitti, joka ei perkeleitä säästele. Elämä koettelee Markusta, sillä romukauppiasta ahdistelevat ympäristö-viranomaiset, ulosottomiehet ja yhteiskunnan asettamat aktivointivaatimukset. Markus ymmärtää, että hänen täytyy pistää Järjestelmä kuntoon ja pyrkiä eduskuntaan muuttamaan Suomi. Vaalikentillä Markus tapaa kiinnostavia pohjalaisia ja päätyy tilanteisiin, joissa nauru ja itku ovat läsnä, mutta jossa paljastuu myös hyvin paljon siitä, millaista suomalainen poliittinen elämä on. Markus saa lopulta eduskuntavaaleissa äänivyöryn. Sarja sukeltaa politiikkaan näkökulmasta, jollaista ei ole aiemmin nähty.

Meikattu Markus Kuotesaho hymyilee nahkatakki yllään ja kaulapanta kaulassa.
Markus vs. kansa Meikattu Markus Kuotesaho hymyilee nahkatakki yllään ja kaulapanta kaulassa. Kuva: Yle politiikka,transvestismi,eduskuntavaalit,Markus vs. kansa

TEEMAN ELOKUVAT JA DOKUMENTIT

Teemalauantait ja musiikkidokumentit

Teemalauantait palaavat kesätauon jälkeen 7.9. Suomea puoli vuosisataa sitten laulattaneen ja kohahduttaneen hippimusikaali Hairin sävelin. Lauantai-illat ovat muutenkin täynnä musiikkia, sillä Teeman kiihkeästi fanitetut musiikkidokumentit aloittavat illat aina kello 20. Syksyllä on luvassa muun muassa Monochrome, kolmiosainen sarja Amerikan mustan musiikin historiasta, John Lennonin Imagine-levyn tarina, dokumentit Chuck Berrystä ja Teddy Pendergrassista sekä jättihitiksi Britanniassa noussut Bros-yhtyeesti kertova dokumentti Bros: After the Screaming Stops.

Bros-yhtyeen veljekset seisovat vierekkäin tiiliseinän edessä, vasemman puoleisella stetson päässään.
Bros: After the Screaming Stops Bros-yhtyeen veljekset seisovat vierekkäin tiiliseinän edessä, vasemman puoleisella stetson päässään. Kuva: EAGLE ROCK ENTERTAINMENT LTD. musiikki,Bros,dokumenttielokuvat,Teemalauantai,musiikkidokumentti

Kokonaiset teemaillat saavat southern rockin suurnimi Lynyrd Skynyrd, kaikkien aikojen diskoelokuva Saturday Night Fever ja maailman kuuluisin sopraano Maria Callas. Luvassa on myös kasarinostalgiaa muun muassa Duran Duranin ja The Commitmentsin -dokkarin tahdeissa. Syksyn muita teemailtojen aiheita ovat George Harrisonin perustaman, Monty Python -ryhmän komedioita tuottaneen HandMade Filmsin tarina, brittimuodin kapinalliset Vivienne Westwood ja Alexander McQueen sekä modernin elokuvan omaperäisimpiin mestareihin kuuluvat ohjaajat Peter Greenaway ja David Lynch. Lue lisää Teeman musiikkidokumenteista ja lauantai-illoista.

Nuori Alexander McQueen sovittaa mallille vaatetta. Kuva dokumenttielokuvasta McQueen.
McQueen: muodin kauhukakara Nuori Alexander McQueen sovittaa mallille vaatetta. Kuva dokumenttielokuvasta McQueen. muotisuunnittelijat,muoti,dokumenttielokuvat,Teemalauantai,McQueen,Alexander McQueen,McQueen: muodin kauhukakara

Elokuvafestivaali ja kuukauden western palaavat

Teeman elokuvafestivaali levittäytyy jälleen Teemalle marraskuun lopulla. Luvassa viisi päivää uutta elokuvaa, animaatioita, dokumentteja ja moderneja klassikoita sekä yleistä intoilua elokuvista. Järjestyksessä jo yhdeksäs elokuvafestivaali keskiviikosta sunnuntaihin Teemalla sekä tietysti myös Areenassa 27.11.–1.12. Ohjelmisto julkistetaan syksyllä. Myös toivottu Kuukauden western palaa Ylen ohjelmistoon. Kuukauden westernit avaa legendaarinen, Gary Cooperin ja Grace Kellyn tähdittämä Sheriffi. Lue täältä lisää Teeman elokuvista.

Gary Cooper elokuvassa Sheriffi (High Noon)
Sheriffi. Gary Cooper elokuvassa Sheriffi (High Noon) Kuva: Paramount Pictures Sheriffi,Gary Cooper,teeman elokuvat

URHEILU

Yleisurheilun MM-kisat 2019

28.9.-6.10. Yle TV2 ja Yle Areena
Qatarin Dohassa järjestetään syksyllä 17. yleisurheilun MM-kisat. Kisapaikan kuumista olosuhteista johtuen kisat käydään vasta 28.9-6.10. Kuumuus on pakottanut kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n ja kisaisännät erikoisiin ratkaisuihin, erityisesti maantielajien osalta. Dohassa miesten ja naisten maraton- ja kävelykisat käydään yöllä. Qatarissa ja Suomessa on sama aika, joten kestävyyslajien ystävillä on tiedossa melkoista valvomista! Kävelyn kuninkuusmatkan miesten ja naisten kisa alkaakin kolmantena kisapäivänä klo 23.35. Kaikki kilpailijat saadaan maaliin noin aamuviiden aikaan. Eri päivinä käytävät 20 kilometrin kävelyt käynnistyvät klo 22.30 ja maratonit puolilta öin. Kisojen ohjelma poikkeaa muutenkin totutusta, sillä Dohassa ei järjestetä lainkaan muista yleisurheilun arvokisoista tuttuja aamupäivän kilpailusessioita. Kisaaminen stadionilla alkaa normaalisti noin 16.30 ja jatkuu joitakin taukoja lukuun ottamatta useimmiten yli iltayhteentoista, päättyen kuitenkin aina viimeistään puolilta öin. Uutta Dohassa on myös kymmen- ja seitsenotteluiden lajien kisaaminen samaan aikaan kahden päivän aikana. Ottelut hallitsevatkin MM-koitoksen kisapäiviä kuusi ja seitsemän.

Yle on tuttuun tapaan läsnä kisojen joka hetkessä - suorana tv:ssä, radiossa ja Yle Areenassa. Tv:n puolella kisakanavana toimii tuttuun tapaan TV2. Kaikkiaan TV2:lla nähdään noin 69 tuntia live-lähetystä Dohan MM-kisoista.

Ella Junnila korkeushyppäämässä riman yli.
Yleisurheilun MM-kisat Ella Junnila korkeushyppäämässä riman yli. Kuva: Tomi Hänninen Ella Junnila,yleisurheilu,korkeushyppy

Urheilustudio

29.11. Yle TV2 ja Areena
Penkkiurheilijat pääsevät tänäkin talvena nauttimaan talvilajien etkoista, kilpailuista ja jatkoista, sillä viime kaudella lanseerattu ja menestykseksi osoittautunut Urheilustudio jatkaa myös tulevalla talviurheilukaudella! Studion asiantuntijoina jatkavat Sami Jauhojärvi ja Kalle Palander. Urheilustudiossa avataan maailmancupkisojen syitä ja seurauksia, taustoitetaan ja käsitellään kansaa puhuttavia ilmiöitä. Luvassa on tänäkin talvena tarinoita, tunnetta ja tiukkaa analyysiä.

Sami Jauhojärvi ja Kalle Palander urheilustudiossa.
Sami Jauhojärvi ja Kalle Palander urheilustudiossa. Kuva: Tomi Hänninen urheiluohjelmat,Kalle Palander,Sami Jauhojärvi,Urheilustudio

Yleisurheilun lisäksi Ylen kanavilla nähdään syyskaudella naisten salibandyn MM-kisat, lentopallon naisten ja miesten EM-kisat sekä jääkiekon EHT-turnauksia ja vuoden lopulla starttaavat nuorten jääkiekon U20 MM-kisat, jotka pelataan Tšekin Ostravassa.

RADIO

Isot sankakuulokkeet kepin päässä, taustalla näkyy siniharmaa sumea maisema.
Isot sankakuulokkeet kepin päässä, taustalla näkyy siniharmaa sumea maisema. Kuva: Tobias Barsnes / Unsplash radio,kuulokkeet

Muutoksen matkaopas

5.8. Yle Radio Suomi ja Areena
Moni janoaa muutosta, mutta ei tiedä, miten edetä. Arjen keskellä omat voimavarat voivat olla hukassa. Radio Suomen maanantai-iltojen Muutoksen matkaopas -ohjelmat tarjoavat virikkeitä ja keinoja, joiden avulla kukin voi pohtia omaa tilannettaan ja nähdä omat tarpeensa, toiveensa ja mahdollisuutensa selkeämmin. Toiveissa voi olla vaikkapa uusi ammatti, fyysisen kunnon kohottaminen, ihmissuhteiden parantaminen, ruokailutapojen kuntoon saattaminen, taloudellinen vaurastuminen tai menneisyyden taakoista vapautuminen. Ohjelmasarjaa toimittaa Maria Jyrkäs, joka on toimittanut Radio Suomessa monia hyvinvointiin ja elämänkulkuun liittyviä sisältöjä.

Markus Leikolan Sota ja rauha

4.9. Yle Radio 1 ja Yle Areena UUSI SARJA
Ihmiskunta on aina löytänyt itselleen tavan perustella joukkotappaminen ja uhrautuminen, mutta myös tavat elää sovussa. Kun puhutaan sodasta ja rauhasta, kyse ei ole vain strategiasta, joukkojen ryhmittelystä tai neuvottelupöydistä, vaan ollaan kaiken inhimillisen synnyn ja tuhon äärellä. Markus Leikolan toimittamassa 14-osaisessa radiosarjassa eivät puhu vain aseet, vaan asiantuntijat, joita on vieraina aina kaksi. He valottavat niin alan terminologiaa kuin tapahtumiakin historian alkuhämäristä Krimille ja Persianlahdelle, meillä ja muualla. Keskiviikkoisin Yle Radio 1:llä.

Radioteatteri esittää:

1.9. Punainen myrsky

Elina Hirvosen, syyskuussa 2019 ilmestyvän samannimisen romaanin pohjalta dramatisoitu kuunnelma. Punainen myrsky on universaali ja poikkeuksellisella tavalla ajankohtainen tarina salaisuutta kantavan lapsen kasvusta diktatuurin ja konfliktien keskellä. Se kuvaa lapsen näkökulmasta elämää jossa on pakko luoda nahkansa yhä uudelleen uusissa ja jatkuvasti muuttuvissa olosuhteissa, ensin omassa maassa ja sitten Suomessa.

8.9. - 27.10. Silkkaa komediaa!

Yle Radio 1 ja Yle Areena
Yle Draama keräsi viime vuonna avoimella haulla käsikirjoittajilta ideoita komediakuunnelmiksi. Syys-lokakuussa Radioteatteri esittää kahdeksan ensilähetystä, joista jokainen luo omanlaisensa näkökulman siihen, mitä moderni komedia radiossa merkitsee. Sarjan ensimmäinen osa, Neiti Ruusuvuoren viisi heilaa, kuullaan 8.9.

8.9. Neiti Ruusuvuoren viisi heilaa
Neiti Ruusuvuoren viisi heilaa on 1960-luvun Helsinkiin sijoittuva hyväntuulinen ja romanttinen kärventyneen ihmislihan tuoksuinen kostokomedia. Draaman keskeisiä teemoja ovat olevinaan luottamus, intohimo ja naisen ehtymätön rakkauden kaipuu, mutta varsinaisesti niitä ovat lopullinen luottamuksen menetys, kostonhimo ja naisen ehtymätön kaipuu tulla kohdelluksi ihmisenä.

15.9. Katoaminen Kevätkadulla

22.9. Voita tähti kotiin

29.9. What's new Sirpa?

6.10. Baby bye, baby go away

13.10. Minä kosken aurinkoon

20.10. Matkalla lataamoon

27.10. Nainen, joka asensi päähänsä Brad Pittin

Lue lisää Radioteatterin ohjelmista

Lihaksikas mies makaa selällään käsi niskan takana sinipunaisten aivojen päällä. Kuvituskuva kuunnelmaan Nainen, joka asensi päähänsä Brad Pittin.
Radioteatteri esittää: Nainen, joka asensi päähänsä Brad Pittin Lihaksikas mies makaa selällään käsi niskan takana sinipunaisten aivojen päällä. Kuvituskuva kuunnelmaan Nainen, joka asensi päähänsä Brad Pittin. Kuva: Tuuli Laukkanen kuunnelmat,Radioteatteri

3.-24.11. Manaaja

Yle Radio 1 ja Yle Areena
William Peter Blattyn kauhuklassikkoon The Exorcist (1971) pohjautuva neliosainen kuunnelmasarja kertoo jesuiittapastori ja psykiatri Damien Karrasin yrityksestä parantaa nuori Regan MacNeil sairaudesta, johon lääketiede ei ole löytänyt selitystä.

Radio Y

Lokakuun puolivälissä Yle Puhe ja Yle Areena UUSI SARJA
Millainen maailmankuva on Y-sukupolvella - heillä, jotka ovat syntyneet 1980-luvun alun ja 1990-luvun puolivälin välillä? Se on nuorten aikuisten ja varhaiskeski-ikäisten sukupolvi, joka ei ole enää niinkään nousemassa valtaan kuin vaikuttamassa jo yhteiskunnan monilla areenoilla. Samalla se on sukupolvi, joka on täynnä ristiriitaisuuksia. Mitä se ajattelee isoista linjoista? Miten ymmärtää tätä sukupolvea ja sen päätöksiä - ja voiko sitä ymmärtää? Kymmenosaisessa sarjassa ääneen pääsevät ainoastaan Y-sukupolven edustajat. Heidän kanssaan pureudutaan sukupolveen muun muassa peruskoulun, maailmanparantamisen, digimurroksen ja syntyvyyden muutoksen kautta.

WOMEX

Lokakuussa
Kansainvälinen maailmanmusiikin suurtapahtuma WOMEX kuuluu ja näkyy Ylen kanavilla. Euroopan suurin ja kansainvälisin maailmanmusiikkitapahtuma WOMEX - The World Music Expo kerää lokakuun lopulla 23. - 27.10.2019 Tampereelle tuhansia alan ammattilaisia ja kymmenittäin maailmanmusiikin huippuartisteja eri puolilta maailmaa. Konferenssiohjelmaa, DJ-iltoja sekä musiikkielokuvia sisältävän tapahtuman keskiössä on huippuartistien keikkoja tarjoava showcase-festivaali. Yle tallentaa ja lähettää WOMEX-tapahtumasta konsertteja televisiossa ja radiossa sekä tarjoaa radiotaltiointeja Euroopan Yleisradioliitto EBU:n kautta eri puolille Eurooppaa.

Pidätämme oikeudet ohjelmistomuutoksiin.
Artikkelia on päivitetty 16.9.: Solsidan lisättiin syksyn ohjelmistoon.
Päivitys 27.9.: Justimus-sarjan nimi ja esitystiedot päivitetty.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua