Hyppää pääsisältöön

Yleisurheilu vetoaa suomalaisiin – suosikkilajin kotimaiset päätapahtumat jatkavat Ylen kanavilla

Naisten 1500 metrin juoksu Suomi-Ruotsi maaottelussa vuonna 2018.
Naisten 1500 metrin juoksu Suomi-Ruotsi maaottelussa vuonna 2018. Naisten 1500 metrin juoksu Suomi-Ruotsi maaottelussa vuonna 2018. Kuva: SUL / Anssi Mäkinen Yleisurheilun Suomi–Ruotsi-maaottelu,Sara Kuivisto,Nathalie Blomqvist

Yle ja Suomen Urheiluliitto SUL ovat solmineet sopimuksen yleisurheilun kotimaisten tapahtumien ja Suomi–Ruotsi-maaottelun esitysoikeuksista vuoteen 2026 saakka.

Nyt solmittu esitysoikeussopimus sisältää Suomi–Ruotsi-ottelun lisäksi muun muassa Kalevan kisat, Paavo Nurmi Gamesit sekä GP-kilpailuja.

Esitysoikeuksien varmistuminen vastaa suomalaisten toiveisiin.

“Tiedämme jo pidemmältä ajalta, että yleisurheilu kiinnostaa laajasti suomalaista urheiluyleisöä ja lajin ovat löytäneet myös nuoret katsojat. Lisäksi yleisurheilun tilanne on tällä hetkellä kiinnostava muun muassa siksi, että meillä on paljon nuoria lupauksia. Olemme innoissamme, että kotimaisen yleisurheilun tarjonta laajenee pitkälle yli ensi vuosikymmenen puolivälin”, kuvaa Ylen urheilun esitysoikeuksista ja kumppanuuksista vastaava päällikkö Riku Saaranluoma.

“Olemme erittäin tyytyväisiä jatkosopimukseen, joka on Urheiluliiton historian merkittävin yhteistyösopimus. Erityisen tyytyväisiä olemme siihen, että jatkosopimuksen myötä jo nykyiselle sopimuskaudelle saamme laajennettua Ylen kanssa yhteistyötä ja tv-tarjontaa muun muassa SM-hallikisojen ja SM-maastojuoksujen muodossa”, toteaa SUL:n hallituksen puheenjohtaja Sami Itani.

“Yle on suomalaiselle yleisurheilulle tärkeä yhteistyökumppani. Yleisurheilu on harrastuksena maan tasa-arvoisimpia urheilumuotoja ja meille on ehdottoman tärkeää, että se on sitä myös penkkiurheilijoille. Laadukas yleisurheilutuotanto kuuluu kaikkien suomalaisten vapaasti nautittavaksi, eikä maksumuurien taakse”, Itani jatkaa.

Yleisurheilun ystävät pääsevät seuraamaan perinteikästä naapurimaiden välistä mittelöintiä jälleen tänä viikonloppuna 24.–25.8. Yle TV1:ltä, Yle TV2:lta ja Yle Areenasta. Radiossa kisailua voi seurata Yle Puheen taajuudella.

Suomi–Ruotsi-maaottelu eli Finnkampen on yksi maailman vanhimmista ja arvostetuimmista yleisurheilumaaotteluista. Klassikoksi muodostunut naapurimaiden välinen yleisurheilukilpailu on käyty ensimmäisen kerran vuonna 1925.