Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Nosteessa radio pääkuva

YleX Nosteessa: Rosecraft on kuin raskaampi Paramore, jonka vaihtoehtoisessa rockmätössä kuuluu elektronisen musiikin maailma

Nosteessa-yhtyeenä Rosecraft.
Rosecraft tekee vaihtoehtoista rockia modernilla otteella. Nosteessa-yhtyeenä Rosecraft. Kuva: Promokuva YleX,Nosteessa (YleX)

Uuden musiikin X -ohjelman Ida Karimaa ja Jani Kareinen valitsevat viikoittain soittoon yhden bändin tai artistin, jolla ei ole vielä levytyssopimusta tai jonka on sopimus pienen levy-yhtiön tai julkaisijan kanssa. Tällä viikolla vuorossa on Rosecraft.

Rosecraft tekee vaihtoehtorockia elektronisilla mausteilla.

Uuden musiikin X:n toimittajat Ida Karimaa ja Jani Kareinen kommentoivat:

– Rosecraftin edustama musiikkityyli ei ole tämän hetken trendikkäintä valtavirtaa, mutta yhtyeen meiningissä on tarttuvaa energiaa ja täysillä tekemisen fiilistä. Raskas alternative rock -mättö saa tukea ja päivityksen nykyhetkessä kiinni olevaan suuntaan elektronisilla soundeilla, jotka lainaavat muun muassa EDM:stä.

– Läsnä ovat myös vahvat pop-koukut ja erinomaisesti toimiva melodisesta kutkuttelevaan kähinään vaihteleva solisti Suvin laulu. Hieman raskaampi Paramore voisi olla Rosecraftia tuntemattomalle lähimmäksi osuva kuvaus. Vielä rohkeampi raskas suunta ja omintakeiset tuotantoratkaisut genrejä sekoittelemalla voisivat olla Rosecraftin valtti erottua jatkossa.

Mikä sai teidät aloittamaan musiikin tekemisen?

– Kai se on ollut jonkinlainen pakkomielle niin kauan, kuin jaksaa muistaa. Kun Antin kanssa soitimme ensimmäistä kertaa vuonna 2012, tiesimme heti, että tässä on se juttu, mitä pitää tehdä.

Mistä artistinimenne tulee?

– Rosecraft oli meidän mielestä nimenä lyhyt ja iskevä. Sana itsessään ei tarkoita mitään, eli Rosecraft tarkoittaa vain ja ainoastaan meidän bändiämme.

Miten kuvailisittte musiikkianne?

– Modernia vaihtoehtorockia suurella sielulla ja tunteella. Musiikkimme sisältää vaikutteita niin raskaammasta alternative rockista (kuten In This Moment) kuin kevyestä pop-rockistakin (Paramore). Tuottaja Niila Perkkiön kädenjäljellä musiikkimme on löytänyt lopullisen soundinsa elektropop-, drum’n’bass- ja EDM-vivahteilla maustettuna.

Mikä musiikkianne on inspiroinut?

– Muut uskomattoman lahjakkaat muusikot ja biisit, joiden varassa on kasvanut. Meistä jokainen elää ja hengittää musiikin kautta, joten inspiraatiota voi löytää kaikkialta ja yllättäen. Kaikki kolme olemme kokeneet, kuinka musiikki voi pelastaa elämän.

Oletteko jo keikkailleet? Jos olette, mitä keikkaa jännititte eniten?

– Ennen kitaristimme Janin liittymistä bändiin olemme ehtineet soittaa jo monet keikat. Näistä eniten varmaan on jännittänyt ulkomailla Lontoossa ja Pietarissa heitetyt keikat. Nykyisellä kokoonpanolla ollaan päästy heittämään pari keikkaa, joista seuraava on tämän viikon lauantaina Helsingissä.

Mikä olisi unelmienne keikkapaikka?

– Festarilavat ulkomailla ja Suomessa! Totta kai jokaisen suomalaisen artistin on myös päästävä soittamaan Tavastialla.

Mitä bändiä tai artistia haluaisitte päästä lämppäämään?

– Muun muassa The Pretty Reckless on ollut meidän yhteisen fanituksemme kohde jo pitkään. Se olisi kova!

Jos Paralyzed soisi elokuvassa, mitä kohtauksessa tapahtuisi?

– Romahdus. Jotain tosi kieroutunutta ja synkkää paljastuisi elokuvan henkilöstä, johon päähenkilö on rakastunut.

Miten biisi syntyi?

– Ajatus oli lähteä työstämään niin sanottua rakkauslaulua narsistille, eli siitä, millaista on olla riippuvainen jostain, joka tuntuu romanttiselta, mutta tappaa hitaasti. Biisiä rakentaessa pääsimme toteuttamaan pitkäaikaista visiotamme tyylilajista, joka koostuu entistä modernimmasta soundista.

Onko sinusta Nosteessa-artistiksi? Lähetä demo musatoimittajille täältä!