Hyppää pääsisältöön

Yle vastaa: Areena tarjoaa paljon kotimaisia ja ulkomaisia sarjoja

Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä
Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä Yle,yle vastaa

Julkaisemme Ylestä lehdille lähetettyjä kirjoituksia, vastauksia ja oikaisuja. Tämä vastaus on lähetetty Aamulehteen 28.8.2019.

Harri Aalto kirjoitti kolumnissaan perinteisen television ja suoratoistopalvelujen, kuten Yle Areenan tarjonnasta (Aamulehti 25.8.2019). Kolumnissa on kuitenkin Ylen osalta vääriä väitteitä, jotka on syytä oikaista.

Ylen tavoitteena on palvella jokaista asiakasta niin tutuilla televisiokanavilla kuin Yle Areenassa.

Yle julkaisi viime vuonna tv-kanavillaan yhteensä noin 18 850 tuntia ohjelmaa, josta vajaa kolmannes oli kotimaista ja ulkomaista draamaa. Käytännössä kaikki ohjelmat tarjotaan myös Yle Areenassa. Lisäksi Areenassa julkaistaan jonkin verran sarjoja ja ohjelmia, jotka ovat katsottavissa vain siellä.

Draamat julkaistaan useimmiten Areenassa kokonaisina sarjoina tai tuotantokausittain samaan aikaan tai jopa ennen kuin ne esitetään muilla Ylen kanavilla. Näin Areenan käyttäjä voi itse päättää paitsi milloin ja missä myös kuinka monta osaa sarjasta hän haluaa katsoa.

Yle Areenassa suosittuja sarjoja ovat esimerkiksi M/S Romantic, Das Boot – Sukellusvene U-612, Aikuiset, Luottomies, Patrick Melrose ja Modernit miehet.

Koska Yle Areenaa käytetään monenlaisilla laitteilla, yksittäisissä laitteissa voi olla väliaikaisia häiriöitä, jotka yleensä johtuvat verkko-ongelmista tai yksittäisiin laitesarjoihin liittyvistä ongelmista, joita korjataan yhteistyössä laitevalmistajien kanssa. Kesän aikana Areenassa ei ole tehty erityisiä muutoksia eikä tiedossa ole mitään yleistä ongelmaa palvelun toimivuuden suhteen.

Petri Jauhiainen
Julkaisupäällikkö, Yle TV ja Areena