Hyppää pääsisältöön

Yle vastaa: Ylen kulttuuritarjonta on muutakin kuin tv-ohjelmia

Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä
Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä Yle,yle vastaa

Julkaisemme Ylestä lehdille lähetettyjä kirjoituksia, vastauksia ja oikaisuja. Tämä vastaus on lähetetty Suomen kuvalehteen 28.8.2019.

Jukka Pakkanen kritisoi mielipidekirjoituksessaan (SK 34, 23.8.2019) Ylen kulttuuriohjelmistoa ja toteaa kulttuurin kadonneen Ylen tv-kanavilta melkein huomaamatta.

Yle on kulttuuritarjonnaltaan ylivoimaisesti Suomen vahvin mediatalo. Tarjoamme päivittäin kulttuuriohjelmia tv:ssä, radiossa ja verkossa: kulttuuriuutisia, konsertteja, keskusteluja, draamaa ja radioteatteria. Kulttuurin määrä ei ole viime vuosina vähentynyt Ylen tv- ja radiokanavilla. Lisäksi kulttuuritarjontamme verkossa on laajaa ja Yle Areenan kautta on nähtävissä ja kuultavissa koko kulttuuriohjelmistomme.

Kulttuuriohjelmistomme tavoitteena on palvella erilaisia ja eri-ikäisiä suomalaisia. Ylen kulttuurisisällöt tavoittavat tv:ssä, radiossa ja verkossa usein eri yleisöjä, mikä on Ylen palvelutehtävän kannalta tärkeää. Pyrimme tarjoamaan erilaisille suomalaisille mahdollisimman kiinnostavia kulttuurisisältöjä joka päivä. Kehitämme ja kokeilemme rohkeasti uusia kerronnan muotoja. Kerrontatavat ja julkaisumuodot mediassa muuttuvat – myös television kulttuurisisällöissä.

Pakkasen kritiikki kohdistuu ennen kaikkea tv-kanavien tarjontaa. Myös me Ylessä pidämme tärkeänä sitä, että kulttuuri näkyy myös Yle TV1:ssä jatkossa ja aiomme uudistaa kanavan kulttuuritarjontaa.

Monipuolisen kulttuuritarjonnan tuominen suomalaisiin koteihin kuuluu erottamattomasti Ylen julkisen palvelun tehtävään ja toteutamme tehtävää vastuullisesti jatkossakin.

Ville Vilén
johtaja, Luovat sisällöt, Yle

Ismo Silvo
julkaisujohtaja, Yle