Hyppää pääsisältöön

Ylen Invisible Heroes -draamasarjalle kansainvälinen Hopeinen lintu -palkinto Soulissa

Ohjaaja Mika Kurvinen vastaanottaa Hopeinen lintu -palkinnon Seoul International Drama Awards -palkintogaalassa.
Ohjaaja Mika Kurvinen vastaanottaa Hopeinen lintu -palkinnon Seoul International Drama Awards -palkintogaalassa. Ohjaaja Mika Kurvinen vastaanottaa Hopeinen lintu -palkinnon Seoul International Drama Awards -palkintogaalassa. Kuva: Jarmo Lampela / Yle Invisible Heroes,Mika Kurvinen,Seoul International Drama Awards

Invisible Heroes voitti 28.8.2019 Hopeinen lintu -palkinnon (Silver Bird Prize) Etelä-Korean Soulissa kansainvälisessä Seoul International Drama Awards -kilpailussa. Kuusiosainen Invisible Heroes voitti palkinnon minisarjojen kategoriassa.

Kaiho Republicin Ylelle tuottama draamasarja Invisible Heroes on tositapahtumiin perustuva draamasarja suomalaisdiplomaateista, jotka pelastivat tuhansia ihmisiä vainolta sotilasvallankaappauksen aikana Chilessä vuonna 1973.

Palkinnon vastaanotti Soulissa sarjan pääohjaaja Mika Kurvinen.

“Invisible Heroes on kahden erilaisen tv-kulttuurin, Chilen ja Suomen, tärkeä ja hedelmällinen yhteistyö. Loistavaa, että kahden mantereen sarjaa on noin hienosti arvostettu Soulissa saakka”, sanoo Yle Draaman tuottaja Pekka Ruohoranta.

“Iloitsemme sarjan menestyksestä, koska humaanit sankaritarinat auttavat ymmärtämään ympäröivää maailmaa ja rohkaisevat ihmisiä toimimaan yhdessä”, toteaa sarjan Ylelle tuottaneen Kaiho Republicin tuottaja Liisa Penttilä-Asikainen.

Invisible Heroes on ehdolla myös tv-fiktion palkintokategoriassa media-alan Prix Europa -festivaalilla Saksan Potsdamissa lokakuussa. Parhaan tv-fiktion kategoriaan valittiin 21 ehdokasta miltei sadan ehdotuksen joukosta.