Hyppää pääsisältöön

4 suosituinta sovellusta kielten oppimiseen

Henkilö tietokoneen ja puhelimen ääressä.
Henkilö tietokoneen ja puhelimen ääressä. Abitreenit

Mitkä ovat tehokkaimmat puhelinsovellukset kielten opiskelussa? Kysyimme Instagramissa seuraajiltamme, mitä appeja he käyttävät. Neljä kielten oppimiseen ja muistiin painamiseen liittyvää sovellusta nousi ylitse muiden. Vinkkaa oma suosikkisi kommenteissa!

1. WordDive

WordDive on suomalainen kieltenoppimissovellus, jolla voi opiskella englantia, espanjaa, ranskaa, italiaa, saksaa, venäjää, ruotsia, suomea ja viroa. Sovellusta voi kokeilla ilmaiseksi viikon ajan, jonka jäkeen se maksaa kympin kuussa. Kaikki materiaalit saa käyttöön vain maksullisessa versiossa.

Sovelluksen kurssit on jaettu eri vaativuustasoille ja aihepiireittäin. Ne sisältävät sanastoharjoituksia, kielioppitreeniä, lauseiden rakentamista ja keskusteluharjoituksia. Lukemisen ja kirjoittamisen lisäksi apissa voi treenata kuullun ymmärtämistä ja puheen tuottamista. Pelillinen sovellus koukuttaa jatkamaan kielitreeniä aina seuraavalle tasolle.

2. Duolingo

Duolingo on Worddiven kaltainen pelillinen kieltenoppimissovellus, jolla voi harjoitella reilua 30 eri kieltä. Appi ei kuitenkaan osaa suomea, joten kieliä pitää treenata muiden kielten, esimerkiksi ranskaa englannin avulla.

Myös Duolingossa voi harjoitella lukemista, kirjoittamista, kuuntelua ja puhumista. Sovellus on ilmainen, mutta mainokset saa pois maksamalla kymmenen Yhdysvaltain dollaria kuussa.

Duolingolla opiskelen 5 min päivässä ranskaa. Samoja lauseita jauhetaan aihepiiristä loputtomiin, tekemällä testin välillä pääsee seuraavalle tasolle. Eri aihepiirin voi valita vaikka joka päivä, vaativimpiin tarvitsee käyttää ansaittuja pallukoita.― Kommentti artikkelin keskustelussa.

3. Quizlet

Quizlet on muistikorttien eli flash cardien tekemiseen ja niillä treenaamiseen tarkoitettu ilmainen sovellus, jolla voi harjoitella paitsi kieliä myös reaaliaineiden käsitteitä.

Digitaalisiin kortteihin kirjoitetaan toiselle puolelle sana ja toiselle puolelle sen selitys. Sovellus toimii väsymättömänä kuulustelijana. Quizletista voi myös etsiä muiden tekemiä kortteja, joita löytyy joka lähtöön varsinkin englanniksi.

Opettelen kirjan kappaleen sanaston Quizletilla: siinä on alussa flashcardit, sitten kirjoitetaan suomeksi kirjoitetut sanat ranskaksi ja sitten kuullun mukaan ranskasta ranskaksi. Näitä kahta jauhetaan niin pitkään, että viimeinenkin sana tai sanonta menee virheettä. Sitten on testi. Toimii hyvin tietokoneella ja sovelluksena. Sovelluksen huono puoli on se, että ennakoiva sanasyöttö tuo sanan esiin.
― Kommentti artikkelin keskustelussa.

4. AnkiApp Flashcards

AnkiApp on Quizletin kaltainen muistikorttisovellus, jossa voi sekä tehdä omia flash cardeja lisäten kuvia, värejä ja muita muotoiluja, tai hakea muiden tekemiä kortteja. Appi kerää statistiikkaa siitä, kuinka kauan on harjoitellut, kuinka monta korttia käynyt läpi ja miten harjoittelu on onnistunut. Sovellus on ilmainen.

+ Sanakirjat

Kielten opiskelussa kovassa käytössä ovat tietysti myös erilaiset sanakirjat ja sanastot. Suosittuja sanakirjasovelluksia ovat muun muassa Sanakirja.orgin sovellusversio, Eruditen Sanakirja sekä oppikirjakustantajien omat sanastot Otavan sanasto ja SanomaPron Sanastot-sovellus.

+ Abitreenien lukijat jakavat vinkkinsä

Memrise

Memrise on ihan huippu, varsinkin jos alkeista lähdetään. Maksullinen, mutta ei kallis, ja siellä on mm. videoita natiivipuhujilla, monivalintaa, lauseiden kirjoittamista, kuunteluharjoituksia, ääntämisharjoituksia yms. Lisäksi verrattuna Duolingoon fraasit ovat oikeasti järkeviä ja hyödyllisiä esimerkiksi matkoilla.
― Kommentti artikkelin keskustelussa.

Mondly

Mondlyllä voi opiskella 33 kieltä, ja sovellus osaa myös suomea. Muiden sovellusten tavoin Mondlyssa on lukemis-, kuuntelu-, kirjoitus- ja puhetehtäviä.

Mondly-sovelluksella olen itse treenannut, tosin ilmaisversiolla. Mutta hyvin sillä pärjää, jos aloittaa vasta opiskelut. Maksu oli 9€/kk ja siihen sai lisätä niin monta kieltä kuin halusi.
― Kommentti artikkelin keskustelussa.

Oletko sinä käyttänyt näitä sovelluksia vai tiedätkö jonkin vielä paremman? Kerro kokemuksesi kommenteissa! Päivitämme artikkelia kommenttien perusteella.

Juttua muokattu 5.9.2019 klo 14.39: Lisätty lukijoiden vinkkaamia sovelluksia sekä kommentteja keskusteluosiosta.

Kommentit

Artikkelit