Hyppää pääsisältöön

TV-tietäjät, kädet knääppylälle! Uudet Hyvät katsojat -jaksot alkavat

Tietokilpailu sekä kotimaisen että kansainvälisen television maailmasta, Hyvät katsojat, palaa televisioon toisen tuotantokauden jaksoin jälleen Marco Bjurströmin johdolla! Visailemassa nähdään suomalaisten suosikki-tv-kasvoja niin tämän päivän ohjelmista kuin takavuosien klassikoista. Elokuvat on tämän kauden uutuuskategoria. Hyvät katsojat 7.9. alkaen lauantaisin klo 21.15.

Kaikkien tuntemat tv-ohjelmat, kulttisuosikit ja rakastetut televisioklassikot ansaitsemaansa valokeilaan nostava Hyvät katsojat kerää jälleen tv-tietäjät lauantaisin television ääreen. Kotimaisen television tähdistä muodostuvat joukkueet kisaavat toisiaan vastaan Marco Bjurströmin esittäessä kysymyksiä tv-ohjelmista ja niiden esiintyjistä. Tällä kaudella nähdään muun muassa Tenavatähti-suosikkien, Syksyn sävel -voittajien, posselaisten, tosielämän ja fiktiomaailman tv-lääkäreiden, Kivikasvojen, Idols-tuomareiden sekä luonto-ohjelmien kasvojen muodostamia joukkueita.

Hyväntuulisessa tietokilpailussa mitellään tiedoista ja taidoista esimerkiksi komedian, realityn, tv-sarjojen, talk show -ohjelmien, elokuvien ja urheilun maailmassa. Ohjelmassa visaillaan perinteisten tietokilpailukysymysten parissa, tunnistetaan ohjelmia kuvista ja tunnareista sekä miimikoidaan, selitetään ja piirretään legendaarisen Kylli-tädin hengessä. Jokainen jakso huipentuu tuttuun tapaan kutkuttavaan finaalikierrokseen, jonka päätteeksi toinen joukkueista saa itselleen kaikkien havitteleman kultaisen kaukosäätimen.

Hyvät katsojat -ohjelman lavasteissa Jarppi Leppälä, Viivi Pumpanen ja Kalle Lamberg sekä Juri Silvennoinen, Sami Sykkö ja Saimi Hoyer. Keskellä Marco Bjurström.
Kumpi voittaa, posselaiset vai muotivaikuttajat? Hyvät katsojat -ohjelman lavasteissa Jarppi Leppälä, Viivi Pumpanen ja Kalle Lamberg sekä Juri Silvennoinen, Sami Sykkö ja Saimi Hoyer. Keskellä Marco Bjurström. Kuva: Numi Nummelin / Endemol Shine Finland Hyvät katsojat,muoti,Marco Bjurström,Jarno Leppälä,Saimi Hoyer,Posse

Formaattia on kehitetty ensimmäisestä kaudesta selkiyttämällä kilpailukierroksia, mutta pitämällä parhaat palat mukana. Joukkueet kisaavat niin tietovisakysymysten kuin tunnusmusiikkien, kuvien ja rekvisiittojen parissa. Kierroksia pelataan tuttuun tapaan eri aihealueissa, ja tällä kaudella myös elokuvat on lisätty kategorioihin.

"Kun sain kuulla, että Yle toivoo Hyvät katsojat -ohjelmasta uutta kautta, niin ensimmäinen tunteeni oli suuri riemu! Kuvatessamme ensimmäistä kautta oli koko prosessi silkkaa iloa ja hyvää mieltä rennon hauskojen vieraiden kanssa, joten olen valtavan otettu siitä, että saamme jalostaa ohjelmaa ja tätä formaattia edelleen. On kutkuttavaa heittäytyä Hyvät katsojat 2.0 -version pariin. Kaiken keskiössä on edelleen television taikamaailma ja eniten odotan erilaisten ja eri-ikäisten TV-legendojen ainutlaatuisia kohtaamisia hauskan, leikkimielisen kilpailun äärellä - knääppylää unohtamatta!”, Bjurström intoilee samalla viitaten viime kaudella lanseeraamaansa uutuussanaan.

Pelaa kotipeliä

Myös kotikatsomoissa päästään jälleen testaamaan tv-tietoutta: lataa tästä maksuton yle.fi-sovellus ja pelaa peliä samalla, kun katsot Hyvät katsojat -ohjelmaa telkkarista tai Yle Areenasta.
Kun peli aukeaa, se kysyy lupaa käyttää kännykkäsi mikrofonia. Tämä siksi, että puhelin voi kuunnella Hyvät katsojat -jaksoa ja kulkea automaattisesti jakson mukana. Sovellus ei tallenna eikä lähetä mitään äänitietoja.
Peli löytää jakson oikean kohdan automaattisesti äänitunnistuksen avulla ja ohjaa sinua automaattisesti eteenpäin kysymyksestä toiseen. Pelituloksensa sosiaalisessa mediassa jakaneiden kesken arvomme viikoittain Hyvät katsojat -kangaskasseja. Lue täältä tarkat ohjeet »

Marco Bjurström Hyvät katsojat -ohjelman lavasteessa, pitää kädessään kännykkää
Kotipeliä pelaamalla voit voittaa jännittäviä palkintoja! Marco Bjurström Hyvät katsojat -ohjelman lavasteessa, pitää kädessään kännykkää Kuva: Numi Nummelin / Yle Kuvapalvelu Hyvät katsojat,Marco Bjurström

Joukkueet tällä kaudella

Pärjäävätkö kotimaiset tv-tähdet omassa elementissään? Tällä kaudella kisaamassa nähdään jälleen vaikuttava joukko toinen toistaan enemmän tai vähemmän tietäviä visailijoita!

Jakso 1: Tanssii sisustajien kanssa // La 7.9. klo 21.15 // Yle TV1 ja Yle Areena

Uuden kauden aloitusjaksossa kisaavat tähtien tanssiopettajat Marko Keränen, Ansku Bergström ja Saana Akiola sekä koti- ja sisustusohjelmista tutut Hanna Sumari, Tuija Pehkonen ja Tomi Kouvola.

Kuvassa Hanna Sumari, Tuija Pehkonen ja Tomi Kouvola.
Kuvassa Hanna Sumari, Tuija Pehkonen ja Tomi Kouvola. Kuva: Numi Nummelin / Yle Kuvapalvelu Tuija Pehkonen,Hyvät katsojat,Hanna Sumari,Tomi Kouvola

Jakso 2: Fakta homma rosvosektorilla // La 14.9. klo 21.15 // Yle TV1 ja Yle Areena

Fakta homma laittaa Onnenpyörän pyörimään ylikierroksilla, kun Eija Vilpas, Riitta Havukainen ja Lasse Karkjärvi kohtaavat Kim Floorin, Janne Porkan ja Saija Palinin.

Kuvassa Kim Floor, Saija Palin ja Janne Porkka.
Kuvassa Kim Floor, Saija Palin ja Janne Porkka. Kuva: Numi Nummelin / Yle Kuvapalvelu Kim Floor,Hyvät katsojat,Saija Palin,Janne Porkka

Jakso 3: Tenavatähdet ja konkarit koolla // La 21.9. klo 21.15 // Yle TV1 ja Yle Areena

Laulu ja tanssi raikaavat Hyvät katsojat -studiossa, kun tenavatähdet Antti Pääkkönen, Konsta Hietanen ja Johanna Virtanen kisaavat Syksyn sävelestä tuttuja Mikko Alataloa, Kurrea ja Marita Taavitsaista vastaan.

Kuvassa Johanna Virtanen, Konsta Hietanen ja Antti Pääkkönen
Kuvassa Johanna Virtanen, Konsta Hietanen ja Antti Pääkkönen Kuva: Numi Nummelin / Yle Kuvapalvelu Hyvät katsojat,Konsta Hietanen,Antti L. J. Pääkkönen

Jakso 4: Remontti-Reiska ja Isoveli // La 28.9. klo 21.15 // Yle TV1 ja Yle Areena

Luvassa hulvatonta vääntöä ja väittelyä, sekä Matrix-erikoistehosteita kun BB-tähdet Sauli Koskinen, Niko Saarinen ja Kari "Kaki" Hautoniemi saavat vastaansa tv:n remppamiehet Jorma Piisisen, Perttu Sirviön ja Ari Lahden.

Kuvassa Sauli Koskinen, Niko Saarinen ja Kari ”Kaki” Hautoniemi.
Kuvassa Sauli Koskinen, Niko Saarinen ja Kari ”Kaki” Hautoniemi. Kuva: Numi Nummelin / Yle Kuvapalvelu Hyvät katsojat,Niko Saarinen,Sauli Koskinen,kaki

Jakso 5: Viihteen kummisedät // La 5.10. klo 21.15 // Yle TV1 ja Yle Areena

Hyvät katsojat nauravat ja herkistyvät Marcoa myöten kyyneliin, kun Kivikasvot Ismo Sajakorpi, Ilkka Hemming ja Matti Siitonen kohtaavat Huuliveikot Juha Laitilan, Jukka Laaksosen ja Joonas Myllyveräjän.

Kuvassa Juha Laitila, Jukka Laaksonen ja Joonas Myllyveräjä.
Kuvassa Juha Laitila, Jukka Laaksonen ja Joonas Myllyveräjä. Kuva: Numi Nummelin / Yle Kuvapalvelu Juha Laitila,Jukka Laaksonen (näyttelijä),Joonas Myllyveräjä,Hyvät katsojat

Jakso 6: Toimittajien ja kokkien sota // La 12.10. klo 21.15 // Yle TV1 ja Yle Areena

Knääppylä saa kyytiä, kun Hyvät Katsojat -ohjelman voitosta kisaavat tällä kertaa tv-toimittajat Marja Hintikka, Ina Mikkola ja Jenny Lehtinen, sekä kokkikolmikko Harri Syrjänen, Teemu Laurell ja Linnea Vihonen.

Kuvassa Ina Mikkola, Jenny Lehtinen ja Marja Hintikka.
Kuvassa Ina Mikkola, Jenny Lehtinen ja Marja Hintikka. Kuva: Numi Nummelin / Yle Kuvapalvelu Ina Mikkola,Jenny Lehtinen,Marja Hintikka,Hyvät katsojat

Jakso 7: Muodikkaat rämäpäät // La 19.10. klo 21.15 // Yle TV1 ja Yle Areena

Luvassa täyslaidallinen muotia, vauhtia ja tietenkin vaarallisia tilanteita, kun Possesta tutut Jarppi Leppälä, Viivi Pumpanen ja Kalle Lamberg kohtaavat muotiohjelmien gurut Saimi Hoyerin, Juri Silvennoisen ja Sami Sykön.

Kuvassa Saimi Nousiainen, Juri Silvennoinen ja Sami Sykkö.
Kuvassa Saimi Nousiainen, Juri Silvennoinen ja Sami Sykkö. Kuva: Numi Nummelin / Yle Kuvapalvelu Sami Sykkö,Hyvät katsojat,Saimi Hoyer,juri silvennoinen

Jakso 8: Idoleita ja Euroviisuja // La 26.10. klo 21.15 // Yle TV1 ja Yle Areena

Euroviisut ja Idols-tuomaroinnit vaihtuvat tiukkaan taistoon tv-tietämyksestä, kun Virve Rosti, Hanna Pakarinen ja Virpi Kätkä haastavat Jone Nikulan, Nina Tapion ja Jarkko Valteen.

Kuvassa Nina Tapio, Jarkko Valtee ja Jone Nikula.
Kuvassa Nina Tapio, Jarkko Valtee ja Jone Nikula. Kuva: Numi Nummelin / Yle Kuvapalvelu Nina Tapio,Jarkko Valtee,Jone Nikula,Hyvät katsojat

Jakso 9: Radionaamat sporttihengessä // La 2.11. klo 21.15 // Yle TV1 ja Yle Areena

YleX-jengi Ville "Viki" Eerikkilä, Juuso "Köpi" Kallio ja Anne Lainto laittavat kaiken peliin tiukassa tv-taistossa, kun he saavat vastaansa urheilutoimittajat Ville Klingan, Inka Heneliuksen ja Riku Riihilahden.

Kuvassa Anne Lainto, Ville "Viki" Eerikkälä ja Juuso "Köpi" Kallio.
Kuvassa Anne Lainto, Ville "Viki" Eerikkälä ja Juuso "Köpi" Kallio. Kuva: Numi Nummelin / Yle Kuvapalvelu Ville Eerikkilä,Juuso Kallio,Hyvät katsojat,Anne Lainto

Jakso 10: Luonto missien helmoissa // La 9.11. klo 21.15 // Yle TV1 ja Yle Areena

Mitä tapahtuu, kun Miss Suomet Heidi Sohlberg, Satu Aarnio ja Anna-Liisa Tilus kohtaavat tv:stä tutut luontotoimittajat Mikko "Peltsi" Peltolan, Kimmo Ohtosen ja Minna Pyykön taistelussa tv-tiedon kirkkaimmasta kruunusta?

Kuvassa Heidi Sohlberg, Satu Aarnio ja Anna-Liisa Tilus.
Kuvassa Heidi Sohlberg, Satu Aarnio ja Anna-Liisa Tilus. Kuva: Numi Nummelin / Yle Kuvapalvelu Heidi Sohlberg,Hyvät katsojat,Anna-Liisa Tilus

Jakso 11: Lääkäreitä ja ”lääkäreitä” // La 16.11. klo 21.15 // Yle TV1 ja Yle Areena

Hyvät katsojat sukeltavat pää edellä sairaalasarjojen syövereihin, kun Ihmeidentekijöistä tutut Jussi Lampi, Nicke Lignell ja Tiina Brännare kohtaavat tv-lääkärit Pippa Laukan, Tapani Kiminkisen sekä Emilia Vuorisalmen.

Kuvassa Nicke Lignell, Jussi Lampi ja Tiina Brännare.
Kuvassa Nicke Lignell, Jussi Lampi ja Tiina Brännare. Kuva: Numi Nummelin / Yle Kuvapalvelu Nicke Lignell,Jussi Lampi,Tiina Brännare,Hyvät katsojat

Jakso 12: Meteorologien aivomyrsky // La 23.11. klo 21.15 // Yle TV1 ja Yle Areena

Marco johdattaa meteorologit Juha Föhrin, Visa Salojärven ja Joonas Koskelan, sekä ajankohtaistoimittajat Annika Damströmin, Sean Ricksin ja Rosa Kettumäen mittelöimään muun muassa komediasarjojen ja gameshown maailmaan.

Kuvassa Annika Damström, Sean Ricks ja Rosa Kettumäki.
Kuvassa Annika Damström, Sean Ricks ja Rosa Kettumäki. Kuva: Numi Nummelin / Yle Kuvapalvelu Annika Damström,Sean Ricks,Rosa Kettumäki,Hyvät katsojat

Jakso 13: Juontajalegendat kapinaa vastaan // La 30.11. klo 21.15 // Yle TV1 ja Yle Areena

Luvassa visailua, tv-tunnareita ja komediasarjojen selitystä, kun legendaariset juontajat Kari Salmelainen, Lasse Lehtinen ja Reijo Salminen kohtaavat tv:n ”kapinalliset” Wallu Valpion, Cristal Snown ja Wilma Schlizewskin.

Kuvassa Wilma Schlizewski, Wallu Valpio ja Cristal Snow.
Kuvassa Wilma Schlizewski, Wallu Valpio ja Cristal Snow. Kuva: Numi Nummelin / Yle Kuvapalvelu Cristal Snow,Wilma Schlizewski,Wallu Valpio,Hyvät katsojat

Jakso 14: Uutisia vähemmän tosissaan // La 7.12. klo 21.15 // Yle TV1 ja Yle Areena

Studio on täynnä huutonaurua ja lenteleviä rintakarvoja, kun tv:stä tutut stand up -koomikot Ali Jahangiri, Heikki Vilja ja Aatu Raitala kohtaavat uutisankkurit Piia Pasasen, Kirsi Alm-Siiran ja Jussi-Pekka Rantasen.

Kuvassa Kirsi Alm-Siira, Piia Pasanen ja Jussi-Pekka Rantanen.
Kuvassa Kirsi Alm-Siira, Piia Pasanen ja Jussi-Pekka Rantanen. Kuva: Numi Nummelin / Yle Kuvapalvelu Hyvät katsojat,Piia Pasanen,Jussi-Pekka Rantanen,Kirsi Alm-Siira

Jakso 15: Kätevät maalaiset // La 14.12. klo 21.15 // Yle TV1 ja Yle Areena

Kultaisesta kaukosäätimestä kisaavat tällä kertaa rakastetut komediakasvot, kun Kätevän Emännän Annu Valonen, Minna Kivelä ja Kaisa Hela kohtaavat maalaiskomedioista tutut Jarkko Tiaisen, Tom Lindholmin ja Anne Niilolan.

Kuvassa Annu Valonen, Minna Kivelä ja Kaisa Hela.
Kuvassa Annu Valonen, Minna Kivelä ja Kaisa Hela. Kuva: Numi Nummelin / Yle Kuvapalvelu Hyvät katsojat,Anna-Maija Valonen,Minna Kivelä,kaisa hela

Mitä kaikkea on luvassa 2. kaudella?

Lue myös - yle.fi:stä poimittua