Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Maantiede pääkuva

2019 syksy: maantiede

Tällä sivulla pääset joko katselemaan Ylioppilastutkintolautakunnan laatimaa koetta (katseluversio) tai harjoittelemaan tekemällä sen itse (harjoittelukoe). Katseluversio ja hyvän vastauksen piirteet julkaistaan yo-koepäivänä ja harjoitteluversio mahdollisimman pian kokeen jälkeen.

Ylioppilastutkintolautakunnan laatimat maantieteen yo-koe ja hyvän vastauksen piirteet

Treenaa Abitreenien harjoittelukokeella

Abitreenien harjoittelukoe perustuu Ylioppilastutkintolautakunnan tekemään maantieteen syksyn 2019 ylioppilaskokeeseen.

Huomioi harjoittelussa, että vastaukset tallentuvat vain silloin, jos kirjaudut Yle Tunnuksella. Osassa oppiaineista voit vastauksiesi jälkeen verrata omaa vastaustasi Ylioppilastutkintolautakunnan laatimiin hyvän vastauksen piirteisiin.

Abien kysymyksiä kokeesta – YTL vastaa

Ylioppilastutkintolautakunnan sensori Olli Ruth vastaa yo-kokeeseen osallistuneiden kysymyksiin koepäivänä Abitreenien sivuilla.

Millainen maantieteen koe mielestäsi oli?

Melko vaativa
46% (339 ääntä)
Aivan liian vaikea!
22% (157 ääntä)
Juuri sopiva
22% (161 ääntä)
Aika helppo
6% (41 ääntä)
Tosi helppo!
3% (22 ääntä)
Ei mikään edellisistä, kerro kommenteissa ↓
1% (10 ääntä)
Ääniä yhteensä: 730

Fiilis maantieteen kokeen jälkeen?

Ihan jees.
35% (211 ääntä)
Pettynyt.
31% (186 ääntä)
Ihan hajalla.
17% (103 ääntä)
Positiivisesti yllättynyt.
11% (65 ääntä)
Voittajafiilis!
5% (27 ääntä)
Ei mikään edellisistä, kerro kommenteissa ↓
1% (5 ääntä)
Ääniä yhteensä: 597
Kommentit
 • 2021 kevät: maantiede

  Maantieteen yo-koe ja oikeat vastaukset.

  Tällä sivulla pääset joko katselemaan Ylioppilastutkintolautakunnan laatimaa koetta (katseluversio) tai harjoittelemaan tekemällä sen itse (harjoittelukoe). Katseluversio ja hyvän vastauksen piirteet julkaistaan yo-koepäivänä ja harjoitteluversio mahdollisimman pian kokeen jälkeen.

 • 2020 syksy: maantiede

  Maantieteen yo-koe ja vastaukset.

  Tällä sivulla pääset joko katselemaan Ylioppilastutkintolautakunnan laatimaa koetta (katseluversio) tai harjoittelemaan tekemällä sen itse (harjoittelukoe). Katseluversio ja hyvän vastauksen piirteet julkaistaan yo-koepäivänä ja harjoitteluversio mahdollisimman pian kokeen jälkeen.

 • 2020 kevät: maantiede

  Maantieteen yo-koe ja vastaukset.

  Tällä sivulla pääset joko katselemaan Ylioppilastutkintolautakunnan laatimaa koetta (katseluversio) tai harjoittelemaan tekemällä sen itse (harjoittelukoe). Katseluversio ja hyvän vastauksen piirteet julkaistaan yo-koepäivänä ja harjoitteluversio mahdollisimman pian kokeen jälkeen.