Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Saamen kielet pääkuva

2019 syksy: saame

Tällä sivulla pääset joko katselemaan Ylioppilastutkintolautakunnan laatimaa koetta (katseluversio) tai harjoittelemaan tekemällä sen itse (harjoittelukoe). Katseluversio ja hyvän vastauksen piirteet julkaistaan yo-koepäivänä ja harjoitteluversio mahdollisimman pian kokeen jälkeen.

Ylioppilastutkintolautakunnan laatimat pohjoissaamen lyhyen oppimäärän yo-koe ja hyvän vastauksen piirteet

Millainen lyhyen pohjoissaamen koe mielestäsi oli?

Aivan liian vaikea!
50% (6 ääntä)
Tosi helppo!
42% (5 ääntä)
Juuri sopiva
8% (1 ääni)
Melko vaativa
0% (0 ääntä)
Aika helppo
0% (0 ääntä)
Ei mikään edellisistä, kerro kommenteissa ↓
0% (0 ääntä)
Ääniä yhteensä: 12

Ylioppilastutkintolautakunnan laatimat koltansaamen lyhyen oppimäärän yo-koe ja hyvän vastauksen piirteet

Millainen lyhyen koltansaamen koe mielestäsi oli?

Tosi helppo!
57% (4 ääntä)
Aika helppo
14% (1 ääni)
Juuri sopiva
14% (1 ääni)
Aivan liian vaikea!
14% (1 ääni)
Melko vaativa
0% (0 ääntä)
Ei mikään edellisistä, kerro kommenteissa ↓
0% (0 ääntä)
Ääniä yhteensä: 7

Ylioppilastutkintolautakunnan laatima pohjoissaamen äidinkielen yo-koe

YTL ei julkaise hyvän vastauksen piirteitä pohjoissaamen äidinkielen kokeesta.

Millainen pohjoissaamen äidinkielen koe mielestäsi oli?

Tosi helppo!
40% (2 ääntä)
Aivan liian vaikea!
20% (1 ääni)
Juuri sopiva
20% (1 ääni)
Melko vaativa
20% (1 ääni)
Aika helppo
0% (0 ääntä)
Ei mikään edellisistä, kerro kommenteissa ↓
0% (0 ääntä)
Ääniä yhteensä: 5

Treenaa Abitreenien harjoittelukokeilla

Abitreenien harjoittelukokeet perustuvat Ylioppilastutkintolautakunnan tekemiin saamen kielten syksyn 2019 ylioppilaskokeisiin.Huomioi harjoittelussa, että vastaukset tallentuvat vain silloin, jos kirjaudut Yle Tunnuksella. Osassa oppiaineista voit vastauksiesi jälkeen verrata omaa vastaustasi Ylioppilastutkintolautakunnan laatimiin hyvän vastauksen piirteisiin.

Kommentit
 • 2021 syksy: saame

  Saamen kielten yo-kokeet ja oikeat vastaukset.

  Tällä sivulla pääset joko katselemaan Ylioppilastutkintolautakunnan laatimaa koetta (katseluversio) tai harjoittelemaan tekemällä sen itse (harjoittelukoe). Katseluversio ja hyvän vastauksen piirteet julkaistaan yo-koepäivänä ja harjoitteluversio mahdollisimman pian kokeen jälkeen.

 • 2021 kevät: saame

  Saamen kielten yo-kokeet ja oikeat vastaukset.

  Tällä sivulla pääset joko katselemaan Ylioppilastutkintolautakunnan laatimaa koetta (katseluversio) tai harjoittelemaan tekemällä sen itse (harjoittelukoe). Katseluversio ja hyvän vastauksen piirteet julkaistaan yo-koepäivänä ja harjoitteluversio mahdollisimman pian kokeen jälkeen.

 • 2020 syksy: saame

  Saamen kielten yo-kokeet ja vastaukset.

  Tällä sivulla pääset joko katselemaan Ylioppilastutkintolautakunnan laatimaa koetta (katseluversio) tai harjoittelemaan tekemällä sen itse (harjoittelukoe). Katseluversio ja hyvän vastauksen piirteet julkaistaan yo-koepäivänä ja harjoitteluversio mahdollisimman pian kokeen jälkeen.

 • 2020 kevät: saame

  Saamen kielten yo-kokeet ja vastaukset.

  Tällä sivulla pääset joko katselemaan Ylioppilastutkintolautakunnan laatimaa koetta (katseluversio) tai harjoittelemaan tekemällä sen itse (harjoittelukoe). Katseluversio ja hyvän vastauksen piirteet julkaistaan yo-koepäivänä ja harjoitteluversio mahdollisimman pian kokeen jälkeen.