Hyppää pääsisältöön

Viikon 36 vinkit: Sohvaperunat, Teemalauantai, palaavia suosikkidraamoja, Oscar-palkittuja ohjaajia sekä radiokomediaa

Varjoja paratiisissa 1986
Varjoja paratiisissa avaa Aki Kaurimäen työläistrilogian. Yle Teema 3.9. klo 21.55 Varjoja paratiisissa 1986 Kuva: Yle Kuvapalvelu Aki Kaurismäki,Matti Pellonpää,Kati Outinen,Varjoja paratiisissa

Syyskuu tuo tullessaan useita jatkuvia suosikkisarjoja: Sohvaperunat ja Hyvät katsojat takaavat viihtymisen viikonloppuisin ja draaman ystäviä hellitään Nuori Morse ja Rantahotelli -sarjojen kuudensilla tuotantokausilla. Luvassa myös useita palkittuja elokuvia: Aki Kaurismäen työläistrilogian aloittava Varjoja paratiisissa, Kuukauden westernien lähtölaukaus Sheriffi, Juliette Binochen tähdittämä ja Venetsian filmifestivaaleilla moninkertaisesti palkittu Palaa luokseni vielä sekä Cannesissa Kultaisen palmun napannut lyhytelokuva Kaikki olennot. Lisäksi rakastetut Teemalauantait alkavat! Tällä viikolla sukelletaan hippien maailmaan mm. Hair-musikaalin merkeissä. Radion puolella alkaa komediasyksy: Radioteatteri esittää syys-lokakuussa kahdeksan modernia komediakuunnelmaa, joista ensimmäinen on kostokomedia Neiti Ruusuvuoren viisi heilaa.

MAANANTAI 2.9.

Puoli seitsemän

Yle TV1 ja Areena 18.30
Rakastettu ajankohtaisohjelma Puoli seitsemän palaa kesätauolta tutun juontaja-kaksikon, Susanna Laineen ja Mikko Kekäläisen, vetämänä. Lokakuussa Puoli seiska täyttää 10 vuotta, ja synttäreitä juhlistetaan mm. siirtymällä uuteen studioon. 2.9. alkaen joka arkipäivä Yle TV1 ja Areena.

Historia: Sodan synkkä varjo (12)

Yle TV1 klo 19.00, Areenassa nyt
Ensimmäisen maailmansodan jälkeen joitakin sotilaita kutsuttiin pelkureiksi, koska sodan aiheuttama ahdistus ja kauhu jäivät kytemään heidän mieliinsä. Dokumentti selvittää asiantuntijoiden ja veteraanien avulla, millaista oli taistella sodan jättämää traumaa vastaan. T: BBC.
Areena 30 vrk

Brittidokumentti tutkii, minkälaista oli taistella ensimmäisen maailmansodan jättämiä traumoja vastaan.
Historia: Sodan synkkä varjo Brittidokumentti tutkii, minkälaista oli taistella ensimmäisen maailmansodan jättämiä traumoja vastaan. Kuva: Everett Historical / BBC Yle TV1,Historia: Sodan synkkä varjo

TIISTAI 3.9.

Taidetutkimukset

Yle Teema ja Areena klo 20.00
Osa 1/3. Constable. Taide-etsivät Fiona Bruce ja Philip Mould tutkivat erästä maalausta saadakseen selville, voisiko se olla 2 miljoonan punnan arvoinen John Constablen mestariteos.
Areena 3 kk

Philip Mould ja Fione Bruce seisovat suurten maalausten edessä.
Taidetutkimukset. Philip Mould ja Fione Bruce seisovat suurten maalausten edessä. Kuva: Emilie Sandy Photography Photographer / ALL3MEDIA INTERNATIONAL LIMITED Taidetutkimukset,Fiona Bruce,Philip Mould

Vogue Williams: Some-tuomitut

Yle TV2 klo 21.00, Areenassa nyt
Irlantilainen tv-toimittaja Vogue Williams pohtii dokumentissaan, millainen vaikutus sosiaalisella medialla on oikeuteen. Vogue tapaa miehiä ja naisia, jotka ovat käyttäneet somea saadakseen äänensä kuuluviin. Hän jututtaa myös ihmisiä, jotka ovat joutuneet somessa noitavainon uhriksi. Kuka auttaa somen uhreja?
Areena 3 kk

Muijalta turpaan

Yle TV1 klo 21.30, Areenassa nyt
Kolme eri ikäistä miestä kertoo, miltä tuntuu kun nainen lyö - ja miten yksin parisuhdeväkivallan uhriksi joutunut mies jää. Ohjaus Riina Rinne.

Kino Suomi: Varjoja paratiisissa (7)

Yle Teema klo 21.55, Areenassa nyt ja ikuisesti
(1986) Aki Kaurismäen elokuva roskakuskin ja valintamyymälän kassan rakkaudesta. Työläistrilogian ensimmäinen osa. N: Matti Pellonpää, Kati Outinen. Lue lisää »

Kati Outinen ja Matti Pellonpää seisovat ulkona kadulla illalla ja katsovat toisiaan silmiin.
Varjoja paratiisissa Kati Outinen ja Matti Pellonpää seisovat ulkona kadulla illalla ja katsovat toisiaan silmiin. Kuva: Villealfa Filmproductions Varjoja paratiisissa,Aki Kaurismäki

Uusi kino: Kotimatka (12)

Yle Teema ja Areena klo 23.08
Lyhytelokuva pakolaisleirillä kasvaneista veljeksistä, joiden elämä muuttuu yhden pakkopalautusta suorittavan bussimatkan aikana. Pieni Xidig haaveilee tuntemattomasta kotimaastaan, mutta isoveli Saliim saa tietää, että he ovat suuressa vaarassa. Käsikirjoitus Ilona Ahti. Ohjaus Marika Harjusaari. Tuotanto: Making Movies Oy & Aalto-yliopisto/ELO, 2019.

Uusi kino: Kaikki olennot(7)

Yle Teema ja Areena klo 23.33
Festivaaleilla palkittu (mm. Cannesin Kultainen palmu 2018) lyhytelokuva kertoo teini-ikäisestä pojasta, joka yrittää purkaa muistojaan isänsä sairaudesta. Käsikirjoitus ja ohjaus Charles Williams, 2018.

Nuori, n. 12-14-vuotias tummaihoinen poika seisoo kotinsa sumuisella takapihalla ruosteisen pyykkitelineen vieressä.
Uusi kino: Kaikki olennot Nuori, n. 12-14-vuotias tummaihoinen poika seisoo kotinsa sumuisella takapihalla ruosteisen pyykkitelineen vieressä. Kuva: Mathew Lynn / Simpatico Films lyhytelokuvat,Kultainen palmu,Charles Williams

KESKIVIIKKO 4.9.

Markus Leikolan Sota ja rauha

Yle Radio 1 ja Areena klo 12.10
Uusi sarja alkaa. Ihmiskunta on aina löytänyt itselleen tavan perustella joukkotappaminen ja uhrautuminen, mutta myös tavat elää sovussa. Kun puhutaan sodasta ja rauhasta, kyse ei ole vain strategiasta, joukkojen ryhmittelystä tai neuvottelupöydistä, vaan ollaan kaiken inhimillisen synnyn ja tuhon äärellä. Markus Leikolan toimittamassa 14-osaisessa radiosarjassa eivät puhu vain aseet, vaan asiantuntijat, joita on vieraina aina kaksi. He valottavat niin alan terminologiaa kuin tapahtumiakin historian alkuhämäristä Krimille ja Persianlahdelle, meillä ja muualla. Keskiviikkoisin Yle Radio 1:llä.

Prisma: Hyvä paha lukihäiriö?

Yle TV1 klo 19.00, Areenassa nyt
Joka kymmenes kärsii oppimista ja elämää hankaloittavasta lukihäiriöstä, mutta voisiko siitä olla myös hyötyä ihmiselle? Dokumentaristi Richard Macerin poika kärsii lukivaikeudestaan, mutta monet myös arvostavat dysleksikon erilaista neurologista ajattelukykyä.
Areena 3 kk

Isä ja poika pitävät kuvan edessä pientä liitutaulua, jossa on väärin kirjoitettua, lukihäiriö-aiheista tekstiä.
Prisma: Hyvä paha lukihäiriö Isä ja poika pitävät kuvan edessä pientä liitutaulua, jossa on väärin kirjoitettua, lukihäiriö-aiheista tekstiä. Kuva: Yle Prisma,lukihäiriöt,dokumenttielokuvat,dysleksia,prisma-dokumentti

Rantahotelli/Badhotellet

Yle Teema ja Areena klo 20.00 6. KAUSI ALKAA
Tapahtumat sijoittuvat kesään 1939. Kuusi vuotta on kulunut siitä, kun tapasimme viimeksi pienen tanskalaisen rantahotellin vieraat ja työntekijät. Euroopan yllä leviää synkät pilvet, mutta Rantahotellin kantavieraat ovat jälleen saapuneet loman viettoon. Amanda taistelee pitääkseen pienen mainoselokuvafirmansa pystyssä, mutta Vera-siskoa ei kiinnosta tulla apuun. Rouva Frigh johtaa nyt tupakkatehdasta ja suunnittelee suuria poikansa Leslien varalle. Tanskalainen draamakomedia.
Areena 3 kk

Badhotellet bil på stranden.
Rantahotelli. Badhotellet bil på stranden. Kuva: Mike Kollöffel / TV 2 Danmark A/S

Palaa luokseni vielä (S)

Yle Teema ja Areena klo 22.00
Juliette Binochen tähdittämässä draamassa kaksi naista tutustuvat toisiinsa koska sama mies yhdistää heidät. Jeanne saapuu poikaystävänsä Giuseppen perheen huvilaan Sisiliassa, mutta siellä on vain äiti Anna, eikä Giuseppea näy. Milloin hän tulee? (L'Attesa, O: Piero Messina. Italia, Ranska 2015).
Areena 30 vrk

Kaksi naista istuu vastakkain keittiön pöydän ääressä teekupit käsissään. Toinen on n. 45-vuotias ja toinen n. 25-vuotias.
Palaa luokseni vielä. Kaksi naista istuu vastakkain keittiön pöydän ääressä teekupit käsissään. Toinen on n. 45-vuotias ja toinen n. 25-vuotias. Kuva: Alberto Novelli / EDGE ENTERTAINMENT AB Juliette Binoche,Ranskalainen elokuva,Italialainen elokuva,Piero Messina,Palaa luokseni vielä

TORSTAI 5.9.

Tämä tästä (Detta om detta)

Yle Fem ja Areena klo 19.15
Vihdoinkin Suomen rakastetuimmat huumorisankarit pimahtavat ruutuihimme jälleen! Kyseessä on tietenkin komiikkoveljesten Stan Saanilan ja André Wickströmin tuttu ja epäturvallinen, viidentoista minuutin pöllöily- ja huumoripläjäys Tämä tästä.
- Jännittäviä, kansainvälisen tason huippuvieraita, mahtavaa musiikkia ja kymmenittäin maamme eturivin tuottajia, näyttelijöitä ja käsikirjoittajia luulisi tällaiseen ohjelmaan tarvitsevan, mutta ihme kylläkin olemme pärjänneet ihan kivasti vain me kaksistaan toistaiseksi, toteavat herrat naiivin ylimielisesti mutta silti herttaisesti.

Dokumenttiprojekti: King Bibi

Yle TV1 klo 19.00, Areenassa nyt
Benjamin Netanjahun tie valtaan ja Israelin pitkäaikaisimmaksi pääministeriksi. Hyvät suhteet Yhdysvaltoihin ovat viitoittaneet ristiriitaisen persoonan tietä. Vuosikymmeniä mediaa hyödyntänyt Netanjahu on toisille Israelin politiikan suuri toivo, toisille kyyninen vallantavoittelija.
Areena 3 kk

Benjamin Netanjahu valmistautuu televisiolähetykseen, maskeeraaja puuteroi hänen kasvojaan.
Dokumenttiprojekti: King Bibi Benjamin Netanjahu valmistautuu televisiolähetykseen, maskeeraaja puuteroi hänen kasvojaan. Kuva: Eliahu Herskovitz - Zoom 77 Dokumenttiprojekti,Benjamin Netanjahu

Kino Klassikko: Sheriffi

Yle Teema ja Areena klo 21.00
(High Noon, USA 1952) Kuukauden westernit palaavat Ylen ohjelmistoon! Avauksena legendaarinen, reaaliajassa tapahtuva lännenelokuva sheriffistä, joka on menossa naimisiin ja jättämässä virkansa mutta saa tietää kostoa janoavan asemiehen saapuvan kaupunkiin keskipäivän junalla. Pääosissa Gary Cooper ja Grace Kelly. Ohjaus: Fred Zinnemann.
Areena 14 vrk

Gary Cooper elokuvassa Sheriffi (High Noon)
Kino Klassikko: Sheriffi Gary Cooper elokuvassa Sheriffi (High Noon) Kuva: Paramount Pictures Sheriffi,Gary Cooper,teeman elokuvat

Ulkolinja: Sota korkeimmasta oikeudesta

Yle TV1 klo 22.00, Areenassa nyt
Donald Trump nimitti Brett Kavanaug'n korkeimman oikeuden tuomariksi pitkän kamppailun jälkeen. Tuomariston kokoonpanolla on suuri merkitys Yhdysvaltain demokratialle, ja siksi jokaisesta nimityksestä taistellaan. Raportti paljastaa kuinka republikaanit saivat tahtonsa läpi yli 30 vuoden taistelun jälkeen.
Areenassa toistaiseksi

Journalisti Johanna

Yle Radio 1 ja Areena klo 11.00
Uusi sarja alkaa. Mihin journalismia tarvitaan? Mitä journalismi itse asiassa on? Journalistinen työprosessi on omanlaisensa tapahtumasarja. Alussa on havainto. Se voi olla pieni tai suuri, tärkeä, joutava tai omituinen. Sitten tulevat kysymykset: onko tämä totta? Onko kyseessä sääntö vai poikkeus? Miten tähän on tultu? Mitä tästä seuraa ja kenelle? Journalisti Johanna -radiosarjassa yritetään nähdä mitä oikeasti tapahtuu. Toimittajana Johanna Korhonen.

PERJANTAI 6.9.

Saanko luvan? (Vill du dansa?)

Yle Fem ja Areena klo 18.30
Ruotsalainen Larz-Kristerz-tanssiorkesteri on kotimaassaan äärettömän suosittu. Ohjelmassa seurataan Älvdalenista kotoisin olevan orkesterin matkaa sen syntyajoista aina tähän päivään. Matkan varrelle mahtuu niin palava pakuvolkkari Lasten päivän paraatissa kuin television Dansbandskampen-kilpailun voitto vuonna 2008. Dokumentti ruotsalaisesta tanssiorkesteri-kulttuurista.
Areena 3 kk

Larz-Kristerz -tanssiorkesterin jäsenet samanlaiset, puna-keltaiset esiintymisasut ylään.
Saanko luvan? Larz-Kristerz -tanssiorkesterin jäsenet samanlaiset, puna-keltaiset esiintymisasut ylään. Kuva: Filmdirekt / Yle dokumenttielokuvat,Larz-Kristerz,Tanssiorkesteri

Sohvaperunat

Yle TV2 ja Areena klo 21.00 Uusia jaksoja!
Uusi kausi alkaa! Sohvaperunat ovat taas valmiina kommentoimaan ja elämään kanssasi viikon televisiotarjontaa.

8. kauden sohvaperunat ryhmäkuvassa.
Sohvaperunat. 8. kauden sohvaperunat ryhmäkuvassa. Kuva: EndemolShine Sohvaperunat

Yle Live: Maarit

Yle Teema ja Areena klo 22.50
Legendaarinen Maarit esittää hienon bändinsä kanssa helmiä pitkän uransa varrelta. Keikka on taltioitu Pasilan studiolla 11.5.2019

LAUANTAI 7.9.

Francon jälkeen - Alcantaran perhe

Yle Teema ja Areena klo 16.15
Uusi tuotantokausi vie meidät vuoteen 1987. Antonio on päättänyt opiskella englantia Lontoossa ja Merche lähtee turistina mukaan viikonlopuksi Englantiin. Lapset ovat järjestäneet heille matkaan liittyvän yllätyksen. Opiskelijat vastustavat opetusuudistusta ja järjestävät suuren mielenosoituksen, johon myös eräs Alcantaran perheen jäsen päättää osallistua.
Areena 3 kk

Francon jälkeen - Alcantaran perhe -ohjelman hahmot yhteiskuvassa olohuoneessa.
Francon jälkeen - Alcantaran perhe Francon jälkeen - Alcantaran perhe -ohjelman hahmot yhteiskuvassa olohuoneessa. Kuva: Irene Meritxell / Yle Francon jälkeen - Alcantaran perhe

Puoleet koolla: Keskusta valitsee puheenjohtajan

Yle TV1 klo 17.05 ja Areena
Keskusta valitsee uuden puheenjohtajan ylimääräisessä puoluekokouksessa Kouvolassa. Suora lähetys.

Monochrome: mustan musiikin tarina

Yle Teema ja Areena klo 20.00
Osa 1/3. Kolmiosainen dokumentti bluesin, rock'n'rollin ja rapin kehityksestä. Mustan Amerikan historiaa seurataan 300 vuoden ajan, orjuuden ja kansalaisoikeustaistelun kautta nykyaikaan, syvästä etelästä Chicagoon, Detroitiin ja New Yorkiin. Ohjaus Jon Brewer. (Monochrome: Black, White & Blue, 2016)
Areena 30 vrk. Lue lisää Teeman syksyn musiikkidokumenteista »

Buddy Guy puhumassa. Kuva dokumenttisarjasta Monochrome.
Monochrome: mustan musiikin tarina Buddy Guy puhumassa. Kuva dokumenttisarjasta Monochrome. blues,Buddy Guy,Monochrome: mustan musiikin tarina

Teemalauantai: Hipit 50

Yle Teema ja Areena klo 21.00 Teemalauantait alkavat!
Julistamme suuren suomalaisen hippikesän alkaneeksi! ...50 vuotta sitten. Tampereen Popteatterin Hair sai ensi-iltansa elokuussa 1969, ja siitä kasvoi suuri teatteri- ja kulttuuri-ilmiö. Kesän päätteeksi palataan Hairin tunnelmiin Manhattanilla ja Suomessa. Teeman lauantai-iltojen ohjelmisto »

Hair

Yle Teema ja Areena klo 21.05
(USA 1979) Maailmankuulun hippimusikaalin elokuvaversiossa maalaispoika matkustaa New Yorkiin ennen lähtöä Vietnamin sotaan. Keskuspuistossa hän törmää varakkaan perheen tyttöön sekä värikkääseen hippijoukkoon. Tšekkoslovakiasta kotoisin olevan Milos Formanin innostunut elokuvatulkinta on ylistys 1960-luvun myrskyisälle ja vapaalle hengelle, täynnä villiä energiaa, intohimoa ja musiikkia.
Areena 7 vrk

Hippejä puistossa. Kuva Milos Formanin elokuvasta Hair (1979).
Hair. Hippejä puistossa. Kuva Milos Formanin elokuvasta Hair (1979). Kuva: MGM Hair,hipit,Teemalauantai,Miloš Forman,Hair (elokuva)

Supertähti

Yle Teema ja Areena klo 23.00
Arkistojen aarre vuodelta 1971: seurantadokumentti Tampereen Popteatterista kiertämässä Suomea Hair-musikaalin kanssa toukokuusta 1970 helmikuuhun 1971. Esko Favénin ohjaamassa dokumentissa haastatellaan esiintyjiä ja yleisöä sekä näytetään katkelmia kohutusta esityksestä. Lopussa päästään harjoittelemaan myös tulevia musikaaleja.
Areena 6 kk

Hyvät katsojat

Yle TV1 ja Areena klo 21.15 2. KAUSI ALKAA
Kaikkien tuntemat tv-ohjelmat, kulttisuosikit ja rakastetut televisioklassikot ansaitsemaansa valokeilaan nostava Hyvät katsojat jatkuu toisen tuotantokauden jaksoin. Hyväntuulisessa tietokilpailussa kotimaisen television tähdistä muodostuvat joukkueet kisaavat toisiaan vastaan Marco Bjurströmin esittäessä kysymyksiä tv-ohjelmista ja niiden esiintyjistä. Uuden kauden aloitusjaksossa kisaavat tähtien tanssinopettajat Marko Keränen, Ansku Bergström ja Saana Akiola sekä koti- ja sisustusohjelmista tutut Hanna Sumari, Tuija Pehkonen ja Tomi Kouvola. Myös kotikatsomoissa päästään jälleen testaamaan tv-tietoutta: katsojat voivat osallistua kisaan yle.fi-sovelluksesta löytyvän Hyvät katsojat -kotipelin avulla.

Hyvät katsojat palaa syksyllä ruutuun.
Hyvät katsojat. Hyvät katsojat palaa syksyllä ruutuun. Kuva: Numi Nummelin Yle TV1,Marco Bjurström,Hyvät katsojat

Nuori Morse

Yle TV1 ja Areena klo 22.00 6. KAUSI ALKAA
(Endeavour) Morsen uusissa jaksoissa ihminen valloittaa jo Kuuta, mutta Maassa ja Oxfordin kreivikunnassa kamppaillaan yhä ihmisyyden peruskysymysten äärellä. Cowleyn poliisiasema on lopetettu ja vanha kantajengi on levinnyt kuin akanat tuuleen. Poliisissa on uusi komento ja uudenlainen toimintamalli. Kollegan kuoleman jälkimainingeissa alennettu Morse on jälleen virkapuvussa, mutta kyläpoliisin arki ei ole kovin jännittävää. Kun Oxfordissa koulutyttö ilmoitetaan kadonneeksi, eikä poliisilla ole vihjeen tynkääkään, Morse onnistuu ottamaan tutkinnassa tärkeän ensiaskeleen.
Areena 30 vrk

Nuori Morse -sarjasta nähdään kuudes tuotantokausi.
Nuori Morse. Nuori Morse -sarjasta nähdään kuudes tuotantokausi. Kuva: Jonathan Ford Nuori Morse,Yle TV1

Riston Valinnan leipäilta

Yle Radio 1 ja Areena klo 19.02
Suora lähetys. Riston Valinnan kolmituntisessa leipäillassa keskustellaan leivän leipomisesta, leivän kulttuurisista juurista ja leipomisen terapeuttisesta vaikutuksesta. Illan erityisteemana on suosiotaan jatkuvasti lisäävä hapanjuurileivonta. Myös kuuntelijat voivat osallistua lähetykseen. Puhelinnumero studioon on 09 144 800. Asiantuntijoina ovat Eliisa Kuusela, Anna Alm ja Jukka Kotkanen sekä toimittajana Risto Nordell.

SUNNUNTAI 8.9.

Avara luonto: Lepakot lähikuvassa

Yle TV1 klo 08.05,Areenassa nyt
Lauantain Avara luonto -esitys jää pois Keskustan puoluekokouksen vuoksi.
Kun yö laskeutuu, miljoonat lepakot lähtevät lentoon. Maailman ainoa lentävä nisäkäs on yöeläin, joka syö pääosin hyönteisiä, mutta jotkin lepakoista syövät myös vaikkapa hedelmiä. Lepakoita pelätään turhaan. Osa lajeista pystyy kalastamaan, kiipeämään puuhun ja jopa saalistamaan skorpioneja.
Areena 3 kk

Luontodokumentti kuvaa salaperäisiä lepakoita.
Avara luonto: Lepakot lähikuvassa. Luontodokumentti kuvaa salaperäisiä lepakoita. Avara luonto,Yle TV1,Avara luonto: Lepakot lähikuvassa

Rostropovitsh, voittamaton jousi

Yle Teema ja Areena klo 15.05
(Ranska 2017) Maailmankuulu sellisti, pianisti, kapellimestari, opettaja, monien nykysävellysten innoittaja, väsymätön aktivisti ja ihmisoikeuksien puolustaja, jossa oli vastustamatonta charmia. Venäläisestä Mstislav Rostropovitshista (1927-2007) oli moneksi. Bruno Monsaingeonin dokumentti kertoo NL:n johdon epäsuosioon joutuneen Rostropovitshin värikkään tarinan mm. harvinaisten arkistofilmien kautta. Haastateltavina ovat mm. taiteilijan tyttäret Olga ja Elena, ystävät Natalia ja Ignat Solzenitsyn ja kapellimestari Gennadi Rozdestvenski.
Areena 30 vrk

Mstislav Rostropovitsh soittaa selloa konsertissa. Taustalla pianisti.
Rostropovitsh, voittamaton jousi Mstislav Rostropovitsh soittaa selloa konsertissa. Taustalla pianisti. Kuva: Ideale Audience International / Yle sello,sellistit,Mstislav Rostropovitš

Aikuisten poika (12)

Yle TV1 ja Areena klo 21.05
Juha Lehtolan elokuva Oliverista, joka joutuu liian aikaisin aikuisten maailmaan, ja aikuisista, jotka käyttäytyvät aika lapsellisesti. N: Esa Nikkilä, Kari Hietalahti, Susanna Haavisto, Esko Salminen, Sulevi Peltola. (U)
Areena 8 vrk

Juha Lehtolan elokuva Oliverista, joka joutuu liian aikaisin aikuisten maailmaan. yle tv1
Kotikatsomo: Aikuisten poika Juha Lehtolan elokuva Oliverista, joka joutuu liian aikaisin aikuisten maailmaan. yle tv1 kotikatsomo: aikuisten poika,Yle TV1

Radioteatteri esittää: Neiti Ruusuvuoren viisi heilaa

Yle Radio 1 ja Areena klo 15.00
Yle Draama keräsi viime vuonna avoimella haulla käsikirjoittajilta ideoita komediakuunnelmiksi. Nyt syys-lokakuussa Radioteatteri esittää kahdeksan ensilähetystä, joista jokainen luo omanlaisensa näkökulman siihen, mitä moderni komedia radiossa merkitsee. Sarjan ensimmäinen, ’Neiti Ruusuvuoren viisi heilaa’, on 1960-luvun Helsinkiin sijoittuva hyväntuulinen ja romanttinen kärventyneen ihmislihan tuoksuinen kostokomedia. Draaman keskeisiä teemoja ovat olevinaan luottamus, intohimo ja naisen ehtymätön rakkauden kaipuu, mutta varsinaisesti niitä ovat lopullinen luottamuksen menetys, kostonhimo ja naisen ehtymätön kaipuu tulla kohdelluksi ihmisenä. Käsikirjoitus: Reeta Ruotsalainen. Ohjaus: Jarno Kuosa. Äänisuunnittelu: Hanna-Helena Kinnunen. Tuottaja: Pekka Savolainen, Yle Draama.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua