Hyppää pääsisältöön

Antti Hirvonen: Yle kokosi tulevaisuuden nuoria osaajia yhteen – “WOW!! Käsitykseni koko Ylestä muuttui viikossa!”

Antti Hirvonen
Antti Hirvonen Kuva: Jyrki Valkama / Yle henkilökuvat (valokuvat)

Järjestimme elokuussa kaikkien aikojen ensimmäisen nuorille suunnatun medialeirin, Yle Kioski Creator Weekin. Leirille valikoitui noin 200 hakijan joukosta parikymmentä nuorta osaajaa median eri osa-alueilta, ympäri Suomea.

Leirin tarkoitus oli kertoa osallistujille, mitä Ylessä on opittu median tekemisestä nuorille, mutta ennen kaikkea kuulla nuorilta itseltään, mitä ja miten Ylen pitäisi heitä palvella. Leirin aikana syntyi kaikkiaan yli 30 erilaista sisältökonseptia, joita sparrailtiin yhdessä Yle Kioskin mentoreiden ja ulkopuolisten puhujien kanssa.

Konseptien luominen yhdessä nuorten kanssa oli innostavaa ja kiinnostavaa. Herättelevääkin. Oli huikeaa huomata, kuinka positiivisesti leiriläiset tarttuivat koko mediakenttää ravistelevaan pulmaan: kuinka tavoittaa nuoria yleisöjä ja tehdä heille sisältöjä.

Nyt käymme kaikki konseptit tarkasti läpi ja katsomme, mitä niistä voidaan kehittää edelleen. Osa konsepteista tulee saamaan Yleltä jatkokehitysrahaa ja ne päätyvät Ylen ohjelmien tuotekehitysputkeen.

Leirin tarkoitus oli ennen kaikkea kuulla nuorilta itseltään, mitä ja miten Ylen pitäisi heitä palvella.

Vaikka leiri tuottikin hienoja sisältökonsepteja, on valtavan tärkeää, että leirille osallistuneet nuoretkin kokivat saaneensa eväitä ammatilliselle polulleen. Palautteen perusteella näin kävi. Alla pari mieleenpainuvimmista.

“WOW!! Miten Ylen kaltainen toimija voikaan muuttaa viikossa käsityksen koko organisaatiosta. Leiri oli täysin uutta yritysmaailmassa ja saa minulta järkyttävän ison kiitoksen! Ensimmäistä kertaa ja näin hyvin järjestettynä leiri oli erittäin inspiroiva ja tunnelmaltaan lämmin.”

“Creator Week on ollut luovan mielen ideointijanoa tyydyttävä multivitamiinijuoma, joka herätti omassa epäröinnissään uinuvat ideat ja jätti kokijalle raikkaan rohkean jälkimaun."

Aiomme järjestää leiriä jatkossakin. Kiitämme kaikkia leirille osallistuneita. Palautetta ja ideoita leiriin ja yhdessä tekemiseen liittyen voi lähettää minulle osoitteeseen antti.hirvonen@yle.fi tai leirin projektituottajalle Juska Wendlandille juska.wendland@yle.fi. Tehdään seuraavasta kerrasta yhdessä vieläkin vaikuttavampi.

Antti Hirvonen
päällikkö, Ylen Nuorisomediat

Lue myös - yle.fi:stä poimittua