Hyppää pääsisältöön

Viikon 37 vinkit: Kestosuosikki Noin viikon studio palaa ohjelmistoon - Luvassa myös kova dokkariviikko!

Joukko oravia kasassa tähystämässä eri suuntiin.
Avarassa luonnossa tutustutaan lähemmin oravien elämään. Joukko oravia kasassa tähystämässä eri suuntiin. Kuva: Yle Kuvapalvelu Avara luonto,Avara luonto: Oravat lähikuvassa

Syyskuun toisella viikolla päästään nauttimaan ajankohtaissatiiri Noin viikon studion uudesta kaudesta. Myös Perjantai palaa ohjelmistoon ja tuo mukanaan ohjelmaan juontajaksi palaavan Pekka Vahvasen. Viikon aikana on luvassa myös muhkea kattaus kovia dokumentti- ja asiaohjelmia, Skamista tutun Ulrikke Falchin uutuussarja F-ordet, Avaran luonnon oravia lähikuvissa, BBC:n Proms-ilta sekä kansainvälista ja kotimaista menestystä niittänyt kotimainen elokuva Armomurhaaja tv-ensiesityksessä. Torstaina päästään myös jännittämään lentopallon EM-kisojen ensimmäistä ottelua!

Noin viikon studio palaa ohjelmistoon Ykkösellä! Muistaako kukaan enää keväisiä vaalilupauksia? Mitä politiikassa todella tapahtuu? Koomikot Eeva Vekki ja Anders Helenius tiivistävät viikoittain politiikan uusimmat käänteet läheltä ja kaukaa puolen tunnin satiiripakettiin.

Myös Perjantai palaa ohjelmistoon uusien tuulien puhaltaessa. Lähetyspaikka siirtyy aivan Tampereen sydämeen, ja Sean Ricksin juontajapariksi palaa toimittaja-kirjailija Pekka Vahvanen, joka juonsi Perjantaita kahden ensimmäisen vuoden ajan. Syksyn ensimmäisen jakson aiheena on bodaus. Pekka Vahvasen juontama lähetys rakentuu Sanna Ihalaisen ohjaaman Perjantai-dokkarin Suomen vahvin nainen ympärille.

Skamin Vildenä tutuksi tullut Ulrikke Falch tutkii uudessa F-ordet-sarjassaan muun muassa huumorin kautta suhdettamme sukupuoleen ja sukupuolirooleihin. Ulrikke viettää 30 päivää noin tuhannen oppilaan lukiossa Oslon lähellä tavoitteenaan tehdä koulun oppilaista feministejä. Tehtävä ei ole helpoimmasta päästä – ”feministi” on monille miltei haukkumasana.

Viikon elokuvatarjonnassa nähdään muun muassa Jacques Audiardin Cannesin Kultaisen palmun 2015 voittanut Dheepan - draama tamiilipakolaisista, jotka esittävät perhettä selvitäkseen Ranskassa sekä kansainvälistäkin menestystä niittänyt Teemu Nikin käsikirjoittama ja ohjaama musta komediaelokuva eutanasiasta, eläinten oikeuksista, osattomuudesta ja yksinäisyydestä.

Penkkiurheilijat pääsevät torstaista lähtien jännittämään, miten käy Suomen lentopallomiesten, kun EM-kisat alkavat! Luonto-ohjelmien ystäville puolestaan on tarjolla jälleen Avaran luonnon laatudokumentteja - tällä kertaa lähikuvassa oravat - nuo uskomattoman sopeutuvat eläimet, jotka pärjäävät paitsi puissa, myös ilmassa, vedessä ja maan alla, eikä kylmyys tai kuumuus ole niille ongelma. Dokumentti selvittää, mistä oravien menestystarina juontaa juurensa.

Klassisen musiikin ystävät pääsevät nauttimaan perinteisestä BBC:n Proms-illasta Sakari Oramon johdolla Lontoon Royal Albert Hallista.

Katso viikon kaikki tv- ja radiovinkit alta!

MAANANTAI 9.9.

Docstop: Rakkaani WTC

Yle Areena, Yle TV2 ke 11.9. klo 22.30
Katso ohjelma Areenassa tästä
Objektiseksuaali Anne rakastaa WTC-torneja palavasti. Hän elää parisuhteessa tornien pienoismallien kanssa ja saa niiltä myös vastarakkautta. Suurimpana haaveena on päästä New Yorkiin tuhoutuneiden tornien muistomerkille. Annen ja tornien välillä on rakkautta, huolenpitoa ja välittämistä, yhteisiä seikkailuja ja intiimejä hetkiä. Annen ystävä Kari tukee Annea ja hyväksyy erilaisen parisuhteen, vaikka onkin ihastunut Anneen ilman mahdollisuutta vastarakkauteen. O: Tuukka Hoikkala. HD. Yle Areena toistaiseksi. Ensiesitys Yle TV2 ke 11.9. klo 22.30.

Punatukkainen objektiseksuaali Anne kahden WTC-tornin pienoismallin kanssa. Kuva ohjelmasta Rakkaani WTC.
Docstop: Rakkaani WTC. Punatukkainen objektiseksuaali Anne kahden WTC-tornin pienoismallin kanssa. Kuva ohjelmasta Rakkaani WTC. Kuva: Jyrki Lehtonen / Yle Docstop,dokumenttiohjelmat,World Trade Center (New York),objektiseksuaalisuus,Rakkaani WTC

Docstop: Vihollinen sisälläni (12)

Yle Areena, Yle TV2 ke 11.9. klo 23.00
Katso ohjelma Areenassa tästä
Itsensä viilteleminen on nuorten tyttöjen keskuudessa voimakkaasti kasvava ilmiö, johon voi jäädä vaarallisesti koukkuun. Viiltelemällä nuori yrittää käsitellä tunteitaan ja sisäistä ahdistusta. Fyysinen kipu tuntuu helpottavalta, mutta vain hetken. Useiden nuorten kanssa yhteistyössä tehty kokeellinen dokumenttielokuva kertoo siitä, miten viiltelystä voi päästä eroon. O: Milja Viita T: Filemo Ky Keskusteluapua Nuorten Kriisipuhelimesta p. 010 195 202 ja Sekasin-chatista. HD. Ensiesitys Yle TV2 ke 11.9. klo 23.00.

Floridan kova laki

Yle Areena, Yle TV2:ssa torstaisin 12.9. alkaen
Katso ohjelma Areenassa tästä
(American Justice) Donald Trump on valittu Yhdysvaltain presidentiksi ja maa kuohuu jyrkän poliittisen ja sosiaalisen kahtiajaon seurauksena. Kamera seuraa Floridan "murhapääkaupunki" Jacksonvillen oikeuslaitoksen ja poliisin työtä kolmen murhan selvittämiseksi. Taustalla Floridan virallinen syyttäjä, kovaa linjaa edustava Angela Corey kamppailee uudelleenvalintansa puolesta. Kaikki kolme jaksoa Yle Areenassa 3 kk. Esitys Yle TV2:ssa torstaisin 12.9. alkaen.

kaksi miestä seisoo kadulla jonkinlaisen poliisinauhan takana.
Floridan kova laki. kaksi miestä seisoo kadulla jonkinlaisen poliisinauhan takana. Kuva: Yle Kuvapalvelu dokumenttiohjelmat,Floridan kova laki

Historia: Unohdettu armeija (12)

Yle TV1 klo 19.00
Katso ohjelma Areenassa tästä
(The World's Forgotten Army) Ensimmäisen maailmansodan aikana 140 000 kiinalaista työläistä kuljetettiin Britanniaan ja Ranskaan, jossa he toimivat tärkeänä taustavoimana liittoutuneiden sotatoimissa. Miksi heidät on pyyhitty historiankirjoista? Mukana kampanjoimassa näyttelijä Joanna Lumley. HD. Yle Areena 3 kk.

Ensimmäisen maailmansodan aikana 140 000 kiinalaista työläistä kuljetettiin vuonna 1917 Britanniaan ja Ranskaan.
Historia: Unohdettu armeija. Ensimmäisen maailmansodan aikana 140 000 kiinalaista työläistä kuljetettiin vuonna 1917 Britanniaan ja Ranskaan. Kuva: Tim Anderson Yle TV1,Historia: Unohdettu armeija

TIISTAI 10.9.

Historia: Taide kylmän sodan aseena

Yle Teema klo 21.00
Katso ohjelma Areenassa tästä
(American Modern Art, A Secret Weapon in the Cold War) Vuoden 1945 jälkeen alkunsa sai sota, jota käytiin taiteen kautta. Dokumentti paljastaa, kuinka Yhdysvallat ja CIA käytti aseenaan taiteilijoita kylmän sodan aikana. HD Yle Areena 3 kk.

Vogue Williams: Suhdeshoppailijat

Yle TV2 klo 22.55
Katso ohjelma Areenassa tästä
(Vogue Williams: Is Monogamy Dead?) Irlantilainen tv-toimittaja Vogue Williams pohtii dokumentissaan, onko nettideittailu tehnyt meistä kumppanista toiseen hyppiviä suhdeshoppailijoita, jotka eivät enää kykene sitoutumaan yhteen ihmiseen? Kun uusia kumppaneita on tarjolla klikkauksen päässä, joutaako monogamia ja ajatus yhdestä suuresta rakkaudesta romukoppaan? Vogue haastattelee aiheesta deittiasiantuntijoita ja milleniaaleja. Yle Areena 3 kk.

KESKIVIIKKO 11.9.

Prisma: Syöpä teini-iässä

Yle TV1 klo 19.00
Katso ohjelma Areenassa tästä
Millaista on olla nuori ja sairastaa syöpää? Joukko nuoria kertoo kaunistelematta kokemuksistaan ja peloistaan mutta myös vahvasta toivosta. Tämä ikäryhmä kaipaa erityistä tukea, sillä pohjimmiltaan he ovat tavallisia murrosikäisiä nuoria, joilla piti olla elämä edessä, ja jokainen heistä on ainutkertainen yksilö. T: BBC. Yle Areena 2 kk.

Dokumentti nuorista, jotka sairastavat syöpää.
Prisma: Syöpä teini-iässä. Dokumentti nuorista, jotka sairastavat syöpää. Kuva: Annie Mackinder BBC 2017 / BBC Studios Distribution Limited Yle TV1,Prisma: Syöpä teini-iässä

Kiehtova maailma: Pääsylippu New Yorkiin, uusi sarja alkaa

Yle Teema klo 21.00
Katso ohjelma Areenassa tästä
(New York: America's Busiest City) 1/3. Grand Central Terminal. Miten maailman suurin rautatieasema, New Yorkin Grand Central Terminal, toimii? Mistä kaikesta koostuu kaupungin liikennejärjestelmä, jonka avulla 5,5 miljoonaa työmatkalaista kulkee joka päivä töihin ja takaisin kotiin? Entä kuinka paljon maksaa taksilupa New Yorkissa? HD. Kaikki kolme jaksoa julkaistaan Yle Areenassa 9.9. ja ne ovat katsottavissa 30.9. asti.

Dheepan (12)

Yle Teema klo 21.50
Katso ohjelma Areenassa tästä
(Dheepan) Jacques Audiardin Cannesin Kultaisen palmun 2015 voittanut draama kertoo tamiilipakolaisista, jotka esittävät perhettä selvitäkseen Ranskassa. Slummialueella Dheepan joutuu tahtomattaan mukaan jengisotaan. (Ranska 2015) HD. Yle Areena 2 vk.

Kalieaswari Srinivasan som Yalini.
Dheepan. Kalieaswari Srinivasan som Yalini. Kuva: Paul Arnaud

TORSTAI 12.9.

Toivotut: Nollatoleranssi

Yle Areena
Syyskuun julkaisut kertovat myös nuorten ja aikuisten välisistä pelisäännöistä. Ohjelmat vievät ekaluokalle, esimurrosikään ja opintojen loppuvaiheisiin. Koulu pelottaa, ahdistaa ja ärsyttää, mutta se myös ilahduttaa ja innostaa. Koulusta voivat löytyä ihan parhaat yhteiset hetket ja ystävät. Opettajat ovat oma lukunsa ja välillä tuntuu, että vanhemmat sietäisi panna takaisin kouluun. Voivatko aikuiset ja lapset ymmärtää toisiaan kaiken kiireen, pätemisen ja itsensä etsimisen keskellä? Kumpi puree paremmin - tiukat säännöt vai höllä kuri?

Nollatoleranssi 1-3, v. 2004 (katsottavissa 12 kk)
Avoin tarina 1-10, v. 2000 ja 2010 (katsottavissa 12 kk)
Laulukokeet, 1976 (katsottavissa toistaiseksi)
Ekaluokkalainen, 1986 (katsottavissa 12 kk)
Eevan luokka 1-4, 1986 (katsottavissa 12 kk)
Saaren Heta, 1987 (katsottavissa 12 kk)
Petterin parempi elämä 1-6, 1991 (katsottavissa 12 kk)
Tavallinen luokka 1-10, 1993 (katsottavissa 12 kk)
Mikset sä soita? 1-6, 1994 (katsottavissa 12 kk)
Noita, 2002 (katsottavissa 12 kk)

Lentopallon EM: FIN - MKD

Yle TV2 18.15
Katso ohjelma Areenassa tästä
Lentopallon miesten EM-kilpailut alkavat! Alkusarjan ottelu Suomi - Pohjois-Makedonia. Ljubljana, Slovenia. Selostus Mikko Hannula. HD

lentopallon pelaajia verkolla.
Lentopallon EM. lentopallon pelaajia verkolla. Kuva: Yle / Tomi Hänninen lentopallon EM-kisat

Dokumenttiprojekti: Pakotettu tunnustus (12)

Yle TV1 klo 19.00
Katso ohjelma Areenassa tästä
(False Confessions) Yhdysvalloissa kuulusteluissa poliisin ei tarvitse pitäytyä totuudessa ja kuulusteluissa käytetään karkeita keinoja. Suljettujen ovien takana tuntikausia kestävissä kuulusteluissa epäilty saadaan monesti tunnustamaan rikoksia, joita he eivät ole tehneet. Monet heistä tuomitaan vuosien, jopa elinkautiseen vankeuteen. Jane Fisher-Byrialsen on noussut puolustamaan syyttöminä tuomittuja. Yle Areena 2 v.

Nainen, mies ja poliisi oikeussalissa. Nainen pitää kättänsä silmiään pyyhkivän, tuolilla istuvan miehen olalla.
Dokumenttiprojekti: Pakotettu tunnustus. Nainen, mies ja poliisi oikeussalissa. Nainen pitää kättänsä silmiään pyyhkivän, tuolilla istuvan miehen olalla. Kuva: Yle Kuvapalvelu Dokumenttiprojekti,Dokumenttiprojekti: pakotettu tunnustus

Noin viikon studio, uusi kausi ja uusi esityskanava!

Yle TV1 klo 20.00
Katso ohjelma Areenassa tästä
Kansanedustajat palaavat kesälaitumilta intoa puhkuen ja Euroopan parlamentissakin on uutta väkeä. Muistaako kukaan enää keväisiä vaalilupauksia? Mitä politiikassa todella tapahtuu? Koomikot Eeva Vekki ja Anders Helenius tiivistävät viikoittain politiikan uusimmat käänteet läheltä ja kaukaa puolen tunnin satiiripakettiin. Mukana ohjelmassa myös Tomi Haustola, Yasir Gaily ja Antti Haapala. Yle Areena 1 kk.

Noin viikon studio aloittaa syksyllä 2019  Ykkösellä.
Noin viikon studio. Noin viikon studio aloittaa syksyllä 2019 Ykkösellä. Kuva: Jukka Lintinen / Yle Kuvapalvelu Yle TV1,noin viikon studio

Ulkolinja: Köyhänä Amerikassa

Yle TV1 klo 22.00
Katso ohjelma Areenassa tästä
(USA: Being Poor In The World's Richest Country) Yhdysvalloissa köyhien määrä on kaksinkertaistunut viidessä vuodessa. 43 miljoonaa ihmistä elää köyhyysrajan alapuolella. Kodittomia lapsia on 1,5 miljoonaa, se on kolminkertainen määrä verrattuna 1930-luvun lamaan. Millaista on elää köyhänä maailman rikkaimmassa maassa? Yle Areena 2 v.

PERJANTAI 13.9.

Perjantai, Pekka Vahvanen palaa juontajaksi!

Yle TV1 21.05
Katso ohjelma Areenassa tästä
Perjantaissa puhaltavat uudet tuulet. Lähetyspaikka siirtyy aivan Tampereen sydämeen ja Sean Ricksin juontajapariksi palaa toimittaja-kirjailija Pekka Vahvanen. Pekka Vahvanen juonsi Perjantaita kahden ensimmäisen vuoden ajan. Jatkossa Vahvanen ja Ricks juontavat Perjantain lähetyksiä vuoroviikoin.

Syksyn ensimmäisen Perjantain aiheena 13. syyskuuta on bodaus. Pekka Vahvasen juontama lähetys rakentuu Sanna Ihalaisen ohjaaman Perjantai-dokkarin Suomen vahvin nainen ympärille. Syksyn toisessa lähetyksessä Sean Ricks keskustelee vieraidensa kanssa lihansyönnistä: miten lihasta voitaisiin nauttia ilman syyllisyyttä?

Sean Ricks ja Pekka Vanhanen mustalla taustalla otetussa kuvassa.
Perjantai. Sean Ricks ja Pekka Vanhanen mustalla taustalla otetussa kuvassa. Kuva: Yle Kuvapalvelu Perjantai

Taivaallinen pimiö

Yle Fem klo 18.30
Katso ohjelma Areenassa tästä
Ruotsalainen valokuvaaja Jean Hermanson, kuvasi työläisiä aina 60-luvulta lähtien. Kaikki ovat ihmiset ovat kauniita kun tekevät työtä, hän sanoi.

Mies pimiössä puhumassa puhelimeen.
Taivaallinen pimiö. Mies pimiössä puhumassa puhelimeen. Kuva: Yle Kuvapalvelu dokumenttiohjelmat,Taivaallinen pimiö

Yle Live: M

Yle Teema klo 22.30
Katso ohjelma Areenassa tästä
Minja Koski alias M vahvatunnelmaisessa konsertissa. M on haikeaa, minimalistista elektronista poppia. Keikka on taltioitu Pasilan studiolla 10.5.2019. Yle Areena toistaiseksi.

LAUANTAI 14.9.

Avara luonto: Oravat lähikuvassa

Yle TV1 klo 18.45
Katso ohjelma Areenassa tästä
(Going Nuts - Tales from the Squirrel World) Oravat ovat yksi maailman tunnetuimmista nisäkkäistä. Suloisen ulkokuoren alla lymyilee uskomattoman sopeutuva eläin - oravat pärjäävät paitsi puissa, myös ilmassa, vedessä ja maan alla, eikä kylmyys tai kuumuus ole niille ongelma. Dokumentti selvittää, mistä oravien menestystarina juontaa juurensa. Tuotanto: Altayfilm/WDR/Arte, Saksa. Yle Areena 3 kk.

Orava
Avara luonto: Oravat lähikuvassa. Orava Kuva: Yle Kuvapalvelu Avara luonto,Avara luonto: Oravat lähikuvassa

Kulttuurin kutsumana Euroopassa

Yle Radio 1 klo 10.00
Kuuntele ohjelma Areenassa tästä
Kymmenosaisessa radiosarjassa käydään eri puolilla Eurooppaa tapaamassa kulttuurin ja taiteen parissa työskenteleviä suomalaisia. He kertovat elämästään ja työstään uudessa kotikaupungissaan sekä siitä, miksi he lähtivät, ja mitä he nykyään Suomesta ja suomalaisuudesta ajattelevat. Ensimmäisessä jaksossa (läh. 7.9., jonka jälkeen Areenassa) käydään laulaja, muusikko Sanna Kurki-Suonion luona Saksan kaakkoisosassa sijaitsevassa Görlitzin kaupungissa.

Toisessa jaksossa (14.9.) tavataan kuvataiteilija ja kirjailija Hannu Väisänen. Lisäksi sarjassa ovat mukana antiikintutkija Arja Karivieri, kuvataiteilija Robert Lucander, kuvataiteilija Krista Autio, elokuvaohjaaja Hannu Salonen, kirjailija Satu Taskinen, kapellimestari Pietari Inkinen, muusikko Marko Ojala ja muotoilija, taiteilija Kustaa Saksi. Sarjan toimittaa Maarit Lukkarinen. Yle Radio 1 lauantaisin 7.9. - 9.11.2019 klo 10.00 + Yle Areena.

BBC:n Proms-festivaalin 2019 päätösilta

Yle Teema klo 21.15
Katso ohjelma Areenassa tästä
(Last Night of the Proms 2019) Sakari Oramo johtaa Proms-festivaalin perinteistä viimeistä iltaa Lontoon Royal Albert Hallissa. Ohjelmassa on Daniel Kidanen teoksen "Woke" kantaesitys sekä mm. Manuel de Fallan, Georges Bizet'n , Giuseppe Verdin ja Jacques Offenbachin musiikkia. Unohtamatta tietenkään Henry Woodin, Thomas Arnen, Edward Elgarin tai Hubert Parryn kestoklassikoita. Laulusolistina on amerikkalainen mezzosopraanpo Jamie Barton. Selostus: Lotta Emanuelsson. Yle Areena 2 kk.

Promien viimeisen illan yleisöä Royal Albert Hallissa 2014
BBC:n Proms-festivaalin 2019 päätösilta. Promien viimeisen illan yleisöä Royal Albert Hallissa 2014 Kuva: BBC/Chris Christodoulou teeman klassinen,Proms-festivaali

SUNNUNTAI 15.9.

F-ordet

Yle Areena
"Miehet ja naiset eivät sovi samaan työhön. Isot pojat eivät itke. Irtosuhteita harrastavat pojat ovat viileitä, tytöt huoria."

Ulrikke Falch, joka tunnetaan Vildenä sarjassa Skam, tutkii muun muassa huumorin kautta suhdettamme sukupuoleen ja sukupuolirooleihin. Hän perehtyy ajatustapoihin, jotka voivat tuntua iki-aikaisilta, mutta joita edelleen esiintyy.

Ulrikke viettää 30 päivää noin tuhannen oppilaan ammattikoulussa Oslon lähellä. Mitkä normit vaikuttavat oppilaisiin kohdistuviin odotuksiin ja miten se vaikuttaa heidän tekemiin päätöksiin? Ulrikken tavoite on tehdä koulun oppilaista feministejä. Tehtävä ei ole helpoimmasta päästä – ”feministi” on monille miltei haukkumasana. 5 osaa. Tuotanto: NRK / Yhteistuotanto. Koko sarja katsottavissa Yle Areenassa 1 vuoden.

Ulrikke Falch med andra tjejer runt ett bord.
F-ordet. Ulrikke Falch med andra tjejer runt ett bord. Kuva: Xueqi Pang Ulrikke Falch,feminismi

Radioteatteri esittää: Katoaminen Kevätkadulla

Yle Radio 1 klo 15.00
Kuuntele ohjelma Areenassa tästä
Ensilähetys. Jarkko Virtasen kirjoittama komedia on kovaksi keitetty film noir-henkinen dekkari. Nelivuotias Eetu Laaksonen on kohdannut mysteerin, hänen rakas Reppuli-pehmokaninsa on kadonnut. Laaksonen päättää selvittää ystävänsä kohtalon.

Tutkimusten edetessä hän joutuu yhä syvemmälle perheensä sekä päiväkoti Leskenlehden kiiltävän pinnan alle. Käsikirjoitus: Jarkko Virtanen. Ohjaus: Hannaleena Hauru. Äänitys: Jani Orbinski. Äänisuunnittelu: Jussi Honka. Rooleissa: Puntti Valtonen, Tanja Heinänen, Markku Haussila, Liisa Sofia Pöntinen, Minna Kivelä ja Viljami Metsänen. Tuottaja Matti Kajander.

Toivomus: Caj Bremer

Yle Fem klo 20.00
Katso ohjelma Areenassa tästä
(En önskan - Caj Bremer) Osa 7/10. 90-vuotiaalla valokuvaaja Caj Bremerillä on takanaan pitkä ura. Ohjelmassa hän kertoo ammatinvalinnastaan sekä muutamien tunnetuimpien valokuviensa syntyhistoriasta. Helsingissä 30-luvulla kasvanut Bremer oli 10-vuotias talvisodan syttyessä. Tämä on jättänyt häneen syvät arvet. Parad Media, 2019. HD. Yle Areena toistaiseksi.

Caj Bremer istuu ikkunan vierellä.
Toivomus: Caj Bremer. Caj Bremer istuu ikkunan vierellä. Kuva: Yle/Parad Media asiaohjelmat,Toivomus: Caj Bremer

Armomurhaaja (16)

Yle TV1 klo 21.05
Katso ohjelma Areenassa tästä
Tv-ensi-ilta. Kansainvälista ja kotimaista menestystä niittänyt Armomurhaaja on Teemu Nikin käsikirjoittama ja ohjaama musta komediaelokuva. Trilleri käsittelee eutanasiaa, eläinten oikeuksia, osattomuutta ja yksinäisyyttä. Millainen elämä on elämisen arvoista? Veijo on armollinen eläimille mutta ei välttämättä lemmikkien omistajille. Erään kanssa hän joutuu törmäyskurssille, eikä jälki ole kaunista. N: Matti Onnismaa, Jari Virman, Pihla Penttilä. O: Teemu Nikki. Suomi 2017. Ruotsinkielinen tekstitys. HD. Yle Areena 1kk.

Armomurhaaja-elokuvan pääroolissa nähdään Matti Onnismaa.
Armomurhaaja. Armomurhaaja-elokuvan pääroolissa nähdään Matti Onnismaa. Kuva: Sari Aaltonen/It's Alive Films Armomurhaaja,Matti Onnismaa,Yle TV1

Lue myös - yle.fi:stä poimittua