Hyppää pääsisältöön

"Kraa, kraa" ja "uah, uah" – tunnistatko eläimen sen äänen perusteella?

Hirvi ja vasa pellolla
Hirvet kommunikoivat äänillä, joita vain harva on kuullut Hirvi ja vasa pellolla Kuva: Ismo Pekkarinen hirvi,luonto,eläimet,nisäkkäät

Huilumaista viheltelyä, raastavaa raakuntaa, kiima-ajan kimeää kiljuntaa. Eläimet viestivät ääntelyllään mitä erilaisimmista asioista, kuten reviirinsä rajoista tai vaaratilanteista. Lintujen äänet ovat monelle tuttuja, mutta harva on kuullut esimerkiksi hirven mylvintää. Testaa, miten hyvin tunnistat eläimen sen äänen perusteella!

Viikon luontoääniä on kuultu radiossa vuosikymmenien ajan. Luonto-Suomen Luonnonäänien illassa puhutaan keskiviikkona 1.3.2023 luonnon äänien taltioinnista ja sen haasteista. Mitä konsteja tähän nykyään käytetään? Entä onko viime aikoina tullut uusia äänitteitä?

Edit 03/23: Areena-linkki päivitetty ja otsikkoa muutettu