Hyppää pääsisältöön

"Kraa, kraa" ja "uah, uah" – tunnistatko eläimen sen äänen perusteella? Tee Yle Luonnon testi!

En älg och en kalv på en äng.
Hirvet kommunikoivat äänillä, joita vain harva on kuullut En älg och en kalv på en äng. Kuva: Ismo Pekkarinen hirvi,luonto,eläimet,nisäkkäät

Huilumaista viheltelyä, raastavaa raakuntaa, kiima-ajan kimeää kiljuntaa. Eläimet viestivät ääntelyllään mitä erilaisimmista asioista, kuten reviirinsä rajoista tai vaaratilanteista. Lintujen äänet ovat monelle tuttuja, mutta harva on kuullut esimerkiksi hirven mylvintää. Testaa, miten hyvin tunnistat eläimen sen äänen perusteella!

Viikon luontoääniä on kuultu radiossa vuosikymmenien ajan. Luonto-Suomen Luonnonäänien illassa puhutaan keskiviikkona 2.9.2020 luonnon ääänien taltioinnista ja sen haasteista. Mitä konsteja tähän nykyään käytetään? Entä minkälaisia tilanteita ulkoäänityksissä tulee vastaan? Toimittajina ovat Asko Hauta-aho, Juha Laaksonen ja Juha Blomberg.

Edit 1.9.2020: lähetyslinkki päivitetty