Hyppää pääsisältöön

Ässäluokka seikkailee vauhdikkaissa pelastustehtävissä

animaatiosarjan Ässäluokka linnut
animaatiosarjan Ässäluokka linnut Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen

Neljä nuorta lintua, Pinja, Kake, Sisu ja Lenni, ovat päässeet Pyörresaaren kadettiakatemiaan, Ässäluokalle. Seuraamme nelikon seikkailuja vaihtelevissa pelastustehtävissä, kun he ansaitsevat uusia erikoismerkkejä auttaessaan Pyörresaaren asukkaita.

Sisu on sinitöyhtönärhi, joka osaa lentää todella taitavasti. Sisun tunnusvärinä on oranssi ja akatemiassa hän saa käyttöönsä Taivassiipi-lentokoneen. Sisun herkkua ovat auringonkukansiemenet ja moni asia on hänestä “päheää”.
Pinja on pingviini, joka on Vesisiipi-sukellusveneineen pinnanalaisen maailman eritysosaaja. Pinjan tunnusväri on pinkki ja hänen herkkuaan ovat muiden mielestä oudot jäätelöt, esim. planktonjäde.
Lenni on lunni, jonka tunnusväri on vihreä. Hän rakastaa vettä ja hän saa käyttöönsä veneen nimeltä Loiskesiipi.
Kake on kukko, joka on valmis ajamaan saarta ympäri punaisella Maastosiipi-maasturillaan. Kaken tunnuslauseena on “kukko kiekuu ja hommat hoituu”.

Tehtävien myötä ystävykset oppivat tärkeitä taitoja ja pääsevät kehittämään omia erikoiskykyjään. Ässäluokalla on tukenaan ohjaajansa Vinha ja mekaanikko Piia ja seikkailuissa tutustumme moniin muihinkin Pyörresaaren asukkaisiin.
Tässä kanadalaisessa animaatiosarjassa on 26 jaksoa ja ne ovat 22-minuuttisia.

Ässäluokka Pikku Kakkosessa lauantaiaamuisin Yle TV2:lla. Ohjelma on katsottavissa myös Yle Areenassa 14 päivää ensilähetyksestä.

Pikku Kakkosen asiasanat: huumori
Pikku Kakkosen asiasanat: huumori Pikku Kakkonen,asiasanat
Pikku Kakkosen asiasanat: ongelmanratkaisu
Pikku Kakkosen asiasanat: ongelmanratkaisu asiasanat,Pikku Kakkonen
Pikku Kakkosen asiasanat: ystävyys
Pikku Kakkosen asiasanat: ystävyys Pikku Kakkonen,asiasanat

Lisää ohjelmasta

 • Minä ite! Hyvät liikkumisen taidot vahvistavat lapsen pätevyyden kokemusta

  Lapsi voimaantuu, kun hän saa tehdä asioita itse.

  Lapsi voimaantuu – sekä fyysisesti että psyykkisesti – kun hän saa tehdä asioita itse. Motoriset taidot mahdollistavat pienelle lapselle selviytymisen itsenäisesti monista arkipäivän tehtävistä. Niistä suoriutuminen synnyttää kokemuksen pätevyydestä ja siksi motoristen taitojen harjaannuttamiseen kannattaa varata tilaa ja aikaa.

 • Super-Senja kannustaa liikkumaan!

  Senja opettaa liikkumisen perustaitoja lapsille.

  Super-Senja on liikuntaan kannustava sarja, jossa Senja opettaa liikkumisen perustaitoja kädestä pitäen sekä kannustaa lapsen ja vanhemman yhteiseen liikkumiseen. Sarjan jaksoissa käsitellään juoksemista, hyppimistä, kierimistä, pyörimistä, heittämista ja kiinniottamista sekä kiipeilemistä.

 • Rentoudu Nallen kanssa Pikku Kakkosessa

  Sarjassa opetellaan rauhoittumistaitoja Nallen kanssa.

  Mitä hyötyä mindfulness-harjoituksista on lapsille? Ja miten niitä voi harjoitella? Rentoudu Nallen kanssa -sarja auttaa lasta ja aikuista harjoittelemaan rauhoittumistaitoja yhdessä Nallen kanssa.