Hyppää pääsisältöön

Tunteita, juonia, repivää rakkautta – Teeman uusi sarja sijoittuu Espanjan tasavallan myrskyisiin vuosiin

Fernando (Félix Gómez) ja Alejandra (Verónica Sánchez) sarjassa La republica - tasavalta
Fernando ja Mercedes – nuoruuden rakkaus roihahtaa uudelleen, mutta Fernando on jo lupautunut toiselle Fernando (Félix Gómez) ja Alejandra (Verónica Sánchez) sarjassa La republica - tasavalta Kuva: Javier de Agustin Aldeguer / RTVE La república - tasavalta,teeman sarjat

Teeman uusi espanjalaissarja kertoo myrskyisästä ajasta ennen Espanjan sisällissotaa. 1930-luvun tasavallan vuosina nuori Fernando de la Torre joutuu valitsemaan järjen ja tunteiden, suvun ja rakkauden välillä.
Teema 18.9.2019 alkaen keskiviikosta perjantaihin klo 20, uusinnat lauantaipäivisin. Jaksot Areenassa 90 päivää.

Teeman aiemmin esittämän epookkisarjan uusi sisarussarja La República – tasavalta jatkaa siitä, mihin La Señora päättyi.

Huhtikuun 14. vuonna 1931 Espanja julistettiin tasavallaksi, joka oli järjestyksessä toinen. Sarja sijoittuu Madridiin ja sen lähiympäristöön ja kuvaa elämää maalla ja kaupungissa aikana, jolloin politiikka jakoi espanjalaiset radikaalisti ja peruuttamattomasti kahtia.

Totisen näköinen Mercedes (Mariona Ribas), taustalla Fernando (Félix Gómez) sarjassa La republica - tasavalta
Mercedes rakastaa epätoivoisesti Fernandoa, mutta ovatko Fernandon tunteet häntä kohtaan aitoja? Totisen näköinen Mercedes (Mariona Ribas), taustalla Fernando (Félix Gómez) sarjassa La republica - tasavalta Kuva: RTVE La república - tasavalta,teeman sarjat

Kuilu kansanosien välillä oli niin syvä ja tulevien vuosien tapahtumat rajuja, että niitä on edelleen vaikea käsitellä puolueettomasti. Espanjan toisen tasavallan alkuvuosina 1931–33 osa kansasta juhli vallan vaihtumista ja osa valmistautui taisteluun. Sosiaalinen oikeudenmukaisuus ja sen puute sekä rikkaiden ja köyhien eriarvoisuus kiristivät välejä. Ennen pitkää jokainen valitsisi oman puolensa, ja aatteen vuoksi oltiin valmiit uhraamaan paljon. Nousisiko veli veljeä vastaan? Miten kartanonisännän perillisen ja perheen uskollisen palvelijan pojan lapsuudesta asti kestäneen ystävyyden käy, kun kysytään, kenen joukoissa kukin seisoo?

Jesús (Alejo Sauras) ja Antonio (Papá Pitufo) asettuvat vastustamaan vihaisia maatyöläisiä sarjassa La república - tasavalta
Maanomistajien ja maatyöläisten riidat kärjistyvät väkivaltaisiksi, ja silloin Jesús ja Antonio joutuvat pahaan välikäteen. Jesús (Alejo Sauras) ja Antonio (Papá Pitufo) asettuvat vastustamaan vihaisia maatyöläisiä sarjassa La república - tasavalta Kuva: RTVE La república - tasavalta,teeman sarjat

Sodassa ja rakkaudessa on yhteistä, että peliin pannaan kaikki, ja mahdottomat rakkaussuhteet ja intohimot roihuavat. Kaupungin tunnetussa kabareessa nimeltä El Alemán kohdataan uusia ihmisiä, juhlitaan, riemuitaan ja rakastutaan, eikä nuoren polven rakkauden kohde ole aina vanhemmille mieleen. Ja monella rakastajalla on salaisia taka-ajatuksia, joita ei avata edes vuoteessa...

Agustín de la Torre (Héctor Colomé) ja joukko muita miehiä nostaa maljaa sarjassa La republica - tasavalta
Agustín de la Torre on mahtava mies, mutta politiikkaan osallistuminen tulee hänelle kalliiksi. Agustín de la Torre (Héctor Colomé) ja joukko muita miehiä nostaa maljaa sarjassa La republica - tasavalta Kuva: Martin Martin / RTVE La república - tasavalta,teeman sarjat

Sarjan keskushenkilöt, de la Torren perhe, asuvat Madridissa ja omistavat ison maatilan, jossa perhe on elänyt parhaimmat hetkensä. Mutta nyt sukutila on vaarassa, kun Agustín de la Torre yhdessä muiden suurmaanomistajien kanssa asettaa omat maatyöläisensä työsulkuun. Anarkistien agitaattorit lietsovat levottomuuksia, ja tilanne uhkaa riistäytyä käsistä avoimeksi väkivallaksi.

Mukana on La Señorasta tuttuja roolihenkilöitä, ja näyttelijäkaartiin kuuluu useita rakastettujen espanjalaissarjojen näyttelijöitä mm. Los Serranosta. Heittäydy intohimojen ja viettien vietäväksi, mutta varaudu omantunnon kolkutukseen!

  • La república – tasavalta (14 de abril. La república), Espanja 2011 ja 2018–19. Pääosissa: Félix Gómez, Úrsula Corberó, Héctor Colomé, Mariona Ribas, Raúl Peña, Carolina Lapausa, Guillermo Ortega, Mónica Vedia, Ana Villa, Lucía Jiménez, Fernando Cayo, Verónica Sánchez, Alejo Sauras, Álex Angulo, Marta Belaustegui, Vicente Romero. Tuotanto: RTVE.

Lisää sarjasta (espanjaksi)

Lue myös - yle.fi:stä poimittua