Hyppää pääsisältöön

Murhaajajahti – tositapahtumiin perustuvan brittidraaman rikosetsivänä Martin Clunes

Tositapahtumiin perustuvan Murhaajajahti-brittidraaman rikosetsivänä Martin Clunes.
Näyttelijä Martin Clunesin esittämä tunnollinen rikospoliisi saa uransa haastavimman jutun. Tositapahtumiin perustuvan Murhaajajahti-brittidraaman rikosetsivänä Martin Clunes. Kuva: ITV Yle TV1,Martin Clunes,Murhaajajahti

TV1 lauantaisin 21.9. - 5.10.2019 klo 19.40 - 20.30, Areenassa

Komediarooleistaan tuttu brittinäyttelijä Martin Clunes vaihtaa uudessa draamasarjassa vakaviin tunnelmiin.

Kolmiosainen rikossarja Murhaajajahti (12) on tositapahtumiin perustuva tarina sarjamurhaajasta, joka surmasi kolme nuorta naista Lontoossa 2000-luvun alussa.

Minisarja pohjautuu Lontoon poliisin entisen rikostutkijan, ylikomisario Colin Suttonin muistelmiin. Poliisi tutki bussipysäkkimurhaajaksi kutsutun miehen tekoja Lounais-Lontoossa vuosina 2004 - 2006.

Draamasarjassa keskitytään 22-vuotiaan ranskalaisopiskelija Amélie Delagrangen murhan tutkintaan, jossa ylikomisario Sutton oli tutkinnanjohtajana.

Tutkinnanjohtajaksi tunnollinen poliisi

Lontoon poliisin vaatimaton rikosylikomisario Colin Sutton (Martin Clunes) saa tutkittavakseen todella epätavallisen jutun. Tunnollinen poliisi omistautuu tutkinnanjohtajana tehtävään täysillä – jopa oman mielenrauhansa kustannuksella.

Kuinka poliisitutkinta etenee vaativassa jutussa? Löytääkö poliisi yhtäläisyyksiä Lounais-Lontoossa aikaisemmin tapahtuneisiin surmatöihin?

Murhaajajahti-sarjan rooleissa näyttelevät Katie Lyons (Becky ja Steve), Claudie Blakley, Stephen Wight (Naisten paratiisi), Steffan Rhodri, Celyn Jones (Aaron ja Julie) ja Cara Theobold (Downton Abbey).

Sarjan käsikirjoituksesta vastaa Hiljaisen todistajan ja Strike Back -sarjan tekijä Ed Whitmore. Ohjaaja Marc Evansin aikaisempia tuotantoja ovat olleet muun muassa sarjat Trauma ja Syrjäinen maa.

Britanniassa hyvän vastaanoton saaneeseen Murhaajajahti-sarjaan on tulossa toinenkin tuotantokausi.

Manhunt. Tuotanto: Buffalo Pictures/ITV, Britannia, 2019.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.