Hyppää pääsisältöön

Placeholder text




Placeholder text
kasvisruoat

Intialaisen keittiön klassikko uudessa muodossa – täältä tulee Butter Halloumi

Lapset, ystävät ja vanhemmat rakastavat. Minä rakastan. Helppo valmistaa niin isolle kuin pienemmällekin poppoolle. Zeinan resepti (Zeinas Kitchen) on helppo kaikkien valmistaa ja lopputulos on aina yhtä maukas ja tasainen. What's not to like?

Frida Allberg

Ainekset 4-6 annosta

  • 2 keltasipulia
  • 2 chiliä (jätä pois tai vähennä määrää, jos haluat kastikkeesta mietoa)
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • 1 tl kardemummaa
  • ½ tl kanelia
  • 1 rkl juustokuminan siemeniä tai jauhettua juustokuminaa
  • 1 rkl chilijauhetta (tai paprikajauhetta)
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 50 g voita
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 400 g (hienoa) tomaattimurskaa
  • 1 dl vettä
  • 3 dl kermaa
  • 1 rkl sokeria (tai vähemmän)
  • 400 g halloumia
  • Viimeistelyyn lehtipinaattia sekä paahdettuja manteleita

Lisukkeeksi:

  • naan-leipää
  • raitaa
  • keitettyä riisiä

Tee näin

  1. Silppua keltasipulit ja chilit. Raasta valkosipulinkynnet.
  2. Kuullota keltasipuli- ja chilisilppu, valkosipuli- ja inkivääriraaste ja kaikki mausteet voissa paistinpannulla samalla sekoittaen.
  3. Lisää joukkoon tomaattipyree ja paista vielä hetki.
  4. Kaada joukkoon tomaattimurska ja vesi ja sekoita. Anna kastikkeen hautua kannen alla 15–20 minuuttia.
  5. Kaada joukkoon kerma, mausta sokerilla (kastike saa maistua hieman makealta) ja anna hautua vielä 10–15 minuuttia.
  6. Leikkaa halloumi paloiksi. Paista halloumipaloja kuivalla paistinpannulla, kunnes ne saavat hieman väriä.
  7. Kääntele palat kastikkeeseen ja anna hautua 5–6 minuuttia.
  8. Paahda mantelit paistinpannulla.

Ripottele pinnalle lehtipinaattia ja paahdettuja manteleita ja tarjoa pata mieleistesi lisukkeiden kanssa.

P.s. jos maut ovat tuttuja, ei ihme. Tätä tarjoillaan intialaisissa ravintoloissa yleensä kanan kanssa.

Oliko tämä mielestäsi hyvä vegeresepti? Anna arviosi tai katso mitä muut olivat mieltä: