Hyppää pääsisältöön

Uunissa paistettua kokonaista kukkakaalia curryvoin kera.




Uunissa paistettua kokonaista kukkakaalia curryvoin kera.
Kuva: Yle/Esa Saari
kukkakaali,kasvisruoka

Kokonaisena paistettu kukkakaali curryvoin ja uppopaistettujen kikherneiden kera

Yhdistän curryn vahvasti lapsuudesta tuttuun kanaan ja riisiin currykastikkeen kera. Nyt voit kokeilla, miltä kokonainen kukkakaali maistuu currylla maustettuna. Curryvoi toimii loistavasti kokonaisina paahdettujen kasvisten maunantajana.

Anders Samuelsson

Paistettu kukkakaali

Ainekset: 4:lle hengelle

  • ½ keltasipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl currya
  • 50 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 kukkakaali

Uppopaistetut kikherneet

Sopiva lisuke joka antaa salatille ja muille kasvisruoille rapeutta.

  • 1 purkki/pakkaus keitettyjä kikherneitä
  • 1 l öljyä uppopaistamiseen
  • 1 tl chilijauhetta
  • suolaa

Kukkakaalicouscoussalaatti

  • 1 kukkakaali
  • 1 granaattiomena
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 sitruunan mehu
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 nippu persiljaa
  • 1 vihreä omena
  • ½ punasipulia

Tee näin

  1. Silppua keltasipuli ja valkosipulinkynsi hienoksi. Kuullota silppu kattilassa ja mausta currylla. Anna jäähtyä ja sekoita voin joukkoon.
  2. Hiero curryvoi toisen kukkakaalin pintaan. Paista kukkakaalia 180-asteisessa uunissa, kunnes se on pehmeää. Valele kukkakaalia voisulalla paistamisen aikana.
  3. Raasta toinen kukkakaali hienoksi muruksi. Ryöppää muru nopeasti kiehuvassa suolatussa vedessä ja jäähdytä kylmällä vedellä.
  4. Kaada kikherneiden liemi pois ja huuhtele ja kuivaa ne. Uppopaista niitä 180-asteisessa öljyssä kattilassa noin 4 minuuttia. Nosta ne lautaselle talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen öljy imeytyy paperiin. Mausta chilijauheella ja suolalla.
  5. Irrota granaattiomenasta siemenet ja ota talteen niistä irtoava mehu. Sekoita mehu, oliiviöljy ja sitruunamehu vinegretiksi ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
  6. Riivi persiljasta lehdet ja silppua ne hienoksi. Suikaloi omena ja punasipuli ohueksi. Sekoita kukkakaalimuru, granaattiomenan siemenet, persiljasilppu sekä omena- ja punasipulisuikaleet salaatiksi, valuta päälle granaattiomenavinegretti ja mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoile näin: Leikkaa paistettu kukkakaali neljäksi lohkoksi. Aseta lohkot salaattipedille ja viimeistele uppopaistetuilla kikherneillä ja turkkilaisella jugurtilla.

Oliko tämä mielestäsi hyvä vegeresepti? Anna arviosi tai katso mitä muut olivat mieltä: