TV1 keskiviikkoisin 18. - 25.9.2019 klo 19.00 - 19.50, uusinta lauantaisin klo 13.40 ja tiistaisin klo 00.05, Areenassa
Ihmiskeho on miljoonien vuosien evoluution tulosta. Keho on monimutkainen mestariteos, jossa toimii luiden, lihasten ja muiden kudosten saumaton rakennelma.
Kehonsa ansiosta ihminen on yksi planeetan menestyneimmistä lajeista. Eläinten tavoin ihminen on sopeutunut erilaisiin elinympäristöihin, mutta nykyihmisellä on omat rajoitteensa. Tekninen sekä sosiaalinen kehitys on luonut uusia pulmia.
Lääketieteen, liikunnan ja hyvän ravitsemuksen ansiosta elämme vuosikymmeniä kauemmin kuin esi-isämme. Vanhemmiten selkää alkaa kolottaa, nivelissä on kipuja, aistit tylsistyvät eikä sydämeenkään voi aina luottaa.
Anatomian tutkijan keho 2.0
Anatomian tutkija, professori Alice Roberts on kiinnostunut ihmisen kehosta. Tutkija haluaa tietää, minkälainen hänen oma kehonsa olisi paranneltuna versiona.
Virtuaalista kopiota varten Roberts etsii eläinkunnasta evoluution ratkaisuja ongelmiin, joita ihminen kohtaa elämänsä varrella.
Olisiko apinoilla ihmisen kaipaama kivuton selkä? Voisiko mustekala antaa ihmiselle paremman näkökyvyn? Voisiko pussieläin opettaa meille jotain synnytyksestä?
Eläinten parhaimmat ominaisuudet
Professori Roberts yhdistelee asiantuntijoiden avulla eläinten parhaimpia ominaisuuksia luonnollisen kokoiseen malliin ja laittaa oman kehonsa uusiksi.
Kaksiosaisessa tiededokumentissa Täydellinen ihmiskeho seurataan, kuinka Robertsin suunnitelman todellisuuteen ankkuroi kehon 3D-malleja luova Scott Eaton. Scott luo työkseen malleja taiteilijoille ja tietokonegrafiikan tueksi. Mallin rakentaa proteesi- ja erikoistehostemestari Sangeet Prabhaker. Hänen päätyönään on rakentaa elokuviin monenmoisia otuksia.
Tietokonemallinnuksella rakennettu ihmiskeho esitellään yleisölle Lontoon tiedemuseossa. Miltä täydellinen Alice Roberts lopulta näyttää? Mitä professori itse miettii luomuksestaan?
Can Science Make Me Perfect? Tuotanto: October Films/BBC, 2018.