Hyppää pääsisältöön

Kaiken se kestää – draamaelokuva kolmen sukupolven kasvukivuista

Draamaelokuva uskottomuuden koettelemasta avioliitosta.
Ullan (Malla Malmivaara, vas.), Tapion (Antti Luusuaniemi) ja Marjan (Pihla Viitala) juhannus. Draamaelokuva uskottomuuden koettelemasta avioliitosta. Yle TV1,Kaiken se kestää,Pihla Viitala,Malla Malmivaara

TV1 sunnuntaina 22.9.2019 klo 21.05 - 22.25, uusinta maanantaina 23.9. klo 22.30, Areenassa

Kaksi perhettä ja yksi suomalainen pikkukaupunki meren rannalla. Marja (Pihla Viitala) ja Tapio (Antti Luusuaniemi) ovat paitsi vanhempia, myös haavoittuvia ja erehtyväisiä ihmisiä.

Tapio tasapainottelee omien halujensa ja vastuidensa välillä. Marja puolestaan pyrkii säilyttämään ehjän perheen ja itsekunnioituksensa.

Ullan (Malla Malmivaara) ja Tapion intohimoinen suhde uhkaa rikkoa ystävyyden ja avioliitot. Mitkä ovat rakkauden rajat?

Visa Koiso-Kanttilan ohjaama draamaelokuva Kaiken se kestää (12) kuvaa kolmen sukupolven kasvukipuja elämänmakuisesti ja rehellisesti. Kun isät ja äidit pyristelevät vapaaksi omien vanhempiensa malleista, varastavat he huomaamattaan murrosiän seuraavalta sukupolvelta.

Pikkukaupunkiin sijoittuva tarina kuvaa kolmen sukupolven kasvukipuja.
Kaarlo (Vili Saarela) ja Vesa (Olavi Angervo). Pikkukaupunkiin sijoittuva tarina kuvaa kolmen sukupolven kasvukipuja. Kuva: Jolle Onnismaa / Silva Mysterium Oy Kaiken se kestää,Yle TV1

Tarinan keskiössä ovat 12-vuotias Vesa (Vili Saarela), jonka näkökulmasta asiat pitkälti nähdään, hänen paras ystävänsä Kaarlo (Olavi Angervo) sekä molempien perheet. Vanhempien sekavat suhteet hämmentävät teini-iän kynnyksellä olevia poikia. Turvallisuudentunnetta Vesa saa vaariltaan (Risto Tuorila).

Elokuvan pääosissa nähdään myös Eeva-Maija Haukinen ja Tomi Enbuska.

Kaiken se kestää on ohjaaja Visa Koiso-Kanttilan ensimmäinen fiktiivinen pitkä elokuva. Se esitettiin ensimmäistä kertaa Göteborgin elokuvafestivaaleilla 2017. Elokuva valittiin samana vuonna Moskovan kansainvälisen elokuvafestivaalin kilpasarjaan.

Tuotanto: Silva Mysterium, Suomi, 2017.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.