Hyppää pääsisältöön

Päärooli elokuvassa, loppuunmyytyjä konsertteja ja televisioesiintymisiä - tenavatähteys avasi hienoja mahdollisuuksia viihdebisneksessä

Kuvassa Johanna Virtanen, Konsta Hietanen ja Antti Pääkkönen
Johanna Virtanen, Konsta Hietanen ja Antti L.J. Pääkkönen Kuvassa Johanna Virtanen, Konsta Hietanen ja Antti Pääkkönen Kuva: Numi Nummelin / Yle Kuvapalvelu Hyvät katsojat,Konsta Hietanen,Antti L. J. Pääkkönen,Johanna Virtanen

Yhdeksänkymmentäluvun Tenavatähti-laulukilpailusta tutut Konsta Hietanen, Antti L. J. Pääkkönen ja Johanna Virtanen yhdistävät tietotaitonsa Hyvät katsojat –ohjelmassa. Musiikki on edelleen tärkeässä osassa kolmikon elämää.

Tenavatähti-laulukilpailu nähtiin televisiossa ensimmäistä kertaa vuonna 1990. Ohjelma saavutti nopeasti suursuosion, ja Suomessa koettiin jopa tenavatähtibuumi. Konsta Hietanen, Antti L. J. Pääkkönen ja Johanna Virtanen muistelevat, kuinka he laulukilpailun kautta pääsivät esiintymään loppuunmyydyille saleille.

– Yksi isoimmista keikoista, mikä on jäänyt ensimmäisestä tenavatähtivuodesta mieleen, oli Helsingin jäähallissa pidetty joulukonsertti. Meitä oli törkee määrä laulajia siellä. Mä muistan esimerkiksi, että Vesa-Matti Loirin kanssa jaettiin backstage. Oli hienoa päästä pikkupoikana kysymään Veskulta, että tuleeks vielä Uuno-leffoja, Pääkkönen muistelee.

– Mulla ei ole jäänyt yhtään keikkaa erityisesti mieleen, mutta yhden keikan jälkeen hyppäsin benjihypyn ja pääsin myös ralliauton kyytiin. Olihan siinä sitten niitä lauluhommiakin, Hietanen naurahtaa.

– Mullakaan ei ole jäänyt mieleen sellaista tiettyä tilannetta, mutta ehkä se, että suurin osa keikoista oli loppuunmyytyjä. Ja se, että sä seisoit siellä nuorena tyttönä, näet ne ihmiset ja tunnet sen energian ja rakkauden. Oli vaan todella ihanaa olla siinä, Virtanen jatkaa.

Ilman tenavatähteyttä mä en olisi nyt tässä.― Antti L. J. Pääkkönen

Laulukilpailun jälkeen nuorille laulajille avautui useita mahdollisuuksia viihdebisneksessä. Konsta Hietanen levytti oman albumin, esiintyi televisiossa ja näytteli pääroolin Poika ja ilves –elokuvassa. Hietanen päätyi kuitenkin tekemään uraa jalkapallon parissa, kunnes musiikki veti jälleen puoleensa.

– Nyt kun tässä on taas monta vuotta tehnyt musiikkia, niin on saanut huomata, että ei tenavatähteydestä ole enää niin paljoa apua. Kyl se on pitänyt startata ihan ”from the beginning”. Sen on kyllä huomannut, että vaikka olen ollut monta vuotta poissa parrasvaloista, niin nimi on vielä aika monen mielessä, 35-vuotias Hietanen toteaa.

38-vuotias Antti Pääkkönen voitti laulukilpailun vuonna 1992. Hän on tehnyt uraa ääninäyttelijänä sekä tehnyt dubbauksia animaatiosarjoihin. Pääkkösen ensimmäinen dubbausrooli oli Disneyn elokuvan Hercules. Tenavatähti-juontaja Seppo Hovi oli suositellut Pääkköstä rooliin.

– Mun nimi vaan jäi keikkumaan listoille ja dubbausroolien määrä rupes kasvamaan. Ilman tenavatähteyttä mä en olisi nyt tässä, Pääkkönen pohtii.

Mä olin aika paljon telkkarissa, ja sain ihan huimia kokemuksia.― Johanna Virtanen

Johanna Virtaselle, 38, laulukilpailu poiki levytyssopimuksen ja tv-esiintymisiä.

– Mä en työskentele tällä hetkellä musiikkialalla, mutta kyllä se kilpailu poiki silloin ihan hirveesti. Mä olin aika paljon telkkarissa, ja sain ihan huimia kokemuksia. Musiikki on aina ollut se elämän eliksiiri mulle. Se kulkee aina siellä mitä tahansa tekeekään, Virtanen toteaa.

Teksti: MARI NYLUND

Konsta Hietanen, Johanna Virtanen ja Antti L. J. Pääkkönen sekä Marita Taavitsainen, Mikko Alatalo ja Kurre Westerlund Marco Bjurströmin seurassa tv-studiossa.
Tenavatähdet Konsta Hietanen, Johanna Virtanen ja Antti L. J. Pääkkönen kisasivat Hyvät katsojat -ohjelmassa Syksyn sävel -voittajia Marita Taavitsaista, Mikko Alataloa ja Kurre Westerlundia vastaan. Marco Bjurström tuomaroi. Konsta Hietanen, Johanna Virtanen ja Antti L. J. Pääkkönen sekä Marita Taavitsainen, Mikko Alatalo ja Kurre Westerlund Marco Bjurströmin seurassa tv-studiossa. Kuva: Numi Nummelin / Endemol Shine Finland Hyvät katsojat,Marco Bjurström,Konsta Hietanen,Antti L. J. Pääkkönen,Marita Taavitsainen,Mikko Alatalo,johanna virtanen


Hyvät katsojat lauantaisin klo 21.15 TV1, katsottavissa myös Areenassa. Osallistu myös kotipeliin Yle.fi-sovelluksella, lue lisää!

Lue myös - yle.fi:stä poimittua