Hyppää pääsisältöön

Ylen Luottomies-sarjalle harvinainen kansainvälinen Emmy-ehdokkuus

Sarjan yleiskuva. Kuvassa Tommi (Antti Luusuaniemi) ja Juhis (Kari Ketonen)  Yle Kuvapalvelu
Luottomies-sarjassa näyttelevät sarjan käsikirjoittajat Antti Luusuaniemi ja Kari Ketonen. Sarjan yleiskuva. Kuvassa Tommi (Antti Luusuaniemi) ja Juhis (Kari Ketonen) Yle Kuvapalvelu Kuva: Johanna Kannasmaa / Yle Kuvapalvelu. Luottomies

Yle Draaman omatuotantoinen Luottomies-komediasarja on ehdolla kansainvälisessä arvostetussa Emmy-gaalassa. Sarja on kilpailun ainoa pohjoismainen ehdokas.

Luottomiehen (Wingman) toinen tuotantokausi on nimetty ehdolle short form-sarjojen kategoriassa.

“Upeaa, että suomalainen huumori puhuttelee kotimaisten katsojien lisäksi kansainvälisellä kentällä. Luottomies on omaehtoinen ja tekijöidensä näköinen komedia, joten on suuri ilo nähdä sen menestyvän. Ehdokkuus lyhyen muodon kategoriassa tuntuu hienolta, koska olemme panostaneet juuri sen kehittämiseen Yle Areenaan”, sanoo sarjan tuottaja Matti Kajander.

”Komedian sanotaan matkustavan huonosti. Siksi onkin hienoa, että jo toinen Ylen komedia huomioidaan kansainvälisesti. Viime vuonna Production Housen Ylelle tuottama Donna-sarja palkittiin diversiteettipalkinnolla Cannesin MIPCOMin yhteydessä”, iloitsee Ylen Luovien sisältöjen johtaja Ville Vilén.

Kansainväliset Emmy-palkinnot jaetaan New Yorkissa 25. marraskuuta.

Luottomies kertoo Juha "Juhis" Kosken (Kari Ketonen) ja Tommi Mäkinen-Renwallin (Antti Luusuaniemi) elämästä naapuruksina. Miehet ajautuvat usein arjen keskellä kiusallisiin tilanteisiin, joissa he joutuvat valitsemaan vain huonojen vaihtoehtojen väliltä.

Sarjan ovat käsikirjoittaneet Kari Ketonen ja Antti Luusuaniemi ja sen on ohjannut Jalmari Helander.

Luottomiehen ensimmäinen ja toinen tuotantokausi ovat katsottavissa Yle Areenassa toistaiseksi ympäri maailmaa. Sarja on myös julkaistu nimellä Wingman englanniksi tekstitettynä.

Suomalaiset ohjelmat ovat harvinaisuuksia Emmy-gaalassa. Vuonna 2008 Staraoke voitti ensimmäisenä suomalaissarjana International Emmy Awards -palkinnon.

Kansainväliset Emmy-palkinnot jakaa International Academy of Television Arts & Sciences -yhteistyöjärjestö. Tänä vuonna ehdokkaita on yhteensä 44 kahdestakymmenestäyhdestä eri maasta 11 eri kategoriassa.