Hyppää pääsisältöön

Jos olisin peruna, ja muita kysymyksiä lääkäreille

Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko
Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko Kuva: Yle / Annukka Palmén-Väisänen ajatusten miljoonalaatikko

Jos olisin peruna, ja muita kysymyksiä lääkäreille

Kun kesä tässä alkaa viilentyä ja mieli pimetä, monet miettivät jenkkakahvoja ja muita terveys-asioita kuten joogaa, sappea, rullaluistimia ja valkosipulia.

Ja esmes millaista olisi, jos olisikin itsen sijasta luontoa; vaikka peruna.

Perunan nimi tulee nimestä.

(Perun.) Ensimmäiset kirjalliset merkinnät perunasta Euroopassa ovat vuodelta 1567. Tämä siis tapahtui jo 309 vuotta ennen Heikki-ukkini syntymää.

Se oli pimeää aikaa, ja ryvettiinkin silloin polviaan myöten synnissä kuin alhaiset eläimet, monin paikoin. (Puijo, Venäjä ja Rantakylä.)

Kysynkin ravintola-alan lääkäriltä, että jos olisin peruna, niin olisinko yhtä sukulaisrakas kuin nyt, vai enempi vai vähempi? Ja millaisia eettisiä ja muita ongelmia siitä voisi aiheutua?

Perunan sukulaisia ovat mm. chili, munakoiso ja tupakka, ja kun chili polttaa, munakoiso tuo mieleen kankkusessa kalsareisillaan sohvalla löhöävän luuserivävyn, ja tupakka vaarantaa terveyden, niin voisiko sitä perunana olla sukurakas ja silti eettisesti onnellinen?

*

Mihin tarvitaan kaikenmaailman iljetyksiä? !

On itikoita ja koppakuoriaisia ja vaikka mitä piruja. Kuulemma on löydetty miljoona lajia niitä. Mutta vielä löytämättömiä voi olla kymmenenkin kertaa enemmän. Tämä on jo mieletöntä liioittelua.

Jo pelkissä itikoissa ja mäkäröissä on enemmän kuin tarpeeksi. Loppuiäkseen!

*

Miten voi hävittää lehmän?

Kun, sehän painaa monta sataa kiloa.Varmaan ainakin viisi sataa.

Niin miten voi sellainen hävitä hatelikkoon, niin että ei löydy mistään, vaikka on aidattu se alue.

Ei löydy mistään.

Täysin käsittämätöntä.

*

Kuusikymmenluvulta on sellaisia kuvia, missä niillä on poolokauluksellinen paita, ja kaulassa joku kauhea riipus. Pitäisi ne kuvat polttaa ja sulattaa tuhkat fosforihapossa.

*

Jos tulee kramppi, niin auttaa kun laittaa kielen alle suolaa. Mutta pitää olla se suola sen kielen alla, jolla on se kramppi.

*

Jotkut hanhet menevät muuttomatkallaan Himalajan yli, missä ne joutuvat lentämään yli 7,2 kilometrin korkeudessa, missä happea on alle kolmasosa ilman normaalihappimäärästä.

Miten se on mahdollista?

Itsellä haukkoo keuhko henkeä jo alle puolivälissä Pispalanmäen portaita. Alle!

Ei ole mieltä siinä.

Toivoo:

Yksi monten puolesta

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Näkökulmat