Hyppää pääsisältöön

Teeman Yle Live ja Flow Festivalin parhaat 2019

Yle Live taltioi elokuun Flow Festivalilla parhaita keikkoja, joita nähdään Teemalla syksyn aikana. Mukana mm. The Cure, Maustetytöt, Robyn, Blood Orange...
Teema perjantaisin 20.9.–25.10.2019. Uusinnat keskiviikkoiltaisin, kaikki konsertit myös Areenassa.

Flow Festival kokosi taas Suomen ja maailman mielenkiintoisimmat ja ajankohtaisimmat artistit Helsinkiin elokuussa 2019. Yle oli paikalla ja taltioi festarin parhaita esityksiä.

Teeman Yle Live esittää näitä tallenteita perjantaipaikallaan syksyn aikana. Putken aloittavassa parhaiden livebiisien koosteessa ovat mukana legendaarinen brittibändi The Cure, poptähti Robyn, tyylipoppari Blood Orange, eletropoplaulaja James Blake, hurmoshenkinen rockryhmä The Holy, amerikkalainen folklaulaja Father John Misty, kasaripoppia tyylittelevä Jaakko Eino Kalevi, tamperelainen räppäri-laulaja Jesse Markin, jenkkirumpali Makaya McCravenin tiukka jazzryhmä, yhdeksänhenkinen punkbändi Henrik! ja eteläafrikkalainen grooveyhtye BCUC sekä yhden Flow'n kuumimmista keikoista tehnyt Maustetytöt. Mukana haastattelut Maustetytöiltä, Jaakko Eino Kalevilta, Makaya McCravenilta, The Holylta, Jesse Markinilta, Henrikiltä ja BCUC:lta.

Enemmän konsertteja on katsottavana Areenassa!

The Cure

Legendaarinen The Cure oli Flown odotetuimpia esiintyjiä. Brittiyhtye palkitsi sadetta uhmanneet faninsa ja esitti yli 2 tunnin keikallaan kaikki keskeiset hittinsä: mukana ovat niin Boys Don't Cry kuin In Between Days.

Blood Orange

Blood Orange, keulahahmonaan lauluntekijä Dev Hynes, esiintyi Flowssa ja mustan popmusiikin tyylilajit risteilivät yhtyeellä suvereenisti kuin Princellä konsanaan.

Father John Misty

Father John Misty sopi Flow-festivaalin rauhalliseen sunnuntai-iltaan kuin nenä päähän. Maalaileva kitarointi ja väkevät tarinat pysäyttivät yleisön kuulemaan. Omintakeisessa, mutta perinteisiin vahvasti nojaavassa musiikissa heijastuivat americana ja folk. Vaikutteet ovat kotoisin Beach Boysin, Elton Johnin ja John Lennonin suunnilta.

James Blake

Upeaäänisen James Blaken musiikkikone pyöri vastustamattomalla tavalla ja otti yleisön mukaansa. Välillä mentiin upeiden melodioidenrauhallisemmissa tunnelmissa ja jo seuraavassa käänteessä basso pumppasi lujaa. Rytmi sai jalat vastustamattomasti tamppaamaan. Parhaimmillaan hyvä musa on vaan hyvää musaa, se vie mennessään.

The Holy

Suomalainen yhtye The Holy on ainutlaatuinen indierock-bändi kaksine rumpuineen, viuluineen ja trumpetteineen. Keikalla tunnelmat vaihtelivat kuulaasta tunnelmoinnista nopeaan rytistelyyn ja psykedeeliseen jumitukseen. Laulaja Eetu Henrik Iivarin kantava ääni kuulostaa nuorelta Bruce Springsteenilta. Mieletön meno!

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa