Hyppää pääsisältöön

Koston kierre – psykologinen trilleri petoksesta ja totuudesta

Psykologinen trilleri yliopiston professorista, hänen opiskelijastaan ja totuudesta.
Yliopiston professori ja hänen opiskelijansa. Rooleissa nähdään Katherine Kelly (oik.) ja Molly Windsor. Psykologinen trilleri yliopiston professorista, hänen opiskelijastaan ja totuudesta. Kuva: Two Brother Pictures Yle TV1,Katherine Kelly,Molly Windsor,Koston kierre

TV1 lauantaisin 5. - 26.10.2019 klo 22.00 - 22.45, Areenassa

Yliopiston professori Leah Dale (Katherine Kelly, Happy Valley, Mr Selfridge) on antautunut poikkeuksellisella tavalla omalle työlleen. Samaa sitoutumista hän odottaa omilta opiskelijoiltaan.

Suhtautumisen työhön hän on perinyt omalta isältään, Michaelilta (Peter Firth, Victoria), joka opetti samassa yliopistossa ennen eläkkeelle siirtymistään.

Kun viimeisen vuoden opiskelija Rose Vaughan (Bafta-palkittu Molly Windsor) luovuttaa omasta tyylistään poikkeavan esseen, Leah haluaa keskustella opiskelijansa kanssa.

Uusi psykologinen trilleri Koston kierre (12) kertoo kahden naisen vaarallisesta yhteydestä.

Psykologinen trilleri yliopiston professorista, hänen opiskelijastaan ja totuudesta.
Tom Goodman-Hill näyttelee Leahin miesystävää Adamia. Psykologinen trilleri yliopiston professorista, hänen opiskelijastaan ja totuudesta. Yle TV1,Katherine Kelly,Tom Goodman-Hill

Professori Leah Dale saa syyn epäillä, että opiskelija on palauttanut omissa nimissään esseen, jota hän ei ole itse kirjoittanut.

Professorin turvallinen maailma alkaa murentua, kun hän ottaa opettajan vastuunsa vakavasti ja tekee petosepäilyistään ilmoituksen yliopistolle. Rutiiniselvitys lähtee heti ensi hetkestä alkaen kohtalokkaille urille.

Rose kokee opettajansa toiminnan henkilökohtaisena loukkauksena ja tekee tilanteesta omat johtopäätöksensä.

Tapaus saa odottamattomat mittasuhteet. Pian kumpikin naisista huomaa olevansa tilanteessa, josta ei ole mahdollisuutta perääntyä.

Psykologinen trilleri yliopiston professorista, hänen opiskelijastaan ja totuudesta.
Koston kierre -sarjaa on kuvattu Cambridgen kaupungissa. Psykologinen trilleri yliopiston professorista, hänen opiskelijastaan ja totuudesta. Yle TV1,Koston kierre

Vastakkain on kaksi älykästä ja peräänantamatonta naista. Mikä on totuus ja mikä on sen hinta?

Neliosaisen brittisarjan muissa rooleissa näyttelevät Tom Goodman-Hill (Mr Selfridge), Burn Gorman (Game of Thrones), Adrian Edmondson (Bancroft, Sota ja rauha), Lorraine Ashbourne (Minkä taakseen jättää, Hiljainen todistaja), Lara Rossi ja Parker Sawyers.

Koston kierteen on ohjannut palkittu Louise Hooper, joka on kädenjälki näkyy muun muassa brittisarjassa Vera Stanhope tutkii. Käsikirjoituksesta vastaa Gaby Hull. Sarjaa on kuvattu Cambridgen kaupungissa.

Cheat. Tuotanto: Two Brother Pictures/ITV, Britannia, 2018.

Keskustele