Hyppää pääsisältöön

Placeholder text




Placeholder text
kasvisruoat

En syö itse juurikaan lihaa, joskus tulee tehtyä lihapullia tai soosia kotona. Muuten syön paljon vegeruokaa ja kalaa. Minä testailen kotona silloin tällöin periaatteella "vähän sitä sun tätä ja tilkallinen tuota". Ruoanteko ei ole rakettitiedettä, taikahattu päähän vaan.

Johannes Djupsjöbacka

Sieni-Mifukastike

Ainekset

  • Noin 5-6 tuoreita herkkusieniä
  • Mifua (jauhiksena tai ruokarakeena) puoli purkillinen
  • 2 sipulia
  • voita
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 2 tsk korianterin siemeniä
  • 2 msk sinappia
  • 1 tsk maustepippuria
  • suolaa
  • 2 dl vispikermaa
  • persiljaa

Tee näin

  1. Lämmitä paistinpannu, alhainen lämpö riittää. Ripottele suolaa pannulle.
  2. Hienonna sienet sopivan kokoisiksi paloiksi, lisää pannulle ja nosta lämpöä.
  3. Silppua sipuli tai leikkaa se renkaiksi, lisää sienten joukkoon pannulle.
  4. Murskaa korianterin siemenet ja maustepippurit morttelissa, lisää pannulle.
  5. Kun sienten neste on haihtunut, laske lämpöä ja lisää aimo nokare voita ja hieman sinappia.
  6. Ripottele pintaan vehnäjauhot ja sekoita hyvin. Seos saattaa tuntua kokkareiselta mutta tasoittuu kyllä.
  7. Lisää kerma ja sekoita hyvin, anna kastikkeen hautua muutama minuutti alhaisella lämmöllä.
  8. Huuhtele Mifu siivilässä kylmällä vedellä, valuta ja sekoita kastikkeeseen.
  9. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa juuri ennen tarjoilua.

Sieni-mifukastike on hyvää niin spagetin (kaikenlaisten makaronien), riisin kuin perunoiden kera!

Oliko tämä mielestäsi hyvä vegeresepti? Anna arviosi tai katso mitä muut olivat mieltä: