Hyppää pääsisältöön

Vegetarisk mat insvept i papper på ett skärbräde.




Vegetarisk mat insvept i papper på ett skärbräde.
kasvisruoat

Herkulliset gluteenittomat kesäkurpitsatortillat – vaivattomasti uunissa

Minulla on puutarha josta josku tulle runsas kesäkurpitsasato jolle pitää löytää käyttöä. Olen aikaisemmin tehnyt nämä korppujauhoilla mutta tällä kertaa halusin testata ne gluteenittomana versiona. Taikina sekoitetaan vaivattomasti lyhyessä ajassa. Lopputuloksena rapeat ja hyvänmakuiset "tortillalätyt", jotka ovat myös kauniita. Nämä tortillat ovat saaneet suuren suosion blogissani.

Sari Pylsy

Tutustu Sarin blogiin Saaran lautasella, jossa monipuolisesti herkullisia ruokaohjeita.

Ainekset

  • 400 g kesäkurpitsaa
  • 1 ½ dl mantelijauhoa
  • 3 dl juustoraastetta
  • 1 kananmuna
  • 2 dl (baby)pinaattia
  • 1 dl tuoretta basilikaa silppuna
  • ripaus suolaa ja pippuria

Tee näin

  1. Pese ja raasta kesäkurpitsa. Laita raaste lävikköön ja painele liika neste pois. Jos raaste tuntuu vielä kovin kostealta, laita se kahden pyyhkeen väliin ja taputtele kuivaksi.
  2. Laita raaste kulhoon, lisää mantelijauho, juustoraaste, mausteet ja kananmuna. Sekoita hyvin.
  3. Pieni hiukan pinaatin lehtiä ja silppua basilika ja lisää ne massaan.
  4. Aseta uunin lämpötilaksi 180 kiertoilma ja 200 normaali.
  5. Laita leivinpaperi uunipellille ja ota desimitallinen massaa, noin 4 mahtuu yhdelle pellille.
  6. Laita toinen leivinpaperi kesäkurpitsakekojen päälle ja paina keot letuiksi.
  7. Ota paperi pois ja paista tortilloja noin 15-20 minuuttia uunin keskitasolla, niin että ne saavat hiukan väriä.
  8. Jos paistat kahta peltiä yhtä aikaan, vaihda 10 minuutin kohdalla peltien paikkaa.
  9. Anna tortillojen jäähtyä muutama minuutti ennen kuin poistat ne leivinpaperilta.

Täytä tortillat haluamallasi täytteellä esimerkiksi salaatinlehtien, tomaattien, kurkun, paprikan ja vaikka avokadon ja sipulirenkaiden kera. Halutessa voit laittaa myös esim rae- tai fetajuustoa.

Kastikkeena voit käyttää kermaviiliä, smetanaa, guacamolea tai vaikka salsaa.

Tässä versiossa käytimme paputäytettä. Kuullota sipulia, keltaista paprikaa ja mustapapuja. Mausta mustapippurilla ja savustetulla paprikalla. Koristele hienoksi leikatulla persiljalla ja kasvispohjaisella tuorejuustolla jota ohennat vesitilkalla.

Oliko tämä mielestäsi hyvä vegeresepti? Anna arviosi tai katso mitä muut olivat mieltä: