Hyppää pääsisältöön

Två skålar med vegetarisk mat på ett utsmyckat bord.




Två skålar med vegetarisk mat på ett utsmyckat bord.
kasvisruoat

Nopea kikherne-pinaatticurry

Vartissa valmis on usein arkiruoan tärkein vaade. Ruoan pitäisi olla pöydässä heti, mieluummin vielä vähän nopeammin. Juuri näitä kiireisiä päiviä varten pidän kaapissa varalla muun muassa tomaattimurskaa, papuja tai kikherneitä sekä tölkillisen kaurakermaa. Nämä kun kumoaa pannulle, kaivaa pakastinlokerosta pinaattipussin pohjat ja täytelöittää kastikkeen vielä maapähkinävoilla, on herkullinen arkiruoka jo voiton puolella.

Helppo, nopea ja herkullinen arkiruoka, johon kaikki tarvittavat raaka-aineet löytyvät jo valmiiksi keittiön kaapista tai ainakin lähikaupasta.

Hanna Kuusisalo

Hannan blogista Vegeviettelys löydät lisää inspistä vegeilyyn.

Ainekset

  • 5 dl (noin 2 tlk) keitettyjä kikherneitä
  • 1 keskikokoinen sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • öljyä paistamiseen
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • 2 tl garam masalaa
  • 1/2 tl chilijauhetta
  • 1/2 tl jauhettua inkivääriä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 1 tlk (2 1/2 dl) kaurakermaa
  • 3 rkl makeuttamatonta maapähkinävoita
  • 1/2 ps (100 g) pakastepinaattia
  • n. 1/2 tl suolaa
  • reilu rouhaisu mustapippuria

Tarjoiluun:
keitettyjä ohrahelmiä tai riisiä

Tee näin

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  2. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulia rauhassa keskilämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää pannulle valkosipuli, tomaattipyree ja mausteet. Paista vielä hetki.
  3. Lisää tomaattimurska, kaurakerma, maapähkinävoi ja keitetyt kikherneet. Anna muhia miedolla lämmöllä vartin verran.
  4. Lisää lopuksi pakastepinaatti. Kuumenna. Mausta suolalla ja mustapippurilla maun mukaan. Tarjoa esimerkiksi keitetyn riisin tai ohran kera.

Pinaatti-kikhernecurry on maukas ja mausteinen, muttei silti vaadi massiivista maustevarastoa. Perus kuivamausteilla pärjää mainiosti. Kun kastikkeen malttaa antaa hautua hetken, avautuvat aromit ihan uusiin ulottuvuuksiin.

Viimeistele annos tuoreella korianterilla, niin saat ruoasta täysin salonkikelpoisen tarjottavan.

Oliko tämä mielestäsi hyvä vegeresepti? Anna arviosi tai katso mitä muut olivat mieltä: