Hyppää pääsisältöön

En rödbetstartar på en tallrik.




En rödbetstartar på en tallrik.
Kuva: Yle/Esa Saari
kasvisruoat

Punajuuritartar lakritsin, fenkolin, paahdettujen hasselpähkinöiden ja fetajuustotahnan kera

Lakritsi ja punajuuri ovat mielestäni täydellinen yhdistelmä, jossa kasvisten kyky liittää
yhteen makuja tulee loistavasti esiin. Punajuuren maanläheinen maku ja lakritsin makeus
vievät suoraan makutaivaaseen.

Anders Samuelsson

Ainekset

  • 1 kg punajuuria
  • 1 keltasipuli
  • ½ dl punaviinietikkaa
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 lakritsijuuri tai 1 tl lakritsijauhetta
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 40 g hasselpähkinöitä

Fetajuustotahna

  • 100 g fetajuustoa
  • 50 g ranskankermaa

Fenkolisalaatti

  • 1 fenkoli
  • 1 nippu tilliä
  • 1 ruukku rakuunaa
  • oliiviöljyä

Tee näin

  1. Pese ja harjaa punajuuret puhtaiksi ja leikkaa pois kanta. Paista kahta kolmasosaa punajuurista 160-asteisessa uunissa folion alla noin 1 tunnin ajan. Raasta loput punajuuret raakana. Kun punajuuret ovat kypsiä, anna niiden jäähtyä ja raasta ne sitten karkeaksi. Sekoita raaste raakaraasteen joukkoon.
  2. Silppua keltasipuli hienoksi. Kuullota silppu kattilassa, lisää punaviinietikka ja keitä kokoon. Anna jäähtyä.
  3. Sekoita keskenään punajuuriraaste, viinietikkasipuli, sitruunamehu ja lakritsijauhe ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
  4. Paahda hasselpähkinät kuumalla paistinpannulla. Anna jäähtyä. Poista sitten kuoret hieromalla pähkinöitä keittiöpyyhkeen välissä. Rouhi pähkinät karkeaksi esimerkiksi paistinpannulla hakaten.
  5. Sekoita fetajuusto ja ranskankerma keskenään ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
  6. Leikkaa fenkoli viipaleiksi mandoliinilla ja laita viipaleet hetkeksi kylmään veteen, jotta niistä tulee rapeita. Silppua tilli ja rakuuna (tai muita yrttejä). Sekoita fenkoliviipaleet, tilli- ja rakuunasilppu salaatiksi. Valuta päälle hieman oliiviöljyä.
  7. Muotoile punajuurimassasta pihvi. Valuta pihvin päälle fetajuustotahna. Viimeistele fenkolisalaatilla ja hasselpähkinärouheella.

Oliko tämä mielestäsi hyvä vegeresepti? Anna arviosi tai katso mitä muut olivat mieltä: