Hyppää pääsisältöön

Vegevalinta – viikkomenu 2

En blomkålspizza på ett på ett rund skärbräde.
En blomkålspizza på ett på ett rund skärbräde. kasvisruoat

Vegevalinnan toisen viikon herkkuihin kuuluu kaksi perhesuosikkia vegevaihtoehtoina.

Pizza rapealla kukkakaalipohjalla ja herkulliset kesäkurpitsatortillat - näitä kannattaa nyt kokeilla kun kukkakaalin ja kesäkurpitsan sato on parhaimmillaan. Yli 22 vuoden ruoanlaittokokemuksella toiminut Johannes Djupsjöbacka tarjoaa mausteisen kastikkeen Mifun (paistetun maitoproteiinin) kanssa. Tarjoamme myös maukasta kikherne- ja pinaatticurrya, jonka valmistat 15 minuutissa. Tämän viikon perjantairesepti on lakritsin ja punajuuren herkullinen makuyhdistelmä Strömsön kokilta Anders Samuelssonilta. Toivottavasti maistuu!

Suuret kiitokset Tarja Huntus, Sari Pylsy, Hanna Kuusisalo ja Johannes Djupsjöbacka. Jaettu syömisen ilo on kaksinkertainen ilo!

 • Vegevalinta – viikkomenu 5

  Teidän parhaat arjen kasviruokaohjeet.

  Vegevalinnan viimeisellä viikolla tarjolla on erinomainen vegepihvi kotimaisista härkäpavuista. Pihvi sopii mainiosti vegeburgeriin. Kiitos Anna-Karin Alménille, Linda Råholmille ja Anne Kiurulle resepteistä.

 • Maukas juureskeitto punaisilla linsseillä

  Nelivuotiaani lempiruoka.

  [[section color=white&image=39-5972845d9b320ae4423 &type=foreground]] Maukas juureskeitto punaisilla linsseillä Tässä yksinkertainen, nopea ja halpa keitto.

 • Tomaattinen kasvismuhennos sadonkorjuuaikaan

  Monikäyttöinen ja helposti muunneltava muhennos.

  Tomaattinen kasvismuhennos sadonkorjuuaikaan Helposti hyvää kauden raaka-aineista. Muhennos on monikäyttöinen, sopii myös esimerkiksi paistetun lohen seuraksi ( korvaa kasvisfondi kalafondilla ja lisää vielä 1/4 tl hienoa merisuolaa muhennokseen) Mutta toimii erinomaisesti sellaisenaan juuri perunan ja parsakaalin kaverina. Itse kehittelemä ohjeeni "simppelisti hyvää" periaatteella.

 • Nautiskele juhlavilla rapeilla perunapakoroilla

  Intialaista sormiruokaa Anders Samuelssonin tapaan.

  Nautiskele juhlavilla rapeilla perunapakoroilla Tässä muodossa et ole vielä koskaan maistanut perunaa. Nämä rapeat uppopaistetut pakorat ovat alkujaan peräisin Intiasta. Perunapakoroiden kanssa voi tarjota mieleisiään lisukkeita. Tässä niiden lisänä on maukasta vihreää chutneyta ja mangoldimuhennosta.

Strömsö

Ruudussa

Strömsö Instagramissa