Hyppää pääsisältöön

Ikitie – Antti Tuurin menestysromaaniin pohjautuva elokuva vaietusta tarinasta

Kuudella Jussilla palkittu Ikitie-elokuva kertoo vaietun tositarinan.
Tanskalainen Sidse Babett Knudsen ja Tommi Korpela ovat Ikitie-elokuvan pääparina. Kuudella Jussilla palkittu Ikitie-elokuva kertoo vaietun tositarinan. Kuva: Andres Teiss / MRP MATILA RÖHR PRODUCTIONS OY Yle TV1,Tommi Korpela,Sidse Babett Knudsen,Ikitie

TV1 sunnuntaina 29.9.2019 klo 21.05 - 22.45, uusinta maanantaina 30.9. klo 22.00, Areenassa

Amerikasta palannut perheenisä Jussi Ketola (Tommi Korpela) haetaan yöllä kotoaan ja kuljetetaan mustien autojen kyydissä itärajan pintaan. Rajalla Ketola aiotaan ampua, mutta hän pääsee livahtamaan murhaajiltaan ja juoksee yli rajan Neuvostoliiton puolelle.

Rajan takana Neuvostoliiton valtiollinen poliisi, NKVD, antaa hänelle uuden henkilöllisyyden, työpaikan kolhoosista ja järjestää uuden vaimonkin, Saran (Sidse Babett Knudsen).

Kuudella Jussilla palkittu Ikitie-elokuva kertoo vaietun tositarinan.
Jussi Ketola (Tommi Korpela) ja miehensä Neuvostoliittoon menettävä Sofia Ketola (Irina Björklund). Kuudella Jussilla palkittu Ikitie-elokuva kertoo vaietun tositarinan. Kuva: Andres Teiss / MRP MATILA RÖHR PRODUCTIONS OY Yle TV1,Irina Björklund,Tommi Korpela,Ikitie

Yhdessä vapaaehtoisesti Neuvosto-Karjalaan saapuneiden amerikansuomalaisten kanssa Ketola rakentaa työläisten paratiisia. Stalinin vainojen myötä paratiisi muuttuu helvetiksi, jossa Ketola mieluummin ottaisi kuulan kalloonsa kuin eläisi, mutta kuolemaapa hänelle ei sallita.

Kuudella Jussilla palkittu Ikitie (16) on Antti Tuurin menestysromaaniin pohjautuva elokuva vaietusta historiasta.

AJ Annilan ohjaaman elokuvan muissa rooleissa näyttelevät Irina Björklund (Sofia Ketola), Ville Virtanen (Hill), Helen Söderqvist (Martta Hill), Eedit Patrakka (Mary, 8-vuotiaana), Rosa Salomaa (Mary, 14-vuotiaana), Jonna Järnefelt (Ella), Hannu-Pekka Björkman (Kallonen), Sampo Sarkola (Strang), Harriet Toompere (Doris Toivonen), Emmi Parviainen (Laina) ja Jarkko Niemi (Karvinen).

Kuudella Jussilla palkittu Ikitie-elokuva kertoo vaietun tositarinan.
Turvallisuuspalvelun suomalaistaustainen agentti Kallonen (Hannu-Pekka Björkman). Kuudella Jussilla palkittu Ikitie-elokuva kertoo vaietun tositarinan. Kuva: Andres Teiss / MRP MATILA RÖHR PRODUCTIONS OY Yle TV1,Hannu-Pekka Björkman,Ikitie

Ikitie-elokuvasta Jussin voittivat tuottaja Ilkka Mattila parhaasta elokuvasta, AJ Mattila parhaasta ohjauksesta, Hannu-Pekka Björkman parhaasta miessivuosasta, Sidse Babett Knudsen parhaasta naissivuosasta, Rauno Ronkainen parhaan kuvauksen sekä Kalju Kivi parhaasta lavastussuunnittelusta.

Käsikirjoitus: Antti Tuuri ja AJ Annila. Ohjaus: AJ Annila. Tuotanto: MRP Matila Röhr Productions, 2017. Kuvailutulkkausmahdollisuus TV-esityksessä.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.